Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Hula Hoopla

Hula hop

Polecane posty

Gość Zca
Hej dziewczynki. Przepraszam za milczenie... miałam ostatnio szalenie napięty grafik. W związku z urodzinami i studiami (piątek mam zawalony od 8 do 21) po raz pierwszy od trzech tygodni zrobiłam sobie trzydniową przerwę w ćwiczeniach. Na wagę wchodzę w pn. Zaraz znów robię swoje ćwiczenia, wprowadzając dzisiaj nowe (jako, że na urodziny od siostry dostałam piłkę, która do nich była niezbędna ;p ). Jak Wasze kręcenie hh? Ja dzisiaj będę kręciła 10 minut co najmniej, jak mi się "wkręci" ;) to i dłużej. :) I przepisy... podam Wam tutaj ze trzy, a jak będziecie chciały resztę mogę Wam wysłać na maila. Jajecznica z ziołami i serem (ten przepis w związku z obecnością sera żółtego możemy zjeść 1 raz w tygodniu) 2 jajka, 2 łyżki natki pietruszki, 2 łyżki szczypioru, posiekana cebula, 1 łyżeczka ziela angielskiego, szczypta pieprzu ziołowego, oliwa z oliwek, łyżka stołowa tartego sera (parmezan, białostocki lub sokół) Myjemy i siekamy zioła, mieszamy z cebulą, zielem angielskim (nie używam), pieprzem. Rozgrzewamy oliwę i podsmażamy to przez minutę mieszając. W międzyczasie roztrzepujemy jajka doprawiamy szczyptą soli, wlewamy na podsmażoną cebulę na koniec jak jajecznica będzie się ścinać dodajemy ser. Smażymy przez 2-3 min. Boeuf Strogonoff na 2 dni 1 cebula, 200 g pieczarek, łyżka musztardy, 200 g zrazówki wołowej lub piersi z indyka lub kruczaka, 250 ml jogurtu greckiego, natka pietruszki pokrojona (tego już nie dodaję;p) Kroimy cebulę i grzyby na grube (to jest oryginalnie, osobiście preferuję drobną kostkę). Wrzucamy cebulę na patelnię, smażymy na szklisty kolor, dodajemy grzyby i musztardę. Smażymy 5-6 minut. Wrzucamy mięso pokrojone w cienkie plastry, smażymy. Dodajemy jogurt (nie wiem czy trzeba ale zazwyczaj hartuje najpierw;p) i doprawiamy solą i pieprzem (nie doprawiam, smak jogurtu i musztardy jest dla mnie idealny). Na koniec posypać pietruszką (tego tez nie robię, jakaś awersja do zielska chyba;p). Sałatka z tuńczyka z czosnkiem 2 dni duża puszka tuńczyka z sosem własnym, jedna główka czosnku, duża puszka czerwonej fasoli, duży gęsty jogurt naturalny (grecki najlepiej), oliwa z oliwek Wymieszać tuńczyka z puszki z łyżeczką czosnku drobno posiekanego (nie dodaję bo jem to zazwyczaj w pracy), dodać puszkę czerwonej fasoli i gęstego jogurtu naturalnego, dwie łyżki oliwy z oliwek. Przyprawić solą i pieprzem do smaku (nie przyprawiam). Wymieszać. Wypisałam przepisy ze swoimi komentarzami, chociaż przyznam, że nie wszystkie przepisy wypróbowałam oryginalne. To moje trzy ulubione, które mogłabym jeść i robić na okrągło. :) Piszcie co myślicie, a ja tymczasem napiszę Wam jutro swoją wagę! ;)

Gość begiebe
dziewczyny wczoraj krecilam 10 min w jedna i 5 min w druga strone i tylko sie wkurzylam. krecilam w bluzie i ona mi caly czas podchodzila do gory, HH mi sie obijalo o kosci miednicy, wszystko mnie bolalo i mialam nerwa jak nie wiem. nie moge sie poddac, ale cienko to widze :o

Witam dziewczyny u mnie tragedia :(od czwartku nie kręcę i nie biegam:( przyczyna.......... kregosłup znowu byłam u nastawiania i to 2 razy od czwartku u lekarza też byłam ale stwierdzili że niepotrzebna mi wizyta u specjalisty więc cierpię ale chyba dzisiaj nie odpuszcze i zacznę kręcić no bo ile można się obijać Zca dzieki za przepisy sałatka z tuńczyka brzmi smakowicie :) A jak tam Wasze efekty ja miałam mierzyć się w ten czwartek ale odpuszczę ten tydzień bo to byłaby bez sensu po takiej przerwie ale to nic nadrobię :)

Gość Zca
A ja wprowadziłam nowe ćwiczenia na nogi. Teraz ćwiczę już 1h same nogi 1h dziennie + hula hop + 6 weidera. Powoli zaczyna mi na to brakować czasu. ;p Dziś się ważyłam (nie mierzę się, tylko ważę). 71,6 (mam 174 wzrostu). Czyli 1kg do dołu. :) A zjadłam nie jedn chipsy i nie jedną pizzę. ;) Begiebe to może głupio zabrzmi, ale ja zasłaniam rolety i kręcę w bieliźnie, bo wtedy nic mi się nie podsuwa i nic nie przeszkadza. ;) I zamierzam kręcić cały czas w jedną stronę, bo w dwie to mi nie grozi. Marokino to oni nie chcą Ci dać skierowania... ? ...może idź do innego lekarza żeby dał Ci skierowanie? Daj znać jak coś zrobisz - ja na jutro szykuję sobie tuńczyka. :) I jeszcze coś... najlepsza motywacja jaka kiedykolwiek mogła mieć miejsce: .........wygrzebałam z szafy stare spodnie, z których się dosłownie wylewałam - 5 par jest na mnie idealnych!!!!! Nie jest to jeszcze 38, ale już bliżej mi do wymarzonej sylwetki. ;)

Gość begiebe
to hula hop co mam jest ciezkie i duze i narazie nie dam rady bez bluzy, bo az slysze chrupot kosci miednicy jak mi sie obija. mam nadzieje, ze sie przyzwyczaje... to stare co mialam to lzejsze (ale tez z wypustkami) to spokojnie krecilam tez na bieliznie. a w ogole jem slodycze codziennie, ale cwicze 8 min ABS ramiona brzuch i pupa, poza tym chodze na jakies wedrowki czy cos, jezdze na rowerze i czuje ze schudlam :p

Gratuluję efektów dziewczyny !!!!!!!! U mnie narazie postuj ze wszystkim bo dzisiaj znowu byłam u lekarza i mały postęp dostałam skierowanie na badania ale do specjalisty nadal nie widzą powodu żeby mnie kierować a ja nie mogę oddychać mało tego każda kosteczka mnie boli a żeby iść do innego lekarza musiałabym przepisać się do innej miejscowości bo w mojej dziurze to aż 2 lekarzy jest i co jeden to gorszy :) no ale bez narzekania tylko szkoda że nie mogę biegać ani ćwiczyć chociaż nie powiem że się wczoraj nie wybrałam :) ale stwierdziłam że odpuszczę na jakis czas niech mi przejdzie bo jeszcze przedobrze...a jeśli chodzi o efekty to nie ważyłam się teraz ani nie mierzyłam ale powiem wam że widzę efekty na brzuchu oponka jest na bank o wiele mniejsza :)

Gość <tita>
Witajcie dziewczyny! Ostatnio dość intensywnie zaczęłam interesować się tematem hula hoop. Po przeczytaniu ogromnej ilości artykułów i obejrzeniu masy filmików postanowiłam, że i ja zacznę pracować nad swoimi kłopotliwymi częściami ciała, właśnie poprzez kręcenie kółkiem. Zamówiłam już na allegro.pl sportowe hula hoop i z niecierpliwością czekam na dostawę.. Przypuszczam, że początki nie będą łatwe, ale mam nadzieję, że tak szybko się nie zniechęcę.. Która z was kręci jaskiś czas i może pochwalić się efektami lub ewentualnymi uwagami na co na początek powinnam zwrócić uwagę?

Witajcie dziewczyny! Ostatnio dość intensywnie zaczęłam interesować się tematem hula hoop. Po przeczytaniu ogromnej ilości artykułów i obejrzeniu masy filmików postanowiłam, że i ja zacznę pracować nad swoimi kłopotliwymi częściami ciała, właśnie poprzez kręcenie kółkiem. Zamówiłam już na allegro.pl sportowe hula hoop i z niecierpliwością czekam na dostawę.. Przypuszczam, że początki nie będą łatwe, ale mam nadzieję, że tak szybko się nie zniechęcę.. Która z was kręci jaskiś czas i może pochwalić się efektami lub ewentualnymi uwagami na co na początek powinnam zwrócić uwagę?

tita-24, to ja biore przyklad z ciebie i tez sie przylaczam do dziewczyn. Od wczoraj jestem obolala posiadaczka duzego kola z masujacymi wypustkami i od wczoraj slowo "masaz" przestalo mi sie pozytywnie kojarzyc. Owszem kreci sie fajnie, tym 75 cm nie szlo mi za cholere, nawet 5 obrotow, a tym duzym, ciezkim okolo 100 obrotow bez upadku robie. Poczytalam wczesniej wasze rady i ubralam sie w grube spodnie i kamizelke, ale i tak po 15 minutach krecenia bol byl straszny. A dzis siniaki jak malowane. Jak pomysle ze dzis tez mam sie tak grubo ubrac przy tym 30-stopniowym upale to mi sie odechciewa. Zeby tak moglo byc juz za miesiac, chociaz nie wydaje mi sie, zeby moje cialo kiedykolwiek moglo sie do tych tortur przyzwyczaic. Czy faktycznie te siniaki przestana sie kiedys pojawiac ?

Gość Zca
Begiebe a ja mam zwykłe... takie zabawkowe, dziecięce i żadnych siniaków. ;p Te ABS, polecasz? Marokino jak Cie czytam to mi włoski dęba stają. Jak Ty funkcjonujesz? Strasznie pozytywna laska z Ciebie - widzisz tyle plusów! Ile masz lat? :) Tita, Millenax ja im dłużej czytam o tym kole z masażem tym bardziej uważam je za zbędny wydatek. ;p Moje hh kosztowało 5zł i kręci mi się nim cudownie. Mój rekord to 30 minut, ale to było jakiś czas temu. I nie potrzebuje się ciepło ubierać. ;p Dzisiaj ćwiczyłam 40minut, ale kółkiem nie kręciłam.... a jutro robię sobie dwa dni wywaru z pora (czyli jutro nic nie jem a w pt jem tylko specjalny obiadek) a po tym wracam na powrót na swoją pyszną dietkę. Pewnie znów zmobilizuje się na dwa tygodnie i spadnie mi z 5kg a przez następne dwa tygodnie, ze 2kg przybędą. ;p Ważne, że ogólny bilans wychodzi mi na dobre! ;D A do 28 lipca, muszę zrzucić jeszcze 6 kg i osiągnąć wymarzoną wagę 65 kg. :)

Zca, czytają na temat hula hoop z masażem i oglądając w Internecie zdjęcia dziewczyn poturbowane przez to istne koło tortur musiałabym być niezłą masochistką żeby się dobrowolnie zdecydować na coś takiego.. Zamówiłam z allegro.pl takie cięższe, sportowe robione na wymiar (55 zł).. Dzisiaj powinno już do mnie dotrzeć, więc czekam z ogromną niecierpliwością. Ciekawa jestem ile czasu zajmie mi nauka i dojście od takiej wprawy żeby kręcić 30 minut bez przerwy :D Myśl o pięknej talii i ślicznie wyrzeźbionym brzuszku będzie mnie dodatkowo mobilizować..

ja mam hula hop fitness, sportowy, ciężki, i kręcę codziennie 1godz do tego inne ćwiczenia i dieta i od lutego mam ok 20kg mniej :)

Zca miło że mnie tak odbierasz :)...jeśli chodzi o dbanie o siebie a co za tym idzie uprawianie jakiegoś spotru staram się nad sobą nie rozczulać bo jak się zacznie to motywacja spada do zera a tak trzeba szukać jakiś plusów i do przodu :) a w życiu to bywa różnie :) Mam 31 lat 1.8 mieś córeczkę i męża ...w ciąży przytyłam 20 kg :) nie zostało mi nic więc wyszłam na zero :) ale ze wzg na wiek chcę troszkę o siebie zadbać no bo jeśli nie teraz to kiedy jak będzie za poźno? Tita_24 jak mam duże kółko z masażem i nie było tragedii kilka małych siniaków ból był ale tylko pierwsze 3 dni i pierwsze 3 minuty kręcenia jak to przetrwasz to będzie luzik ja zaciskałam ręce z bołu i kręciłam dalej i tak jak mówie wszystko przeszło Powodzenia dziewczyny nie poddawajcie sie !!!!!

hej dziewuszki :) ja czekam na moje hh 1,4kg z masażerem 77 kulek :) powinno już jutro przyjść :D do tej pory kręciłam zwykłym wypełnionym kaszą, ale jest już za lekkie. dam znać jak tylko będę je miała i po tygodniu kręcenia napiszę jakie efekty. siniaków się spodziewam,ale wiem, że zejdą, bo po zwykłym też miałam.

Gość begiebe
ja wlasnie wczesniej jak mialam to kolo z masazerem to tez bolalo i mialam siniaki, ale pozniej juz kwestia przyzwyczajenia i nic nie bolalo. teraz to duze co mam, ponad kilo i 2 rzedzy kulek- boli jak kurwa mac... nawet w bluzie jak krece. siniaki sliczne. jestem ciekawa czy do tego tez sie przyzwyczaje. ZCA-efektow narazie mega nie ma po tych ABS, ale nie robie ich codziennie, tylko tak 4-5 razy/tyg. poza tym jem slodycze i wszystko na co mam ochote.polecam na brzuch i pupe, niezly wycisk... Zca, a kolko takie male raczej nie daje takich efektow jak duze z masazerem :)

begiebe ja takie samo bydle jak masz wlasnie kupilam sobie na niemieckim ebayu, i potwierdzam twoje slowa: "boli jak k**wa mac...". Kreci sie super, tym dzieciecym nie potrafilam, ale jestem poobijana jak schabowy na niedziele. Ubieram sie w gruba, zimowa kamizelke (mnie nie podchodzi do gory tylko przekreca sie w te strone co krece), i ocieplane spodnie, ale i tak siniaki mam na calym odcinku od pasa do kolan. Masakra, nie wiem jak to przetrwac. Do tego upal 30-stopniowy, pot sie leje z goraca, bolu i nerwow. Juz sie wreszcie zdopingowalam, zaczelam dlugie szybkie marsze (w bolu, bo zrobilo mi sie zapalenie rozcięgna podeszwowego), zabralam sie do cwiczen pilates (ale teraz to nawet lezec na podlodze nie moge tak boli) no i zainwestowalam w drugie kolo :( (od kiedy je mam slowo masaz nie kojarzy mi sie z niczym pozytywnym). begiebe jak napiszesz, ze sie poddalas to ja chyba tez wymiekne. Niby po jakims czasie siniaki przestaja sie robic i nie boli, ale jakos nie moge w to uwierzyc.

Juz wiem, dziewczyny, ktore zaczynaja: trzeba zalozyc na siebie nie jedna a dwie dlugie, bardzo grube, ocieplane, zimowe kamizelki. I grube, ocieplane spodnie. Dwa dni temu robilam za jednym zamachem po 100 obrotow, bolalo ale dalo sie wytrzymac, wczoraj rano patrze, a ja wygladam jakby mnie stratowalo stado bizonow (czemu akurat bizonow? nie wiem). Odpuscilam sobie. Dzis probowalam, ale te siniaki tak bola, ze nawet 2 obrotow nie moge zrobic, automatycznie moje cialo ucieka od kola i nici z krecenia. Masakra, trzeba sie wygoic. Ale jak tak dalej pojdzie, to do zimy tego nie opanuje. No coz, zawsze cos musi zniszczyc moje dobre checi w odchudzaniu. Chyba pojde sie pocieszyc czyms slodkim.;)

przejdzie przejdzie te siniaki to naprawde uwierzcie tylko na samym początku potem nic a nic, nie ma siniaków i nie boli tylko sama przyjemnośc i mozna tak krecic w nieskończoność :)

Gość begiebe
Millenax- nie nie, nie poddajemy sie! ja mam dokladnie to http://www.ebay.de/itm/290703238439?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649 no ale kurcze w Polsce mialam to z jednym rzedem i tez na poczatku myslalam, ze zejde, jak krecilam, a potem juz luzik. wiec z tym tez tak musi byc! wlasnie bylam godzine na rowerze, teraz moje ABS pupa-brzuch-ramiona, potem hula hop. lato idzie, wielkimi krokami! :)

ja jak zaczynałam a kupiłam sobie hula hop na urodziny :) tyle że potem jak mnie mój mąż zobaczył to skomentował że nienormalna jestem żeby wydawac kase na coś co mi zadaje tyle bólu i że jak chciałam byc posiniaczona to wystarczyło powiedzieć, ktoś by mi wpier....ł i po sprawie takie same siniaki by były ;), a teraz to sama przyjemnosc i krece zawsze godz albo i wiecej :)

Gość begiebe
ja jak bylam posiniaczona to poszlam do sasiadki na kawe, pokazalam jej te siniaki, akurat jej mąż tez je widzial. tydzien pozniej ide znowu a ten mąż do mnie: "ty wiesz, widzialem w telewizji reklame nowego hula hop, takie z gwoźdźmi zamiast kulek masujacych! " :) faktycznie masochistyczne jest troche krecenie tym bydlęciem :p

Dzieki dziewczyny za slowa pocieszenia, chociaz trudno mi dzis uwierzyc, ze cialo moze sie przyzwyczaic do takiego bicia. Nawet nie moge sie w te miejsca dotknac, a co dopiero krecic. Pozostaje mi tylko domowy pilates i rower z psem. Chodzic tez nie moge, nadwyrezylam stope. Begiebe mam identyczne, jak moj maz je zobaczyl to zdolal tylko wykrztusic: o matko!!! chyba go troszke przytkalo (mnie tez).Psotka_2- normalnie jakbym slyszala mojego meza. Musze przyznac, ze teraz inaczej patrze na te wszystkie dzielne dziewczyny, ktorym udalo sie to przetrwac i teraz moga sobie godzinami krecic i nic je nie boli, i moga sobie przy tym ogladac TV albo sluchac muzyki albo czytac, ja sobie tego nie wyobrazam. Jestem pelna podziwu.

Gość Zca
Marokino jak ja pomyślę, że teraz chudnę a potem jak zajdę w ciążę (w lipcu się hajtam) to znów przytyje a potem znów będę miała chudnąć to mi ręce opadają. ;D Zastanawiam się, czy w ciąży można nie przytyć tak bardzo? ;) Begiebe ja po tym co tu przeczytałam raczej sobie nie sprawię kółka z masażem. ;D Zadowolę się swoim. ;p Mam strasznie słabą skórę, byle mocniej złapać za ramię a już mam siniaka, nie chcę nawet sobie wyobrażać co by było po takich gwoździach.... yyy kulkach miałam na myśli! ;D Ja na razie chciałabym 6W dociągnąć do końca.;p Potem na pewno będę myśleć o czymś innym. :) psotka_2 20 kg?!?! No no! To pogratulować efektów! :) Musisz być z siebie mega dumna! :) Kurcze jak to motywuje to nawet nie masz pojęcia! :) Dziewuchy ja dzisiaj zaraz się biorę za ćwiczenia. Mam coraz mniej czasu a chcę jeszcze te cholerne 5kg zrzucić, żeby było chociaż raz w życiu idealnie (nie obrażę się, jakby to się zgrało z dniem slubu ;p ).

Moje hula hopp już dotarło :] Pierwsze próby kręcenia mam już za sobą i powiem szczerze, ze idzie mi całkiem nieźle.. Coraz dłużej kręcę i kółko nie opada, chociaż do perfekcjonizmu mi jeszcze daleko.. Mój narzeczony początkowo patrzał z lekkim politowaniem na mnie i co chwilkę wrzucał komentarz, że szybko mi się to znudzi, ale potem nawet sam próbował kręcić :P Zabawnie to wyglądało, ale nawet udawało mu się zrobić kilka obrotów.. Teraz pozostaje mi tylko systematyczność i nie mogę się doczekać jakie będą tego efekty :]

Zca ...ślub gratuluję!!!! napisz dokładną datę to wypijemy za szczęście :)a no i jeśli masz rozmiar 36 to mogę sprzedać Ci swoją księżniczkową suknie :) Jeśli chodzi o ciążę to na bank można przytyć mniej moje kolożanki tyły od 4 kg do 30 więc reguły nie ma no może jakiś mądry ginekolog by tu pomogł nie wiem nie mam pojęcia ale jeśli o mnie chodzi to przez 5 miesiecy miałam 5 kg a cała reszta do konca... tyle tylko że woda mi się zatrzymywała ale naszczęście rozstępów nie mam bo tego bym nie przeżyła :) więc głowa do góry co ma być to będzie tego się chyba nie da przeskoczyć ...niestety Jeśli chodzi o kręcenie to jestem w lesie ...podobno jestem bardzo chora nawet biegać mi nie pozwalają a tak to nawet skierownia nie chcieli mi nigdzie dać a teraz wymyślają...ale chyba się zbuntuję i zakręcę sobie a co :)

Gość jennifer988
ja krece hula-hopem z masazerem i moje hula hop ma 1 metr srednicy i wazy 1 kg i codziennie krece wieczorami sobie od 1 do 2 godzin dziennie efekty sa bo boczki mi sie zmniejszyly i w talii stracilam juz 6 cm wiec warto i polecam wam . Choc teraz planuje wymienic hula hop na ciezsze bo te moje aktualne jest juz da mnie za lekkie

Gość begiebe
ja sobie zrobilam przerwe bo za 1,5 tyg jade do wloch, a wygladam jak pobita. chyba jednak sie nie przyzwyczaje do tego duzego... jennifer, nie masz siniakow?

Gość Asi22
Ja również się przyłączam do miłośniczek hula hop. Mam identyczne jak begiebe, kręcę od ponad tygodnia i mogę się pochwalić sporą gammą siniaków(najwięcej na udach). Na początku źle mi szło i uderzałam u górne partie nóg, potem coraz lepiej. Trochę pobolewa na bokach zwłaszcza na kościach. Po za tym jeżdżę na rowerze i jem częściej i mniej. Do upragnionej sylwetki brakuje mi jeszcze 3 kilo do zrzucenia, a siniaki giną na nogach. O dziwo jak uderzę ponownie to nie tworzą się nowe. Poza tym stosuję krem na siniaki ARNIGEL, jest lepszy od Altacetu i kilkakrotnie tańszy, opuchlizna też szybko schodzi.

Ja na razie jestem strasznie posiniaczona, i tez najbardziej na udach. Jak kolko (1,7kg z masazerem) przejedzie po tych sincach to strasznie boli. Ubieram sie jak najgrubiej, ale wtedy zamiast 100 obrotow wychodzi mi najwyzej 10, i kolko bach o uda, ze az sie goraco robi. Jakos nie chce mi sie wierzyc, ze cialo moze sie do tego "masazu" przyzwyczaic. A przeciez samo krecenie kolem to wielka frajda. Podziwiam wszystkie krecace bez sincow.