Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Evi...

Wczesna ciąża

Polecane posty

Gość Evi...
ja nie wiem jak wytrzymam teraz te 3 tygodnie...takiej niepewności jeszcze nie miałam chyba nigdy

Evi dasz rade wytrzymac zobaczysz jak szybko zleci:) wiadomo to czekanie jest najgorsze ale wierzymy ze dasz rade. Pewne jest to ze w ciazy jestes:)

Gość Evi...
Niby pewne ale nigdy nie wiadomo czy serduszko zabije czy zarodek się pojawi....och tyle watpiliwości...jedno jest pewne spełnia się mój najpiękniejszy sen

Gość Evi...
25...ale tu chyba znaczenia wiek nie ma prawda...

Gość violka fasolka
Evi, jeśli masz się stresować, to zrób tą betę. Będziesz miała ładny przyrost to będziesz widziec, że jest wszystko dobrze. Ja zrobiłam tak. Test - pozytyw. na drugi dzien beta, 1000 cos tam, za 48 h druga 1900 wiec wiedzialam, ze jest ok i na spokojnie poszlam na usg w 8 tc.

Gość Evi...
lekarz mi poradził żebym nie robiła bety. bo różnica może w nim być niewielka i będę niepotrzebnie panikować. wiem ze pewnie zrobię to i tak bo nie wytrzymam napięcia ale może dopiero w przyszłym tygodniu.powiedział że ciąża jest stwierdzona i że mam być cierpliwa bo 3 tygodnie to nie jest aż tak wiele...czekałam na dwie kreseczki wiec i poczekam na bicie serduszka:)

Gość ania __ania_ania
autorko - masz potwierdzoną przez lekarza ciażę.Wiem,że kolejny etap to serduszko,ale serduszko tez nie gwarantuje urodzenia zdrowego dziecka...każdego dnia coś może się stac...Zobaczysz serducho - ucieszysz się a nastepnęgo dnia nie bedziesz się mogła doczekać usg za kilka tygodni żeby zobaczyć maluszka, potem bedziesz czekać na kopanie i umierać ze strachu jak mały zasnie i nie bedzie kopał...Czeka cię czekanie- czekanie i czekanie - przez kilka miesięcy a nie te 3 tygodnie...

Gość ania __ania_ania
Więc ciesz się swoim stanem. Długo się starałas?

Gość xzxzxzxz
Evi--- ja robilam bete w 4, 5,6 tc....w 5tc widzialam pecherzyk ciazowy a w 6tc zarodek i serduiszko:))) Beta jest bardzo wazna na poczatku ciazy dopoki nie pojawi sie zarodek mozna w ten sposob kontrolowac jego prawidlowy wzrost, ale co 48h to przesada wystarczy raz w tygodniu;) Zycze Ci najlepszego i uwazaj na siebie....

Gość violka fasolka
Bete sie robi dwukrotnie w przeciągu 48 godzin a nie co 48 godzin. ania __ania_ania ma rację, trzeba mieć 9 miesięcy cierpliwości. Za tydz, serduszko, ja bedac na usg w 9, bałam sie, czy jeszcze bije, w 13 badania na przeziernośc - kolejny stres, za dwa mam połówkowe w kierunku wad. każdy ból, każde kłucie to stres. recepta?? WYLUZOWAĆ....

Gość ania __ania_ania
Nie masz okresu to się ciesz ciążą:)

Gość Evi...
ja jestem świadoma tego że wszystko się może zdarzyć...ale staram się myśleć że będzie dobrze...co ma być to będzie. I uważam że nic w tym złego, dziwnego i nienaturalnego że nie mogę doczekać się chwili gdy serduszko zabije...chyba każda kobieta pragnąca dziecka chce tego...dopóki tego nie będzie nie chce uwierzę że to się dzieje naprawdę dlatego tak czekam na bicie tego serduszka...

Gość ania __ania_ania
Nikt cię nie potepia, tylko radzimy Ci dla dobra własnego i ciaży żebys się tak nie nakręcała...Tak jak pisza dziewczyny. Juz minął ten moment, że dowiedziałs się o ciąży...tak czy siak na efekt swego stanu musisz czekać 9 mcy

Gość Evi...
dziękuje...

Gość ania __ania_ania
I w ogóle - GRATULACJE - niech ci szybko zleci:)

Gość fixmixpix
autorko, na twoim miejscu zrobilabym bete - bo to by cie troche uspokoilo sprawdz ja, zrob 1 raz i 2 raz po 48 godz, wtedy bedzie wiadomo ze jest przyrost prawidlowy ja byma na usg w 5tyg, a 1,5 tyg pozniej juz bilo serduszko

Gość mou
no to gratulacje na ten pęcherzyk. Oby i zarodek z bijącym sercem się pojawił. tak jak mówiłam zbyt wcześnie było na wizytę. A że teraz trzeba czekać no to tak to już w ciązy jest a i potem po porodzie też. stale na coś się czeka. Normalne. :) Zrób tą betę i bedzie wiadomo czy prawidłowo przyrasta.

Gość Evi...
Powiem tak...nie ufam tej becie...moja przyjaciółka latem zrobiła test ciążowy i wyszło że jest w ciąży. poszła do lekarza który stwierdził że pęcherzyk jest i że ma przyjść za miesiąc. przez ten czas robiła bete 2 razy w tygodniu która pokazana lekarzowi była idealna. na usg w 14 tygodniu pojawił się piękny obraz jednak okazało się że płód (zarodek nie wiem jeszcze co jest w tym czasie) nie ma serduszka...po prostu nie urosło....

Gość Evi...
i nie że się nakręcam....po prostu nie chce mieć nadziei na coś co okaże się tak naprawdę tragedią....dlatego wole spokojnie czekać...

Gość Evi...
chociaż może zrobię to badanie, bo mąż mi spokoju nie da a w końcu on też ma coś do gadania:)

Gość mou
dopiero w 14tc miała robione usg? strasznie późno

Gość Evi...
no tak zadecydował lekarz, dlatego ja chciałam wizytę jak najszybciej

ale sluchaj, btea nie swiadczy o tym czy jest serduszko czy nie - ale pokazuje ze prawidlowo rosnie hormon od ktorego wiele zalezy naprawde, ja bym wolala wiedziec rok temu mialam poronienie, zrobilam bete, a po 48 h przyrost byl minimalny - a tak to bym sie ludzila... jak uwazasz, twoja decyzja po prpostu mowisz ze nie wiesz jak przeczakasz te 3 tyg wiec dajemy ci podpowiedz ze mozesz cos zrobic by skontrolowac :) ja np jak teraz bedac w ciazy zrobilam bete i widzialam ze rosnie dobrze to od razu bylam spokojniejsza

Gość Evi...
dziękuje za rady pewnie skorzystam

Gość ania __ania_ania
14 tydzień to nie tak strasznie późno w UK standard to 12 tc

Gość ania __ania_ania
ptysiamysia po co straszysz autorkę? Pisałysmy juz tu, że dopóki nie urodzi to nic nie bedzie wiedziała...Po co ma robc betę...A co bedzie robiła przez następne miesiace....I nerwy przy odbieraniu wyniku. trzeba się uzbroic w cierpliwość. Dziecko mozna tracić w kazdym momencie....Jutro masz prawidłowy przyrost a w poniedziałek tracisz ciaże... - standard

Gość mou
ja tam bety nie robiłam nigdy ale też nie stresowałam się że coś nie tak zanim poszłam na wizytę do gina. jeśli komuś beta pomoże to niech robi ale musu nie ma.

Gość Evi...
Po rozmowie z mężem postanowiłam nie robić póki ci bety. Powiedział mi że skoro lekarz nie kazał to nie potrzebnie się stresować.a tak naprawdę niczego to nie zmieni, a ja tylko będę się zamartwiać...wiec posłucham go i będę póki co cieszyć się moim błogosławionym stanem:) A tera jeszcze jedno pytanko: Kiedy waszym zdaniem jest dobry moment na poinformowanie rodziców że zostaną dziadkami? czekać jeszcze te 3 tygodnie czy może nie. co radzicie?

Gość ciemnoniebieska
poczekaj te 3 tyg zeby miec pewnosc :) gratulacje ja rowny rok temu zaszlam w ciaze i dzis mam 3 miesiecznego synka :)