Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szatan z przedszkola

Jak ukarać dziecko? Doradźcie mi plis

Polecane posty

Gość grzenia
A do zostawiania go w ciemnym miejscu samego to horror!! Niewiem czy nie wiekszy niz te klapsy!!

Gość grzenia
katasza masz racje:) Ja bym jeszcze dodała ze ten starszy niech posprzata tylko swoje zabawki a jak maja wspólne i razem sie bawia to niech połowe posprzata a połowe zostawi i nagroda dla niego zeby młody widział!:) Bo boje sie ze jak starszy po nim tez bedzie sprzatac to młody to wykorzysta bo widze ze sprytny jest:)

Gość szatan z przedszkola
Posprzątane. Starsze posprzątało młodsze na koniec wrzuciło dwa klocki do pudełka żeby było ze i ono coś robiło. Poszli spać. Pytałam starszego czy chce w nagrodę bajki tv ale stwierdził ze jest zmęczony i idzie do łóżka wiec mu przeczytałam książkę i zasnął. Młodszy zasnął jak tylko głowę położył na poduszce. Akcja sprzątanie go niesamowicie wymęczyła.Mam zamiar jutro kontrolować to czym się bawi młodszy i wieczorem będzie sprzątał po sobie a jak nie to zabawki zabiorę i schowam. Takie zabawy w sprzątanie, kolorowe pudelka, wrzucanie klocków na czas to przerabialiśmy jak byli młodsi. Na starszego podziałało a młodszy miał gdzieś i nadal ma. Nigdy nie sprzątał i sprzątać nadal nie chce. Jak już go się przyciśnie do muru że wychodzimy na wycieczkę a on nie posprzątał to jest no dobra i łaskawie wrzuci do pudełka zabawki żeby tylko móc iść i to tak w ostatniej chwili ale bez takich drastycznych powodów to nie ma na niego szans. A z tym sikaniem to ja mu powiem ze nie prawda bo kłamie a on powie ze nie i się demonstracyjnie posika w majtki albo chociaż popuści. Też już sprawdzałam. Tablice mieliśmy ale jak poprosiłam czy mogą wyrzucić coś do śmieci to zaraz było pytanie czy dostaną za to plusa wiec zrezygnowałam bo każdą jedną rzecz się na plusy przeliczało i na nagrody a nie o to mi chodzi. Idę spać bo jutro kolejny dzień z moim Koszmarnym Karolkiem.

za taki wybryk jak specjalne posikanie dostałby karę i to z całą surowościa . Bo to już jest rozmyśne dizałanie , noszące wszystkie znaki celowości . Święta - albo głupia z ciebie kobieta ,zę tolerujesz takie zachowanie .

Gość agnichcha:)
amen:)

Gość matkaaaa
Hej czy ktoś zna zabawki Smily Play ? Robi je jakaś polska firma. Mój synek dostał Auto Wesołka z tej marki i świetna zabawka.

Ja myślę, że za dużo kar dajesz, a mało nagradzasz. Dziecko musi czuć, że kara jest za złe zachowanie, a za dobre nagroda. Skoro dziecko w większości jest niegrzeczne, spróbuj nagrodzić za rzecz drobną, która Tobie wydaje się nieistotna. Dziecko doceni to bardziej niż Tobie się wydaje. Do tego wytłumacz mu, że teraz postąpiłeś bardzo dobrze i dlatego dostaniesz super nagrodę( to może być właśnie coś słodkiego, czy coś innego) Wypróbowałam na swoim dziecku i działa. Oczywiście nie zawsze, ale małymi kroczkami uzyskasz rezultat. Najważniejsze, żeby dziecko czuło nagrodę, wtedy będzie żal mu będzie kary. Bicia nie toleruję. To okazywanie swojej bezsilności i nerwów na dziecku.