Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Solidarność

Solidarność chce wolnych niedziel w handlu

Polecane posty

Gość alberta_missa
Tak się składa, że pracowałam w sklepie odziezowym. Uprosić kierownika o wolną niedzielę to był nie lada sukces. Mimo iż już nie pracuję w takim trybie to jestem za niedzielą wolną od handlu. Nie wierzę że jest tak wielu ludzi, którzy są zajęci cały tydzien tak, ze tylko w niedzielę mają czas na zakupy.

Gość ja w teatrze pracuje i
w soboty i w niedziele.

Gość hgg
nie wiem jak wy, ale ja żeby zrobić zakupy ciuchowe potrzebuje pół dnia- nie mam szans wygospodarować takiego czasu w ciągu tygodnia, jak większość

Gość Mska..
ja tam bym mogła pracować w niedziele ale jak juz ktoś powiedział jak w Niemczech jest że dopłacili by mi te 200% i bez problemu a jak nie to sobota wolna a w niedziele moge przyjść,inaczej absolutnie..przynajmniej jeden dzień w tyg,musi być wolny

Gość alberta_missa
sprzedawcom się mówi, ze 2 weekendy w miesiacu wolne. Oczywiście w praktyce sie okazuje, ze to bujda. Nie porownujcie tego do zawodów takich jak lekarze czy straż pożarna- to oczywiste, że ci ludzie są potrzebni non stop!

Gość hgg
Oo, jeszcze restauracje solidarnie zamknijcie- a co- niech burżuje jadają w nich na tygodniu, a co, kelnerki też mają swoją godność!

Gość Mska..
alberta_missa DOKŁADNIE ja też im to mówiłam no ale oni myślą że im sprzedawca życie uratuje jak lekarz i musi zapierdalać cały tydzień:D

Gość hgg
a kelnerki czym gorsze od kasjerek?

Gość dzieciaki jak skończycie
się uczyć i poszukacie pracy to może się okazać, że tylko w sklepie was chcą. wtedy pogadamy o wolnych niedzielach. aklenerka w tym lepsza od kasjerki że dostae napiwek.

Gość hgg
szkołę już dawno skończyłam-taką żeby nie musieć pracować jako sklepowa. Wiec nie oceniaj, jak nie wiesz

Gość w Niemczech płacą
200% za pracę w niedzielę? Bzdury! W Niemczech w niedziele sklepy są zamknięte, wyjątkiem są miejscowości turystyczne, ale pracownicy w zamian otrzymują inny dzień wolny w tygodniu.

Gość Mska..
hgg,jasne a tak mało wiesz o życiu samolubie...

Gość dzieciaki jak skończycie
hgg - pochwal się jaką to masz pracę co ci tyle czasu zajmuje. chyba niezwykle poważną skoro pól dnia musisz ciuchy kupować

Gość hgg
czyli co? restauracje tez chcecie zamykać? a może obowiązkowy napiwek wprowadzić np "napiwek niedzielny". Przebój jak nic!

Gość jfffhi4huifh
jestem przeciwna!

Gość Jestem przeciw !
Ja pracowalam tak, ze tylko w niedziele moglam zrobic JAKIEKOLWIEK zakupy. I nie, nie moglam zrobic ich w tygodniu, sklepy nie sa czynne przed 8 i po 21. No i nie ma problemu. Moge pracowac w niedziele...

Gość jestem za wonymi niedzielami
w handlu, w niedzielę się odpoczywa a nie gania po sklepach,

Gość lkcksjdsajzff
hahaha ktoś napisał że w niedziele są największe zyski---bzdura::::::::::( Ludzie przychodzą sobie połazić to marketów....ehhh:/

Gość jakiekolwiek zakupy?
a tesko? żabca? i wszystkie spożywczaki od 6 rano. kolejny pracuś sie znalazł z 13 godzinnym dniem pracy 6 dni w tygodniu :O

Gość hgg
"hahaha ktoś napisał że w niedziele są największe zyski---bzdura::::::::: Ludzie przychodzą sobie połazić to marketów....ehhh:/" I dlatego ludzie chodzą z mnóstwem toreb? bo tylko oglądają? "w niedzielę się odpoczywa a nie gania po sklepach," Tak, Kościół, rosół, familiada i schabowy z buraczkami;p

Gość Mska..
to zmieńcie prace samoluby,poprzyjmujcie sie do sklepów i zobaczymy jak wtedy bedziecie śpiewać gamonie,bo narazie macie tyle do powiedzenia że hej,w duupie byli gówno wiedzą a sie wypowiadają🖐️ a przyszłoby co do czego to protest jednej i drugiej zaraz by był,jakby w sklepie pracowały,że jak to tak,jakim prawem nas chcą trzymać w niedziele itp.co za tępi ludzie,nawet nie potraficie sie postawić w sytuacji drugiej osoby i pomyśleć co ona myśli,samolubne krowy..irytują mnie tacy ludzie i wspólnego języka napewno ze mną nie znajdziecie

Gość Jestem przeciw !
Do Tesco mialam 30 km, zabke nie wiem gdzie, spozywczak czynny od 7. Zalezy kto gdzie mieszka. Ja nie mialam po drodze do pracy ani jednego czynnego sklepu, a do pracy mialam ponad 2h w kazda strone. Po nastu h pracy zreszta nie ma sie juz sil zbaczac z trasy i szukac zaby. Zreszta najwygodniej mi kupowac wlasnie w niedziele. I chce to robic. Mysle, ze nie ma sensu tego zmieniac tylko wprowadzic prawo ze kazdy pracuje przymusowo tylko jedna niedziele w miesiacu i jest ona 200% platna. I tyle. Ja w sumie moge pracowac we wszystkie niedziele, co mi tam :D

Gość lkcksjdsajzff
Pracuje w Niedziele i święta i Niedziela jest jednym z najsłabszych dni jeśli chodzi o obroty...Ludzie kupują drobiazgi, nie pisze tu o zakupach spożywczych bo takie to i owszem ludzie robią w Niedziele jednakże obroty największe osiąga się w piątki i soboty:)

Gość hgg
Mska.. A kiedy do mnie o 3 w nocy dzwonią ze szpitala że pacjentka właśnie zdecydowała się na operację po tygodniu przekonywania a ja muszę zrywać się i lecieć to jest ok? Tutaj jakoś empatii nie ma Sorry, ale każdy ma swoje racje i swój punkt widzenia

Gość Mska..
ktoś bedzie siedział w sklepie w niedziele tylko dlatego że wy chcecie sobie połazić i ciuchy poprzymierzać lub kupić coś na obiad z nudów,niedoczekanie..z takim tokiem myślenia daleko nie zajedziecie..

Gość lkcksjdsajzff
acha chciałam dodać ze pracuje co 2 weekend czasem 3 w miesiącu i nie mam płacone więcej za niedziele..........

Gość hgg
"z takim tokiem myślenia daleko nie zajedziecie.." no jak narazie zachodzimy

Gość Jestem przeciw !
O rany, rozumiem zatem ze moze tez zamknijmy restauracje i kina bo co ktos bedzie pracowal w niedziele bo Ty i Twoj smieszny facet zamiast sami cos ugotowac, chcecie isc do knajpy, bo Wam sie nudzi itp? :D Naprawde uwazasz, ze jedna niedziela w mcu za 200% wyplaty to taki wieeelki problem? Bo za tym jestem. Przeczytaj.

Gość jfffhi4huifh
Akurat pracowałam w sklepie ( nie w galerii handlowej ) od pon do sob i często po 11 godzin! Jedynie w niedzielę mogłam wyjść na zakupy a akurat tak się składa, że to jest jedna z moich największych przyjemność pochodzić sobie w niedzielę po sklepach i zrobić zakupy. A w tygodniu często nie mogłam bo pracowałam od 9-21. To co mam sobie zmienić pracę czy żyć jak w ciemnogrodzie. Nie każdy lubi siedzieć z rodziną w niedzielę cały dzień i oglądać tvn.

Gość Mska..
to jak jestes lekarzem czy pielegniarką to wiedziałaś co cie czeka w tej branży,wkońcu chyba zdecydowałaś sie na ten zawód bo to lubisz nie??no chyba że z przymusu no to powodzenia...ty ratujesz komuś życie,a ja nie musze będąc sprzedawcą w sklepie,takie masz porównanie,nie bede wiecej z tobą dyskutowała bo widze że nie ma sensu,myśle że zmądrzejecie🖐️