Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

KarolinaaaG

Wielkie Przygotowania do PORODU w marcu 2012 !

Polecane posty

U mnie w pierwszej ciazy tez nic nie zapowiadalo,a w nocy bam i sie zaczelo ;) Mam nadzieje,ze wasze maluszki zaraz powylaza co bedziemy w komplecie ;) Wlasnie byla u nas pielegniarka.Zadzwonilam do niej,bo pepowinka malego zaczela troszke brzydko pachnac.Byla,przemyla i w trakcie przemywania pepowinka odpadla :) Ja gotuje teraz barszcz ukrainski :) A jak paaaachnie..

Gość wiola12354
Anka ja własnie tak myśle ze sie zacznie i nie bedzie sie nic zapowiadac. tylko ja nie wiem wkoncu jak to jest z ta ruchliwościa dzieci przed porodem... jutro na ktg to zobacze czy wszystko wporzadku

To chyba zalezy od dziecka. Sebastian szalal w brzuchu caly dzien za to Wojtus byl cichutki.

Gość wiola12354
kotka wzieło cie cos ze cie nie ma;)

wiola: nic mnie nie wzielo, wybylam na caly dzien do znajomych :-) Od wczoraj i dzisiaj zajadam swiezego ananasa bo ponoc po nim moze wziasc, ale wczoraj nic, dzisiaj pobolewa mnie brzuch troche dziwne bo w dzien dawno mnie juz nie bolal

Gość wiola12354
a juz myślałam ze do szpitala pojechałas.

Gość wiola12354
w sumie czuje sie normalnie. mała sie rozpycha i tyle... chyba sie naszym maleństwom nie spieszy

nawet mi nie mów, mój malutki tez dzisiaj bardziej aktywniejszy.Mi przeszły wszelkie wczorajsze dolegliwosci.Bólu brzucha tez juz nie ma :-)

Anka: ile po terminie Cię wzieło? bo szukam na forum ale nie umiem znalesc..Mam nadzieje ze wezmie mnie jeszcze przed wywolaniem jak moją siostre( na dzien przed wywolaniem)

Kotka mnie wzielo 2 dni po terminie.W pierwszej ciazy dokladnie w terminie usg,a 3 dni przed terminem OM.

Gość wiola12354
no to ja dzisiaj na ktg ide... nic sie nie ruszyło.a ty kotka jak tam?

Biedne wy jestescie dziewczyny..Mam nadzieje,ze lada chwila cos sie ruszy..Uparciuchy male tam trzymacie ;)

Gość wiola12354
no i po badaniu wszystko ok... skurczy nie ma dziecko ruchliwe... badania ginekologicznego nie było. jak do wtorku nie urodze to mam do szpitala jechac. a ty kotka jak tam?

U mnie też kompletnie nic sie nie dzieje. Mały się rusza, także jest ok. Własnie zajadam uszka z barszczykiem.Czyli jak nie urodzisz tak jak ja przed wtorkiem to wywołają nam w ten sam dzień.. Szczerze boję sie tego wywolywania, pewnie juz mówilam, ale wolalabym zeby sie wszystko samo zaczelo z zaskoczenia. Ale to tylko moje gadanie, wszystko od naszych dzieci zalezy..

Gość wiola12354
ja tez sie boje wywoływania wolałabym normalnie bóle skurcze same z siebie.

Gość anika28047
dziewczyny ja mialam wywolywany ostatni porod oxytocyna - skurcze sa inne bardziej meczace ,jak sie ruszylo to odlaczyli oxy , i poszlo . tydzien po terminie , 3 dziecko - dziwne . no ale ... jest ktos z lodzi moze - polecam matke polke - nie zeby jakos bylo super ale znieczulenie bezplatne na zyczenie .... chyba warto .

Gość wiola12354
no własnie ja mam tydzien po terminie jechac do szpitala w którym chce rodzic bez niczego nawet nie wiedziałam ze tak jest

Hej dziewczyny:) jak sie domyslacie ja juz po.. Wzielo mnie w sobote o 7 rano.. niestety skurcze byly silne i doprowadzaly mnie do utraty zmyslow.. natomiast nie mialam zupelnie rozwarcia ;( Dzieki Bogu za epidural i Anglię- po 6 godzinach męk i darcia sie dali mi znieczulenie mimo 1 cm. Potem kolorowo tez nie bylo.. suma sumarum po podwojnej dawce oxy urodzilam w niedziele o 16 :D Moje najwieksze szczescie jednak bylo wyciagane za glowke, ale nie szczypcami, przy tym ciecie do połowy d* mi zrobili i stracilam 1,2 litra krwi :( Mialam dwa razy transfuzje krwi wiec dopiero w srode wyszlismy.. No ale nie ma tego zlego.. mały jest przecudowny, kochamy go na zabój i uczymy sie siebie powoli :)

Angelowa: Gratuluję !!! To przeszłaś swoje, jakaś wielka masakra.Pewnie się cieszysz że już masz poród za sobą, widzisz zostały nas dwie. Jak narazie nasze dzieciaczki się nie spieszą do rodziców, a szkoda bo my już z nogi na nogę hehehe Jeszcze raz gratulacje i dużo cierpliwości i wytrwałości w wychowywaniu synka :-)

Gość wiola12354
kotka a moze my na 1 czekamy:)

Gość wiola12354
no własnie moze nam sie tak szykuja:) jeszcze nam nikt nie uwierzy ze urodziłysmy;p

Gość wiola12354
hej:) jak tam leci?? Ruszyło sie cos?

Gość wiola12354
ooo kotka chyba juz rodzi

Hej. Jeszcze nie rodzę. Moja kolezanka urodzila wczoraj chlopczyka 3700 i urodzila dokladnie w terminie, a miala dwie daty.A ja nadal nic. Wczoraj to tak mnie pochwa bolala ze myslalam ze cos bedzie, bolalo jeszcze bardziej jak mały sie ruszal, i nic

Gość wiola12354
a juz myślałam ze ty w szpitalu. mnie tez własnie tak wczoraj bolało ale pochodziłam długo dlatego tak mnie bolało pewnie.

Wiola tak czy tak zostało nam trzy dni( nie licze dzisiejszego dnia ) i nasze kruszynki będą z nami :-) już sie nie mogę doczekać aż go przytulę. Dzisiaj mamy w planie zakupy mala kawka ze znajomymi i pelny relax :-) Wczoraj ogarnełam troche w domku i na wieczór moje nogi wyglądały strasznie, muszę sie oszczedzac jak lekarz powiedzial, bo puchne w oczach.

Gość wiola12354
no dokładnie jeszcze 3 dni:) ja mam problem z butami tzn mam jedna pare która mnie nie gniecie:) ale tez tak miałam ze jak cos robiłam to puchłam teraz sie bedziej oszczedzam:)