Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam -ulka24

Pierwsze kolczyki dla dziecka, złote czy srebrne - istotne?

Polecane posty

Gość mam -ulka24

Jakie powinny być te pierwsze kolczyki, jakieś specjalne, czy po prostu jakieś z kolekcji dziecięcej - może wkręcane,żeby jej było wygodniej, coś w stylu http://www.apart.pl/pl/srebro,c,kolekcje,Kids-Collection-srebro,4935

Gość werrrrrrrrrrt
najlepsze platynowe

Przez parę tygodni dziecko i tak będzie nosiło te które założy jej kosmetyczka, aż do wygojenia dziurek. Mojej córce kupiłam później ze złota, ponieważ srebro lubi uczulać, ale nie zawsze tak musi być. A zapięcie mamy typu angielskiego, jestem pewna,że się nigdzie nie zgubią. Mamy takie: http://allegro.pl/wyprzedaz-zlote-kolczyki-z-cyrkoniami-ejubiler-i2155346203.html Nosi je już półtora roku i jest ok.

Gość gość
Kup złote, srebro zawiera nikiel.

Gość gość
i co z tego bo nie rozumiem w czym problem 333 www.youtube.com/watch?v=_3Ml9TpYjcU

najlepsze złote wydałam chyba majątek na różne kolczyki, dopiero złote przestały uczulać a tak po jakimś czasie córkę albo ucho swędziało - tam gdzie był kolczyk, albo robiło się lekko czerwone teraz nosi złote co prawda drogie bo 360 zł wydałam (bez udziwnień, dziecięce) ale było warto

Gość gość
Ja myślę, że ładniej by wyglądały srebrne np takie sa bardzo ładne dla dziecka http://www.jubilea.pl/avril-srebrne-kolczyki-z-perlami-id-2011 kolczyki z perełkami, na pewno by jej bardzo dobrze pasowały, są delikatne. Jeżeli kupisz w dobrym sklepie to nie powinno być żadnych problemów, Jubilea.pl ma oryginalny kolczyki, srebro próby 925

Gość gość
Tytanowe albo bioplast

Gość gość
Te kolczyki z pereł to jak dla starej maleńkiej to jest dziecko a nie dorosła kobieta te motylki są fajne

Gość gość
Zdecydowanie złote. Srebro może uczulać. Ja tak miałam, z tym, że to było 25 lat temu, uszy ropiały, goiły się 3 miesiące. Okazało sie, że była to wina srebrnych przebitek. Praktycznie może od 10 lat nic mi nie jest po srebrze. Ze złotem nie b€dzie takiego problemu.

Gość gość
Na ci/pie to juz mam dwa ...

Gość gość
Głupie te matki! Ze szok pytacie dziecka czy chce kolczyki? Czy kolczykujecie jak bydło bez zgody?? Bo wam się tak podoba

Gość gość
Dźesika czy Dźoana?

Gość gość
Zadnych dla dziecka!!! Po co kaleczyc i narazac na bol dla wlasnego widzimisie? Bedzie wieksza to sama zadecyduje. Znowu te matki-polki, ktore traktuja dziecko jako wlasnosc z ktora mozna wszystko zrobic. Wstyd!!!

Gość Tweene go
A co cię to obchodzi? Chce to kolczykuje. Będziesz mieć swoje dziecko to zrobisz inaczej. Po co się wtrącać jeżeli nie twoja sprawa tłuku.

Mojej siostry córcia też od początku nosi złote i nie problemu z uczuleniem. Nie wspominam tu o kosztach bo wiadomo, że mała nie dostaje kolczyków raz w tyg tylko 3x w roku i to w prezencie od dziadków np. www.100club.pl

Gość gość
ja pierwsze kupowalas na topsilver pl przez internet, dla dziecka i dla mnie. Pozniej tez mamie zamawialam bo bardzo jej sie podobają srebrne, topsivler ma oryginalne próby 925, widac to na pierwszzy rzut oka, a wg mnie nie warto przeplacac i kupowac takich samych w 3 x razy drozszych sklepach

Gość Dzieciakowelove
Najlepiej na pierwsze kolczyki wybrać te wykonane ze złota i kupione u renomowanego jubilera (nie na allegro bo tańsze - mogą one uczulać, mimo pieczątki na złocie). Świetnie sprawdzają się kolczyki z angielskim zapięciem. Polecamy przejrzeć ofertę marki W.Kruk. http://www.dzieciakowelove.pl/bizuteria-dla-dzieci-w-kruk/

Gość gość
Popieprzone jesteście. Takie nakłuwanie ciała to jak piercing albo tatuaż. To nie jest szczepienie ze jest dla zdrowia dziecka wiec dlaczego decydujecie o jego ciele?????? Chciałybyście żeby was ktoś za dZieciaka wytatuował na całe życie????? Durne te matki

Gość gość
To taka moda wschodnioeuropejska. Mieszkam w cywilizowanym kraju zachodnim i lekarz laryngolog mówił ze kolczyki dopiero od 8 roku życia!!!

Gość gość
Moja córka ma 4 lata i mi ciągle mówi że chce kolczyki. Zobaczyła u mnie i u koleżanki w przedszkolu i chce. Co mam zrobić? Mówię jej ze to boli a ona i tak chce.

Gość gość
Jak sama chce to co innego. A nie jak jeszcze chodzić i mówić nie umie a już się ja piercinguje

Gość kaja

Ja dla swojej córki kupiłam srebrne kolczyki wkrętki w sklepie Anka Biżuteria mają tam na prawdę spory wybór kolczyków zarówno dla dzieci jak również dla dorosłych.