Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dsdfghjkjhgf

wczoraj wieczorem zrobiłam test ciążowy, wyszły 2 krechy, wejdzcie

Polecane posty

Gość dsdfghjkjhgf

test firmy komfort płytkowy, od razu wyszły mi 2 grube kreski, dzis mam 35 dc, od 5 dni spóżnia mi się okres, chce dziś powtórzyć test, jak wyjdą znów 2 kreski to co powinnam zrobić iść do lekarza czy najpierw na bete a potem do lekarza?

Idz na betę i powtórz ją po 48 godz. Lekarz będzie miał czarno na białym jak przyrasta betka. Gratulację

Gość moik
po co beta i kolejny test?? Są dwie grube kreski to jest ciąża. szkoda kasy na kolejne testy. :) umów się do gina ale dopiero idź ok 6-7tc.

Gość dsdfghjkjhgf
bo nie mogę w to uwierzyć, mam bóle brzucha jak na okres tylko bardziej boli mnie macica niz jajniki, piersi obolałe mam też strasznie. Staraliśmy się o dziecko przez pare lat, teraz odpuściliśmy że w tym roku starań nie będzię, bo w styczniu straciłam pracę, i zaczeliśmy remont mieszkania.

Gość dsdfghjkjhgf
ostatni okres dostałam 30 stycznia, kochaliśmy się 9,11 i 14 lutego.

Gość moik
no to zrób betę a test z moczu sobie daruj -szkoda kasy. przy ciąży często własnie objawy są dokładnie takie jak na okres. :)

Mi mój gin powiedział przez tel że mam tą bete zrobić i powtórzyć. Bo to bardzo wczesna ciąża. Potem byłam w 7 tyg na wizycie. Bierz kwas foliowy. Nie namawiam na betę ale piszę ci to co mój gin mi poradził. Pozdrawiam

Gość dsdfghjkjhgf
jutro zrobie bete. a trzeba isc na czczo na to badanie?

Gość moik
nie trzeba być na czczo

Gość dsdfghjkjhgf
bym wolała nie być na czczo bo zawsze przy pobieraniu krwi mdleję :( i jak mnie ocucą to muszę coś zjeść

Gość drtyhk
nie trzeba byc na czczo

Gość oczywiscie ze mozesz jesc
Tu chodzi o stężenie HCG we krwi i to czy zjesz nie ma żadnego wpływu. To nie glukoza!

nie musisz iść na betę, do lekarza umów się właśnie ok 6-7 tygodnia, jak ci już ktoś poradził. co ma mieć lekarz "czarno na białym"? przyrost robi się wtedy, gdy dzieje się coś niepokojącego, a nie z ciekawości. jakbyś miała mocne skurcze, to możesz wziąć no spę (dawkowanie wg ulotki) gratulacje!

Gość dsdfghjkjhgf
myślę żeby zrobić drugi test bo uwierzyć w to nie mogę, że wieczorem i od razu pojawiła się 2 kreska, mam wrażenie że może test jakiś felerny był

jak juz tak bardzo nie mozesz wytrzymac to zrob sama dla siebie ten drugi test, beta bez sensu moim zdaniem i do lekarza za kilka tygodni, tylko bierz kwas foliowy

Gość moik
no ja tam w życiu robiłam tylko dwa razy test -przy dwóch ciążach. nie robiłam powtórek bo i po co. ale jeśli ktoś ma potrzebę niech orbi. jednak jeśli już coś ma być pewniejsze to beta -mówię o sytuacji jak autorka że nie dowierza i myśli że test jest felerny.

Gość dsdfghjkjhgf
zrobiłam jeszcze 2 testy różnych firm 20 mIu i 10 mIn i na tym 20 kreska wyszła delikatnie jaśniejsza niż na tym 10.