Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Looooser

Zauważyliście, że prostacy nadają dzieciom egzotyczne imiona?

Polecane posty

Gość dzonatan, aron
patologia sie szerzy w narodzie

autor ma racje, przewaznie z patologocznych rodzin pochodza wszystkie Andzeliki, Mariki, Samuele, Sandry, Judyty.

ale to dlatego, ze prostactwo nie moze im nic lepszego zaoferowac, ani ladnej zabawki, ani egzotycznych wakacji, wiec wybiera im egzotyczne imie hahahaha

Gość farida jak sie zaliczasz
do tej patologi to tylko mozeny wspolczuc dzieciom

Może rodzice nauczeni życiem wiedzą jak skończą ich córeczki i nie chcą żeby w przyszlości miały problem z wymyślaniem pseudonimów :classic_cool:

Gość klark, donald, kwa kwa
:classic_cool:

autor nie ma racji ! pomijam przykłady imion niedopasowanych, brzmiących pejoratywnie czy w jakiś sposób ośmieszających dziecko, pozostałe przykłady to własna inwencja, nie zawsze musi być tradycyjnie, patetycznie i archaicznie, idziemy z duchem czasu, warto być nowoczesnym i mieć własne zdanie

Gość njunnujn
Luser weź się za jaką robotę, bo wiosna idzie i będzie widać twój gruby bebech.

dla mnie osobiście o wiele gorsze jest myślenie schematami, jest opcja A lub opcja B, tymczasem według mnie jest cały wachlarz możliwości i subiektywnych wyborów, to zdecydowanie zuboża postrzeganie świata i zawęża horyzonty...

Gość ZZZZZZZZZwwwww
Niestety prawda, albo ludzie którzy wyszli z patologii. Ja wczoraj spotkałam małą Żaklinę i Jaśminę :o

Gość monk.P
Beatka s-k ale to dlatego, ze prostactwo nie moze im nic lepszego zaoferowac, ani ladnej zabawki, ani egzotycznych wakacji, wiec wybiera im egzotyczne imie hahahaha musze sie z toba zgodzic u mnie w bloku mieszka taka rodzinka,patologia az strach,ale dzieci a jakze! Vanessa Laura Samantha Kevin

Gość patologii oblicza
Vanessa, Jeremi

Gość a ja znam
az 4 Nikole i 2 Brajanów

Gość ywette
Jak widac w powyższym topiku PATOLOGIA nie zawsze panuje w biednych rodzinach: przykład beatka s-k Niby wielka,bogata pani a język,kultura i inteligencja gorsza niż w niejednej "patologicznej" rodzinie. SZOK!!

Gość moja kuzynka ma córkę
Nicole. Jest to normalna rodzina, rodzice pracują, bardzo dobrze zarabiają, mają firmę, 2 domy i dziecko żyje w luksusach. Bardzo dobrze się uczy i bynajmniej nie są żadną patologią. Za to znam rodzinę, w której imiona jakie się przejawiały to Anna, Paulina, Magdalena, Piotr... a rodzice alkoholicy, bezrobotni którzy żyją na zasiłkach, dzieci chodzą brudne i kradną. Tak więc to nie reguła i nie imię czyni człowieka lepszym

Gość Ala lala góry
Ja też spotkałam małego rodżera.mam kumpele co ma na imię Lukrecja a jej kuzyn ma na imię baltaraz. I to jest pato logia

Gość głupoty opowiadacie
po pierwsze coś jest w tym prawdy o czym pisze autorka nawet większe coś :) ale z drugiej strony zdarzają sie wyjątki mam koleżankę Angelike, ma 30 lat, nie pochodzi z patologicznej rodziny, prowadzi normalne zycie :) ale znam tez drugą Angelikę i mam wrażenie że ma przebieg większy niż trzydziestoletni maluch :P pomijam te wszystkie Leny, Julie Amelie, wiktorie, emilie...tragedia nie mozna dać dziewczynce inaczej na imie? Lena, Lenka, Leniunia... a jak bedzie duża to będzie co? no i jeszcze jedno, ludzie nie dopasowują imion do nazwisk, ja rozumiem że nazwiska się nie wybiera i pomimo że czasem niektóre dziwne są to jednak jest to nazwisko swego rodzaju tradycja itd...ale przykład, nazwisko Kiełbasa...bądź co bądź, nie oceniając w połączeniu z imieniem Tatiana brzmi wiadomo jak gorzej jak ktoś wpada na zdrobnienie tego imienia i już mamy do czynienia z Tanią Kiełbasą...to nie żart takie rzeczy sie zdarzą :)

Oczywiście, że autor ma rację. Już dawno to zauważyłam. Rodzice wychodzą chyba z założenia, że skoro dzieci nie zabłysną w żaden inny sposób to niech chociaż zwracają na siebie uwagę imieniem. Siara i wiocha. Pozdrawiam prostaków. :p

Gość Beatka s-k pochwal sie lepiej
jak twoje dzieci maja na imie :o posmiejemy sie chetnie

Gość Ala lala góry
Baltazar*

Gość sanika
Prostakiem jest nie tylko osoba biedna (żałosny stereotyp) ale również osoby z "wyższej warstwy".Brak kultury aż razi u niektórych.Chamstwo,wywyższanie się,pozerstwo,pycha. Beata to MODEL idealny takiego bogatego prostaka.

Gość fotel
a czy Roch to już patologia?czy jeszcze nie?