Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Evi...

Wczesna ciąża

Polecane posty

Gość Evi...

Witam forumowiczki, zastanawiam się kiedy jest najlepsza pora by iść do lekarza. Okres miałam 23 stycznia. wczoraj na dwóch testach wyszły dwie piekne kreski. Chciałabym wiedzieć czy już lekarz jest w stanie potwierdzić ciąże?

Ja miałam 30 września. W październiku już nie miałam, a do lekarza poszłam 17 listopada i już moja gin potwierdziła ciążę :D GRATULUJĘ ;)

Gość Evi...
czyli lepiej poczekać jeszcze? boje się że strace to dzieciątko bo mialam problemy z cyklami i wciaż bylam na luteinie. nie wiem co robić

Gość mou
najlepiej około 7tc (od ostatniej miesiączki) -wówczas już na pewno będzie zarodek z akcją serca.

Gość Evi...
u mnie dopiero 5 tyg i 1 dzień...maż nalega bym do lekarza poszła sprawdzić wszystko, ale boje się że lekarz powie że ciąży nie ma...

Gość kto wieee
jak czujesz się dobrze, to poczekaj chociaż 2 tygodnie, a najlepiej i 3....

Gość mou
zaczekaj bo potem będziesz się nakręcać że coś nie tak bo gin widzi tylko pęcherzyk albo nie ma akcji serca. po co ci ten stres.

Gość mou
jeśli cię to uspokoi to zrób sobie beta hcg (2 razy w odstępie 48godz. ) będzie widać czy hcg rośnie prawidłowo.

Gość Evi...
zadzwoniłam do lekarza, mam jednak wizytę już dzisiaj. najwyżej pójdę dwa razy. wiem ze pewnie to za wcześnie ale lekarz mówił że jak po luteinie nie ma okresu to mam przyjsc wiec tak zrobie,a czy ktoraś z was na moim miejscu miala wykryta tak szybko ciążę u lekarza>?

Gość Evi...
czyli lekarz dzisiaj nic mi nie powie?

Gość mou
a tego to ci nikt nie powie bo i skąd? pójdziesz to się przekonasz. u mnie np. opóźniła się owulacja i gdybym poszła od razu to pewnie na usg nie byłoby nic widać jeszcze. no ale różnie bywa. idź skoro już się umówiłaś

Gość Evi...
dziękuje za odpowiedzi...trochę się zasmuciłam tym wszystkim. myślałam że dziś się już dowiem coś więcej.co do badania krwi to jestem od 6 w pracy a u mnie krew pobierają od 7.30-10.00, więc musiałabym specjalnie się zwalniać.jeżeli lekarz nic mi nie powie to jutro zapytam szefową czy mogę wyjść na trochę.

Gość violka fasolka
Może zobaczyć pęcherzyk ciążowy ale na zobaczenie w nim zarodka może być za wcześnie. Ja byłam w 8tc, było już wtedy serduszko. Innymi słowy - powinien potwierdzić ciąże.

Gość Evi...
oj aleś mnie uradowała......:)

Gość violka fasolka
Powiedz mi, kiedy robiłaś test i czy kreska była mocna jak testowa, czy słabsza?

Gość mou
ale to właśnie obecność zarodka z bijącym sercem oznacza że ciąza się rozwija. bo sam pęcherzyk to za mało.

Gość Evi...
test wczoraj z rana i w południe czyli dwa razy. obie kreski były równie mocne...zadnej różnicy

Gość violka fasolka
mou, autorka pisała, czy lekarz jest już w stanie potwierdzić ciąże. Jest - ale tak jak piszesz, pęcherzyk to za mało, by stwierdzić czy ciąża dobrze się rozwija. Autorko: lekarz pewnie Ci bedzie kazał jeszcze przyjsc za dwa tyg na kolejne usg, wtedy już powinno być widac serduszko. do tego czasu postaraj sie zrobic dwa badania na beta HCG w ciągu dwóch dni. Prawidłowy ok 66 %przyrost swiadczy ze ciąza rozwija sie dobrze i spokojnie mozesz czekac na kolejne USG :)

Gość violka fasolka
Evi, pytałam o te kreski zeby mniej wiecej dowiedziec sie kiedy moglas miec owulacje. Moja byla bardzo poźno, przez co mialam bladziutką kreske i dzidzie widzialam dopiero tak poźno. Trzymam kciuki za Ciebie i maluszka - będzie dobrze!!!!! :)

Gość Evi...
dziękuje za miłe słowa, jeśli lekarz potwierdzi ciąże na pewno się pochwalę. jestem dobrej myśli ale wszystko się może zdarzyć

Gość violka fasolka
Kochana, może się zdarzyć wszystko na każdym etapie ciąży. Tak już jest. Ale nie wolno mysleć, że coś może wyjść źle. Będzie dobrze, zobaczysz!! Daj znać proszę po wizycie, na pewno tu zajrzę :))

Gość Evi...
Martwię się bo kilka razy zasłabłam i nie wiem czy to przez ciąże. wole skonsultować to z lekarzem

Gość violka fasolka
Być może to wina hormonów. Ale dobrze, że widzisz się dziś z lekarzem, on na pewno rozwieje Twoje wątpliwości :)

Gość fixmixpix
autorko, ja bylam na usg na poczatku 5 tyg, bo mialam jednorazowe plamienie, ale tylko gdy ujrzalam 2 kreski to gin kazal mi brac duphaston (cos jak luteina) bo mialam wahania progesteronu i rok temu poronilam itd. Na tym usg w 5 tyg bylo widac tylko pecgerzyk ciazowy, ale 1,5 tygodnia pozniej bylam na kolejnym usg i juz bilo serduszko. Takze mysle ze u ciebie moze byc dzis widoczny sam pecherzyk, dla pewnosci powinnas zrobic, jak ktos pisal, beta hcg dwukrotnie, w odstepie 48 h, a na kolejne usg isc za jakies ok. 2 tygodnie, i pewnie tak powie lekarz

Gość Evi...
tak właśnie zrobię. gdy zaczynałam leczenie lekarz wspomniał mi że moge mieć problem z zajściem a także z utrzymaniem ewentualnej ciąży wiec chyba dobrze że ide odrazu. przecież nic nie zaszkodzi

Gość Evi...
Tak jak podpowiadałyście...było za wcześnie ale pęcherzyk ładny już był....lekarz ślicznie pogratulował i zaprosił na wizytę za 3 tygodnie:)

Gość violka fasolka
Evi, bardzo się cieszę. Zrób sobie tą betę i czekaj spokojnie na kolejne usg :)

Gość s$m
ja tez szybko zdecydowalam sie na wizyte u lekarza od razu potwierdził;-)

Gość anielska sielanka
Ja okres ostatni mialam 14 sty a w ten poniedzialek widac bylo zarodek i serce:-) czyli prawie 6 tydzien... 5 dni wczesniej tylko pecherzyk pusty..