Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

campa

Formularz do przedszkola

Polecane posty

Dziewczyny mam 3 latkow co mam napisac w formularzu na pytanie ile dziecko bedzie w przedszkolu. Pracuje razem z mezem prowadzimy sklep ale jak wiadomo nie pracuje od dzwona do dzwona tylko moge wychodzic wczesniej np po 4 godz. Chcialam mala dac od 9 do max 14 ( albo odbierac po obiedzie) moge tak napisac ze chce ja dac na 4-5 godz? Kurcze nie pytalam ale w tych godz przedszkole jest darmowe tylko placisz za jedzenie.? Czy ma szanse sie dostac jak na tak krotko chce tam ja dac? Czy wieksze szanse maja dzieci co sa po 8 godz w przedszkolu.

Gość malinowka
wieksze szanse maja dzieci na wiecej godzn bo to dochod do budzetu samorządu :-) jak napiszesz w karcie zgloszenia 9 godz, to za tyle musisz zaplacic, w tym roku mozna bylo zmieniac umowy i zmieniac godziny pobytu ale w tym roku to juz raczej nie przejdzie :-(

Nie rozumie jezeli zadeklaruje 5 godz a we wrzesniu cos sie zmieni to nie bede jej mogla dawac na wiecej godzin? Czy do przedszkola nie chodza dzieci na mniej niz 8 godz?

Gość malinowka
w tym roku bylo tak ze mozna bylo zmienic liczbe godzin/ najczesciej zmniejszc! i panie dyrektorki sie zawiodly bo duzo rodzicow zmniejszalo te godziny a to wiadomo= mniej kasy :-( niektore matki zapisanego/ przyjetego dziecka wcale nie posylały do przedszkola!!! i nie płacily ani złotowki!! a miejsce było zajete i nikogo przyjac nie mogly i w tym roku juz ma nie byc mozliwosci zeby tak bylo

ja mam mojego synka do 12.30 i nie placę za przedszkole, tylko żywienie, po 12.30 -za każdą kolejną godzinę trzeba zaplacic 5zł. Najlepiej zapytaj dyrektorki, bo to rożnie w każdym przedszkolu:)

Gość malinowka
w naszym przedszkolu w tym roku zrezygnowały tylko 2 osoby!!!! reszta fikcyjnie zajmowała liste :-( a dzieci na liscie rezerwowej bylo ponad 100! w ubieglych latach matki posylały dzieci jak dziecko sie dostalo bo nie bylo mozliwosci odliczania gdy dziecko nie chodzilo, oprocz stawki zywieniowej czesne wplywalo na konto przedszkola, teraz za kazdy dzien w ktorym dziecka nie ma w przedszkolu odliczana jest tawka za pobyt i zywienie czyli za te dni nic sie nie placi

Jak dziesiaj poszlam to mi dyrektorka mowi ze ma 75 miejsc w przedszkolu a ja jestem 76 zapisana czyli teoretycznie juz sie nie dostalam . Dziewne bo od dzisiaj sa zapisy zywej duszy tam nie bylo a juz tyle osob na kartce do 3 latkow jestem 14 . Zapisy u nas tylko osobiscie wiec nie wiem jak to jest. Boje sie ze kobita powie ze sciemniam i od razu mam kreche ze tylko na max 5 godz. Ale dziewczyny jesli to prawda to tak mam wpisac nic nie klamac? Przeciez na sile dziecka nie bede w przedszkolu tyle godz trzymac .

Gość mama synkaaaaaa
ja dzis poszłam po karte zgloszenia, pytanie pierwsze; czy oboje panstwo pracujecie.... moze 75 pierwszych miejsc zajmuja dzieci ktore juz do przedszkola chodza, dzieci znajomych itp itd

Gość mama synkaaaaaa
aha i nie jestes zapisana!!!! to ze wydali Ci karte zgloszenia nie swiadczy ze jestes zapisana :-0 a wogole to po co im przy wydawaniu karty zgloszenia dowod osobisty matki????

Gość Mini mini van
to mnie najbardziej dziwi, że oboje rodzice muszą pracować. a co jeśli matka siedzi w domu bo nie ma nikogo do dziecka, na opiekunkę jej nie stać i czeka, żeby posłać dziecko do przedszkola, żeby w końcu iść do pracy. czy to się nie liczy?????????????????????????????????????????

Do zeszytu mnie wpisala i kazala jak najszybciej przynies formularz .

Mini No wlasnie kobiety nie pracuja bo nie maja gdzie dziecka zostawic a ja wiem ze mala moze chorowac przez pierwszy rok . Jak to bedzie wygladac u nowego pracodawcy zaraz cie zwolnia. A nie wszyscy moga liczyc na dziadkow lub tak jak w moim wypadku nie chca opieki przez babcie.

mi znajoma dyrektorka powiedziala, zebym wpisala max liczbe godzin a we wrzesniu, jak bede chciala na mniej to sie wtedy ostatecznie ustali. No ale mi to powiedziala "po znajomosci":D

Gość mama synkaaaaaa
jak Cie zapisza to na liście przyjetych w kwietniu cie wypisza i wywieszą :-) pytanie drugie: czy mieszkaja panstwo i sa zameldowani na terenie miasta :-0

Gość mama synkaaaaaa
ja tez to slyszałam ,zaznaczyłam na tej karcie na 9 godzin ale ja bym tak posylala bo oboje pracujemy :-)

ja tez pracuje, ale mam nienormowany czas pracy i moge tez w domu pracowac:) oczywiscie meldunek i praca obojga rodzicow to podstawa:) ja na szczescie :)mam przedszkole 30 metrow od bloku, w ktorym mieszkam

Ja tez ma inny adres meldunku inne miasto to tez spojrzala na mnie dziwnie.

jednak praca w domu z dzieckiem jest mniej efektywna niz w ciszy i skupieniu. Teraz musze nocami nadrabiac, bo wiadomo, z dzieckiem za duzo sie nie napracuje, a terminy gonią:)

Modliszka A ty tak serio to na ile godz chcesz posylac dziecko?

Ja też mam niestety problem z przedszkolem :( Do 2 w okolicy raczej się młody nie dostanie bo w pierwszym mają pierwszeństwo rodziny wielodzietne, ze słabą sytuacją materialną a w drugim konieczne jest zaświadczenie o zatrudnieniu obojga rodziców a ja nie pracuję. Planowałam iść do pracy jak mały pójdzie do przedszkola. W przedszkolu w najbliższym mieście jesteśmy pierwsi na liście rezerwowych ale wszyscy już niby potwierdzili więc nie wiem jak to będzie. Piękna polityka prorodzinna. Nie ma co, tylko decydować się na następne dzieci...

Gość mama synkaaaaaa
ale we wniosku sie nie zaznacza ze rodzina jest wielodzietna!!! nie ma takiej rubryczki!!

Gość mama synkaaaaaa
o sytauacje materialna tez nie ma rubryczki!!! nikt nie pyta o dochody!! mam te karte zgloszenia przed soba jest imie, nazwisko, adres zamieszkania, zameldowania, nazwe i adres zakladu pracy, godziny pracy i to wszystko!!

Tak ale przedszkole w naszej miejscowości jest bardzo małe, prowadzone przez siostry zakonne i trzeba dodatkowo pisać podanie i opisać sytuację materialną. Mało tego, trzeba jeszcze wytłumaczyć czemu dziadkowie nie mogą się zajmować wnukiem!

mysle, ze na 5 godzin, jesli bedzie potrzeba, to moj tesc bedzie odbieral corke i na 3 godziny zabieral ja do siebie. Ale tez zalezy od tego, jak moja corka przyjmie to cale przedszkole, bo moze sie zdarzyc, ze nie bedzie chciala wracac do domu, lub wrecz odwrotnie, musze byc gotowa na wszystkie warianty

Gość mama synkaaaaaa
a to przedszkole jest za darmo????

Przerabane nie wiem wpisze 5 godz i ma to gdzies jak sie dostanie to co we wrzesniu jak bede przychodzic po corke po 4 godz. To mi jej nie dadza? Bezsensu to wszystko.

Gość mama synkaaaaaa
myśle ze we wszystkich finansowanych z samorzadów jest tak samo i nie ma zaswiadczen o dochodach, podań itp

Nie potrzebne jest zaświadczenie o dochodach tylko w podaniu trzeba opisać swoją sytuację. Przecież dzisiaj byłam i sama z siostrą rozmawiałam.

Gość kochana ale
zabierasz miejsce innemu dziecku potrzebujacych i pracujacych na etacie rodzicow ktorzy oddaliby dziecko na 8-9 godz :-(