Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kryytykantkaa

wkurzajace pytanie

Polecane posty

Gość kryytykantkaa

jestem w 16 tc i mam na plusie juz 4,3 kg. Jestem zalamana, bo wszystkie kafeterianki podobno tyja max 10 kg w ciazy. Mial ktos tak jak ja?

nie, nie wszystkie.....ja jestem drobna i przytylam 20 kg :-)))) mialam ogromny brzuch..A po 3 miesiacach z powrotem wrocilam do wagi (szkoda że piersi też zmalały...) wiec sie tak nie zadręczaj.

Nie powiem Ci ile dokładnie przytyłam w którym tygodniu ale całą ciąże zakończyłam +25 kg. Waga spadła mi sama bez ćwiczeń i diet w ciągu 4 msc :)

ja bardzo malo jadlam po porodzie i zadnych smazonych i ciezkich potraw. W sumie bylam dosc spięta i zestresowana nową sytuacją, więc dlatego nie mialam ochoty na jakieś obfite posiłki..

Gość Marlelelenka
jak Ci napiszę,że ja tak nie mam, to zaczniesz się odchudzać? Każdy przybiera inaczej w ciązy...

ehhh też mam takie wrażenie! jestem w 25tc a już mam 8kg na + ! a co staje na wadze to jest więcej :-/ taka moja uroda! problemem nie jest złe odżywianie tylko geny. Otyły tatuś i okrąglutka mama. Ja szkieletem też nigdy nie byłam... pocieszam się opiniami, że po ciąży, przy karmieniu piersią i zbilansowanej diecie z reguły kg dość szybko znikają. Ćwiczyć lubię więc na tym etapie jedyne co to baaardzko kontroluje to co jem. głowa do góry :-)

Gość Nie rozumiem tego - sorry
Spokojnie - tutaj każdy przytył 10 kg w ciąży i zarabia min 10 tysięcy.... Ja co prawda przytyłam 7 kg :), do 24tc nie było wogóle widać ciąży, ale potem brzuch mi wystrzelił i skóra przez to nie wróciła do dawnej jędrności - coś za coś... Jedz zdrowo, lekkostrawnie, ograniczaj tuczące przekąski, jak możesz to sobie codziennie wychodź na godzinkę na spacer. Jedz dużo owoców i warzyw, staraj się ograniczać węglowodany, jak również przekąski, które zawierają puste kalorie - typy prażynki, chipsy. Pij dużo wody. Wiadomo w ciąży nie możesz się odchudzać, ale możesz tak zbilansować swoją dietę, aby dziecko dostawało wszystko czego potrzebuje, a Ty nie będziesz tyła na potęgę...

Gość kryytykantkaa
dodam, ze nie jem zadnych chipsow, nie pije napoi gazowanych, sokow owocowych z kartonow. Owszem - codziennie zjem cos slodkiego a to kostke czekolady, a to ciastko, ale tez sie pilnuje. Nie jem juz po 19.00 , a jak mnie wielki glod dopadnie to wcinam pestki dyni.

ja przytylam w 1 ciazy 20 a w drugiek 16 kg i sie tego nie wstydze, bo nie zamierzam udawac Beckhamowej :D

Gość mama dwojeczki
Przestan sie przejmowac :) Nie wiesz, ze my tu wszystkie jestesmy madre, zgrabne i powabne, w ciazy tyjemy 3 kg, a wychodzac z porodowki mamy -15 kg, do tego jestesmy bogate, inteligentne, wiec wszystko wiemy najlepiej i wszystkim mozemy dac recepte na zycie idealne, a na dodatek nasze dzieci to nastepcy Alberta Einsteina ;) p.s. W pierwszej ciazy przytylam 20 kg, do swojej wagu wrocilam 8 miesiecy po porodzie, w drugiej ciazy przytylam 25 kg. Jestem prawie 5 miesiacy po porodzie i mam jeszcze 5kg na plusie, ale chodze 2-3 razy w tygodniu na fintess, staram sie jesc racjonalnie, nie jem slodyczy oraz nie jem po 19.00...

kochana wcinaj co chcesz ale jeżeli masz tendencję do tycia to nic z tym nie zrobisz! pamiętajmy, że wystarczy mieć obrzęki, opuchnięte nogi/ręce albo zatrzymanie wody w organizmie i wskazówka kg szaleje w górę! ja na początku strasznie wymotywałam. trafiłam do szpitala i tam po medykamentach w ciągu 2tyg przytyłam jakieś 6kg. napisałam, że ogólnie przybyło mi 8kg ponieważ liczyłam od wagi wyjściowej sprzed ciąży. gdyby liczyć to co straciłam przez wymioty a potem odzyskałam to jestem już 11kg na plus. a jak smakuje czekolada to już nie pamiętam...

ja przytylam w calej ciazy 17 kg i juz sladu po nich nie ma. kazda kobieta jest inna wiec wrzuc na luz. wiadomo, nie mozna obzarstwa sobie tlumaczyc ciaza ale to czas kiedy nie musisz codziennie sie wazyc i zadreczac ze znow masz 0,5kg do przodu. po porodzie schudniesz i tyle :) a poki co glaszcz rosnacy brzuszek i luzik :)

Gość kryytykantkaa
upup:)

Gość Raczek Idzie
ja tak mialam,w sumie przytylam 17 kg,po ciazy zostalo mi 7.

Gość aleee
to ja jestem najlepsza +30, ale moim marzeniem zawsze było przytyć więc nie ograniczałam się, teraz jestem 4 miesiące po porodzie i już straciłam 20kg, ale robię wszystko żeby te +10 chociaż zostało :P

ja miałam tyle co ty, a moze i więcej w tym tygodniu ciąży, ale w sumie przytyłam 11 kg dużo teraz nie oznacza dużo później, pamiętaj

Gość kryytykantkaa
mam nadzieje, ze u mnie tez bedzie podobnie.

Gość byla ciężarówka
Ja przytyłam ponad 20kg, ale znam koleżanki co przytyły ponad 30kg.

Gość kryytykantkaa
up

Gość wefwefwef
Szybciej niż koleżanki przybrałam parę kg (coś tak ze trzy, może cztery), potem długo nic, potem stopniowo resztę. Razem na plusie miałam 12 kilogramów, które rozlokowały się tak równo na całym ciele, że prawie nie było widać. Nie miałam też problemu ze zrzuceniem po ciąży tej nadwyżki.

Gość kryytykantkaa
a co tam, zapytam jeszcze raz i podniose :)

ja w 1 ciaży przytyłam 12 kg, po 11 miesiącach karmienia zrzuciłam owe 12 kg i kolejne 12 - efekt BARDZO RESTRYKCYJNEJ diety eliminacyjnej, ze względu na karmienie alergika. w ostatniej ciaży przytyłam 22 kg! z czego 7 w ostatnich 3 tyg ciaży. teraz jestem 2 tyg po porodzie, na wadze prawie 15 kg mniej. efekt wydalania wody, która pod koniec mocno mi sie gromadziła. i nadal kilogramy lecą i co najważniejsze cm w brzuszku :D brzuch nadal mam spory (ale przed porodem miałam giganta z przodu :P), ale biodra pomału wracają do normalnego rozmiaru :) każdy tyje w ciaży inaczej. i nie masz sie co przejmować swoimi 4 kg.

25 tc ok 6kg na plusie. W ostatni miesiąc 3kg. Nie martw się. Nie wszystkie tu tyja tylko 10kg a po porodzie mają 15 mniej. Ja jem wszystko na co mam ochotę w rozsadnych ilościach. Wolę co godzine wcinać niz co kilka bardzo duzo.

Gość setyfgt
ja przytyłam 12 kg....

Ja od wagi wyjściowej przytyłam 10 kilo, ale najpierw schudłam 4 więc w sumie wychodzi 14 :)

Gość ja miałam kunert ale model vip
ja przytyłam w całej ciąży 15kg

Gość taaaaaaa, dziesięć, jasne
wszystkie PISZĄ, że tyją max 10 kg, a to różnica.

Gość parufffka
Ja najpaieerw schudlam 2 kg,a potem przybralam 20 . po ciazy samo Zeszlo. do 22 tygodnia nic nnie bylo widac,a dopiero w 16 tygodniu odbilam te 2kg,co na poczatku stracilam. za to tak po 25tyg zaczelo mi przybywac jak nie wiem, dopiero pod koniec troche zastopowalo