Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Maxiuniaa

Moge miec problem z zarejestrowaniem imienia Maxymilian ?

Polecane posty

Gość Maxiuniaa

?

Gość Trinnnny
A dlaczego chesz zarejestrowac tak a nie normalnie - Maksymilian?

Gość Maxiuniaa
wydaje mi się ładniej niż przez ks ,ks to tak zwykło

Gość krabownik
a czemu miałabyś miec problem? dają na imię Xawier i rejesrtują a jest polski odpowiednik Ksawery dają na imię Etienet a polskie imiona dla dziewczynek mają mieć koncówkę a, więc nie widze problemu.

Gość lollll
a co chcesz się w wiśniewskiego bawić? bo może od razu Bryan alby David? nie szukaj udziwnień na siłę! pamiętaj że Twój sen z zasady całe życie będzie się tym imieniem posługiwał!

Gość lollll
heheh widzę nie tylko mi się tak to "mądrze" kojarzy :P Twoje imię ale dziecka problem!

Gość metkkka
Wcale nie jest ladniej. Takie udziwnienia swiadcza o kompleksach rodzicow.

Gość metkkka
Nie dlugo w Polsce beda Dżoany zamiast Joanny i Christofer zamiast Krzysia. Bo to takie ladne "zagraniczne" :D :D Dzoana Kowalska to taki ponglisz :)

Gość Maxiuniaa
Super jak nie bedzie problemu,bo tak mi sie podoba przez x i nie chodzi tutaj o Wiśniewskiego ze tak dal swoim na imie i ze chce tez tak,czy jakiej takie imie zagraniczne a chodzi tylko o to że po prostu tak mnie osobiście sie bardziej podoba,bardziej niż przez ks.

Gość Maxiuniaa
rodzic ma prawo wybrać imie jakie chce byleby urzędy nie robiły problemów

Gość xdeeeddcxd
a dlaczego nie zadwonisz do urzedu tylko tu sie wyklocasz???

Gość Maxiuniaa
kto sie wykłóca ? ja po prostu zadaje pytanie jak i pisze to co ja myślę,to chyba normalne

Gość Podobnie
Syn będzie miał żal do ciebie o to dziwactwo bo za każdym razem będzie musiał mówić że jego imię pisze się przez x a i tak ciągle będą przekręcali. Ja mam skomplikowane nazwisko i czasem już mi się płakać chce jak muszę po raz 10 korygować jakieś pisma urzędowe czy dokumenty w banku. Miałam proste nazwisko panieńskie i nigdy nie zdawałam sobie sprawy jaki to problem. Więc radzę ci - zastanów się. Chwilowa fanaberia rodziców - a dla niego problem na całe życie.

Gość ananasowy dom
jaznam jednego chlopca ma prawie 7lat i wlasnie przez x imie i z tego co wiem niemieli problemow

Gość to zalęży od miłych
pań w twoim urzędzie stanu cywilnego, bo teoretycznie ustawa mówi, że nie możesz przez x tylko musi byc polska pisownia i jedynie obcokrajowcy mogą nadawać dzieciom imiona w innej pisowni niz polska, ale są juz urzędy w których nie robi sie problemu i przymyka oko na przepisy. a jak chodzi o wiśniewskiego i jego Xawerego i Etienette to ona ma niemieckie obywatelstwo więc mógł

Gość Maxiuniaa
Dzieki za odpowiedzi :) mam nadzieje,że bedą miłe i nie będą robiły problemów,bo na prawde zależy mi właśnie na takim imieniu i na tym x.Jak każda matka czuje,że to ma byc właśnie to imie a uparłam sie tego x i sama w sumie nie wiem,może przez to że mi się włąsnie tak podoba.

Gość no wiesz......................
Ja bym sie raczej zastanowila nad tym dlaczego akurat tak ci sie podoba. Bo wymawiac imie bedziesz tak samo. Chodzi tylko o pisowanie. MA to sprawic, ze twoje dziecko bedzie lepeij postrzegane przez otoczenie? Mysle, ze bardziej zaszkodzisz dziecku niz pomozesz.

Gość o rety......
o rety i cale zycie w kazdej szkole, w kazdym urzedzie, na poczcie, w bibliotece, WSZEDZIE powtarzanie ze przez x... zlituj sie nad wlasnym dzieckiem