Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ocknelam sie

jestam gruba!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość ocknelam sie

Boze w ciazy ;rzytylam 27 kg,po cesarce odeszlo 14 a teraz waz 92 kg,nie mieszcze sie w zadne ciuchy i nie moge na siebie patrzec nie wiem od czego zaczac,boze wstyd mi przed sama soba juz nie mowiac o innych ludziach jak ja moglam zrobic z siebie takiego grubasa, a od cesarki minely juz 4 miesiace

Gość Liliana3000
a ile masz wzrostu? idzie wiosna będziesz dożo spacerować z wózkiem to będzie lepiej.

Gość hddshlds
Idzie wiosna więc dobry czas na pracę nad sobą:)nie załamuj się, mi się udało zrzucić wszystko po ciąży a nawet więcej.

Gość ocknelam sie
dziekuje za mile slowa 171cm ,nie wiem od czego zaczac naprawde czuje sie fatalnie w swoim/nieswoim obcym ciele

Gość ocknelam sie
hdd... a jak ci sie udalo i w jakim czasie,ile przytylas bo ja mam wrazenie ze to wrecz nierealne u mnie,jeszcze mam niedoczynnosc tarczycy:(

Gość ocknelam sie
tylko ja mam ten problem? moze jakies tabletki polecacie cokolwiek,bo ze ruch mi jest potrzebny to wiem,z jedzeniem to nie wiem moze mniejsze porcje ale co dalej blagam pomozcie

Gość moja córka
jesz słodycze? dużo nabiału typu serki słodkie jogurty? pijesz wodę czy słodkie napoje?

Gość ja miala tak samo...
tyle ze przytylam 23kg, na sali porodowej wazylam 102kg po porodzie mialam 92, a rok po 97! wzielam sie za siebie i wprowadzilam Dukana teraz wazw 83kg, brakuje mi 1kg i bede wazyc tyle co przed ciaza:) no i pocieszam sie tym, ze ludzie sie mnie pytaja ile waze, a ja nie chce mowic, to sie ich pytam jak mysla i zeby dodali do wagi która myśla 5kg, bo zawsze mi zanizaja , a i tak w odpowiedziach mówią miedzy 74-78 kg :) takze super:)

Gość ocknelam sie
dziekuje myslalam o tej diecie south beach, niestety jem slodycze wiem ze musssze zrezygnowac,bardzo je ograniczylam ale jak widac musze zrezygnowac calkowicie.

Gość ocknelam sie
do ja mialam tak samo,a czy nie masz efektow ubocznych tej diety?no i jak to godzisz z gotowaniem obiadow dla meza/dzieci?

Gość bleeeeeee fuj!!
I to niby jest twoje wytlumacznie ze po cesarce? Sritu pitu! Ja przed ciaza wazylam 50, po urodzeniu wazylam 85 i tez mialam cesarke i nie karmilam piersia Potem ostro wzielam sie za siebie i waze 53kg i mam jeszcze lepsze cialko niz przed ciaza. ie obtlumaczaj swojego obzarstwa tylko wez sie za siebie zanim Ci mezus da noge, dobrze radze!

Gość kobrietta
jestem w trakcie odchudzania, a może raczej zmiany sposobu odżywiania. Nie jem jasnego pieczywa, makaronów, mącznych rzeczy. makarony jem jedynie te ciemne, zdrowsze. Nie jem tłustych mięs, tylko drobiowe lub np. polędwice. Zwiększyłam porcje warzyw i owoców. Na obiad zamiast ziemniaków z mięchem, jem choćby warzywa na patelnię i smaże na łyżce oleju. Rano jogurty, serek, wiejski, owoce, musli z mlekiem. Jem po 5 małych posiłków dziennie, w stałych porach -śniadanie g. 8, drugie śniadanie ok.11, jakaś sałatka w pracy ok. 14, obiad ok. 17, kolacja - owoce ok. 20. No i zaczynam ćwiczyć choć po 20min. na początek i przymierzam się do biegania przed pracą, ale musiałabym chyba wstawać przed 6 żeby się wyrobić. Łykam też tabletki do jedzenia Alli. Przy nich wydalasz cały tłuszcz z jedzenia przy załatwianiu :) ps. wczesniej stosowałam diety przeróżne, o kant tyłka rozbić, bo potem się wraca do poprzedniego jedzenia i jo-jo gotowe. Lepiej od razu zmienić nawyki żywieniowe, bez żadnych diet.

Gość A ja podziwiam Wasze zdrowie
naprawdę. Musicie mieć dziewczyny niesamowicie wydolne organizmy. Ja mam dwoje dzieci, urodzonych całuch i zdrowych sn, ale w obu ciążach maksymalna moja waga to było 73 kg przy wzroście 168, a i tak miałam problemy z ukł. krążenia i cukrzycą ciążową... ALbo macie takie super zdrowe organizmy, ze dają radę z taką wagą, albo ja mam taki słaby...:(

co do obiadów, to smiało dzieci i maz moga jesc taki sam obiad...jak np. robilam piersi z kurczaka,to smaszyłam bez tłuszczu wiec i im to na zdrowie wyszło, ugotowalam im ziemniaki i surówke i juz:) to samo z ryba, czy kurczakiem pieczonym w piekarniku w rekawie, bez tłuszczu,. wszystko bylo tk samo pyszne:) No i co do skutków ubocznych to nie zauwazyłam nic :)

Gość ocknelam sie
do bleeefuj napisalam ze cesarka bo tu duzo kobiet opiernicza ze cc to nie porod i nie tlumacze sie,naprwde chce schudnac i uwierz patrze na siebie strasznie krytycznie. macie racje musze zmienic nawyki zywieniowe jem bardzo roznie czsem zjem dopiero obiad czasem tylkonsniadanie a czasem 3 posilki wiem ze to niedobrze

Gość ocknelam sie
kobrietta za 2 tyg wyprowadzamy sie na swoje a wtedy bede sie zywic w podobie do ciebiea za 2 miesiace maz wyjezdza wiec wtedy juz wogole moge jesc tylko warzywa bardzo je lubie

Gość kobrietta
- ja miałam to samo - schudłaś na dukanie??? pytam bo też stosowałam, ale wymiękłam, aż już mi kolejna wędlina stawała okrakiem w gardle, może za monotonnie jadłam i cholernie brakowało mi w dniach bez warzyw - właśnie warzyw! o owocach nie wspomnę

tak na dukanie posło mi 13kg i narazie tyle zosto...teraz zmieniam sposób zywienie i zobaczymy czy dalej beda mi kg spadac, co prawda nie zrobiłam ostatniej fazy utrwalajacej ale mam nadzieje, ze nie przytyje, a jak zobacze ze waga poszła mi o 2-3kg do góry to znowu sie za dukana wezme :) no i co do monotoni to własnie duzo moich kolezanek an nia narzeka , ja natomiast mialam milion pomysłów na posiłki:)

Gość ocknelam sie
balam sie zakladajac ten temat ze na kafeteri same super chudzinki i ze mnie wszyscy pojada,a tu mile zaskoczenie. naprawde biore sie za siebie dla samej siebie ogladalam zdjecia ze slubu wtedy wazylam 72 kg to idealna waga dla mnie swietnie wygladallam chce tak wygladac xnow

Gość kobrietta
a w jakim czasie schudłaś te 13kg?? i tak z ciekawości: jak wyglądało twoje menu na dukanie, choć jeden dzień, co jadłaś na śniadanie, obiad, kolacje? :) ps. ja jak odkryłam paluszki surimi i zajadałam się nimi potem przez 2 tyg. to na 3 tydz. już nie mogłam patrzeć, obrzydziły mi8 się na maxa i do tej pory nie moge na nie patrzeć

U mnie przed ciążą 68 kg, przed samą cesarką 99. Wzrost 176 cm. Po wyjściu ze szpitala 83 kg. Masakra. Do tego non-stop pracowałam (własna firma, więc opci nie było), brak czasu na cokolwiek. Waga spadała powoli do 75, później do 70 i koniec, nie chciała drgnąć. Zorganizowałam się inaczej i zapisałam się z mężem na siłownię. W lutym minął rok od kiedy chodzę. Najczęściej 4-5 razy w tygodniu. Zawsze ćwiczenia siłowe + bieżnia (interwały). Dziś ważę 56 kg i czuję się super.

Gość ocknelam sie
magda a co z dzieckiem robicie?ja nie mam komu zostawic,w domu mam rower stacjonarny mysle ze na poczatek wystarcz np 45 min dziennie co sadzicie?

13kg schudłam do listopada do lutego, medu jednego dnia hmm...ok sniadanie biały chudy twróg z jednym ogórkiem kiszonym i 1/4 cebuli , lub serek ziarnisty z cebulka obiad piers z kurczaka w przyprawach smazona na patelni teflonowej bez tłuszczu do tego serek smietankowy 0.5%tł z czornkiem podwieczorek budyń czekoladowy dukana :) kolacja drożdzówki z otrębów z białym serem

przepraszam za literowki ale synek mi na kolanach siedzi :)

Gość ocknelam sie
kurcze najciezej to sie zebrac i zaczac sie stosowac do tego co sie sobiie postanowi mi tez corcia spi na kolanach bo ma katarekk i jak ja klade to sie krztusi i placze

dokładnie ja za diete dukana zabieralam sie od marca 2011 ale ciagle cos mi wypadało..az w koncu sie zawzielam i od listopada 2011 sie za siebie wziełam :) mąz kupil konsole Wii i gre Activ Fiit i będę cwiczyc :D bo niestety na siłownie nie mam czasu, anie tez nie mam komu zostawic synka.

Gość merkury
mniej jedz i dużo ćwicz

Gość crossy66
twój problem inni naszczęście go nie mają