Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kalamburka85

spostrzezenia w UK

Polecane posty

Gość wlasnie sami
ale wyjasnij mi skad dzieci maja na podatki? Bo ja tutaj widze badzo duza rozpietosc miedzy malym dzieckiem a potem placeniem podatkow przez nie.

Gość wlasnie sami
o albo nastepne, do UK przyjezdzaja masowo, albo zamierzaja przyjezdzac kobiety ktore maja niepelnosprawne dzieci i powiedz mi jaka z tego panstwo ma korzysc na przyszlosc? Np jezeli zamierzasz osiedlic sie w Australii a masz niepelnosprawne dziecko to nie dostaniesz mozliwosci wjazdu.

Gość wlasnie sami
zdesperowana>>> powiedz to rzadowi australijskiemu ze to jest dyskryminacja, oni chronia SWOICH OBYWATELI, ktorzy od 20 albo wiecej lat placa podatki dla dobra tego kraju, a taka rodzina co ma dziecko niepelnosprawne, zadnym dobrem nie jest, bo zwyczajnie w przyszlosci nie bedzie zdolne do samodzielnej egzystencji jezeli ma duza albo srednia niepelnosprawnosc, a jak malo to na sam poczatek wymaga duzych nakladow pieniedznych, czyli wymaga opieki, zaraz z samego poczatku. Panstwo ktore pozwala na takie osiedlanie sie takich obywateli innych krajow u siebie, skazuje na gorsze warunki i podwyzszanie podatkow obywateli swojego kraju. Bo jak mowilam budzet nie jest workiem bez dna, z ktorego mozna czerpac w nieskoczonosc. To tak jakby twoja sasiadka, ktora ma niepelnosparwna dziecko zamieszkala w twoim domu i karmila siebie i swoje dziecko tym co masz w lodowce i nic ci za to nie placila i tez zupelnie nic nie robia. Logiczne prawda? Aby komus dac, trzeba najpierw komus cos zabrac. Ludzie pracujacy beda placic coraz wieszke podatki, coraz wiecej pracowac, dostaja coraz mniej w zamian, a to dlatego, ze pomaga sie tym, ktorzy nic nie dali, albo dali malo do systemu. To wlasnie dzieje sie w Polsce. Ile jest w Polsce bezrobotnej mlodziezy? Mnostwo. Za PRL i po transformacjach zostalo wszystko rozgrabione, ludzie z pokolenia naszych rodzicow pozalatwiali sobie co sie dalo, nakradlo w rozny sposob, dla nastepnych pokolen musi zabraknac, niestety. Pamietam jak jedna kobieta z niepelnosprawnym dzieckiem zaczela na jednym topiku pisac, czy ty wiesz co to jest zyc z niepelnosprawnym dzieckiem, jak ciezko, chce dziecku zapewnic godne zycie. Tak wszystko sie zgadza, tylko czemu kosztem obywateli brytyjskich, czemu nie wydziera sie pod parlamentem polskim, ze jej panstwo nie daje godnego zycia, tylko STANOWCZO domaga sie tego od rzadu brytyjskiego, bo jej sie nalezy. Wiosek jeden: zrobilismy gowno z wlasnego kraju, robimy teraz z innych. Tak jak ci z Afryki, wykorzytujemy wlasne dzieci i wrzeszczymy bo nam sie nalezy...

Gość wlasnie sami
tak te dzieci dorastaja i robia to samo co ich rodzice, bo czesto patologia rodzi patologie, a malo ktore dziecko ma sile sie z tej patologii wyzwolic, a panstwo wspierajac tylko patologie rozrodcza, nie ma potem srodkow na nic innego, stad zamykane osrodki kulturalne, zabierane doplaty do basenow dla dzieci, niedofinansowane szkoly, szpitale, brak jakikolwiek placow zabaw i rozrywek dla dzieci i mlodziezy. Bo zwyczajnie panstwo lokuje te pieniadze w ich poprzez ich rodzicow, ktorzy roznie wydatkuja te srodki tj, papierosy, alkohol, imprezy, nowe cycki itd itp

nie zaprzeczam ale tez nie potwierdzam, nie znam sie na tym na tyle dobrze zeby byc pewna nastepstw polityki uk. kazdy dba o swoje i swoj jak i swojej rodziny jak najlepszy byt i to jest logiczne i zrozumiale. autorce tej od przyjazdu z dzieckiem do uk wg brytyjskiego prawa cos sie nalezy wiec czemu nie ma z tego skorzystac? jezeli w systemie pomocy spolecznej sa dziury to nie nam jest o tym decydowac z tego powodu, ze my sie na tym nie znamy (mozemy tylko spekulowac co by bylo gdyby) a po drugie jestesmy polakami i to nie nasz kraj zeby decydowac o tym jak ma w nim wygladac, co i jak komu przydzielac. w uk nie bedzie nigdy gorzej niz w polsce. a przynajmniej nie za naszego zycia ani zycia naszych dzieci. powinnismy sie bardziej martwic ze zabraknie dla naszych obywateli w polsce niz cokolwiek mialo by zabraknac dla obywateli wielkiej brytanii.

Gość wlasnie sami
zdesperowana>>> za malo czytasz wiadomosci i slabo obserwujesz rynek, skoro tak naiwnie wierzysz w dobra kondycje UK. Juz sie zaczna powoli obcinanie czego sie da. Dodatki sa patologia. Kazdy powinien moc na siebie i swoja rodzine zarobic, a nie ciagnac od kogos z kieszeni. Malo ludzi wie co to sa benefity, ale jakby z ktos do nich podszedl i bezposrednio nie z pomoca panstwa wyciagnal z ich kieszeni pieniadze, to bylby krzyk, zlodzieje, a tak panstwo kradnie dla innych co nigdy tego nie powinni miec i wszystko jest ok.

My z siostra przyjechalysmy do uk 8 lat temu,i juz dawno wsiaklysmy w to spoleczenstwo,zawsze bylam otwarta na ludzi na nowe kultury,czlowiek ograniczony to czlowiek nieszczesliwy.Czytam ksiazki napisane w ang jezyku,prase ,mamy tylko ang tv,w pracy tylko po angielsku,wiekszosc znajomych cudzoziemcy.W domu z siostra rozmawiamy oczywiscie po polsku.zadko kupuje w pl sklepach,blizej mam supermarket,gotuje i uwielbiam wloska,tajska,grecka kuchnie.Chodze do kina ,na musicale,restauracji,kawiarni.Wiem dokladnie autorko o kim i jakim typie polakow za granica masz na mysli.Widze ich codziennie na ulicy,w metrze.Az zal!!Nie bede tu nikogo obrazac i generalizowac ale za ciekawie to nie wyglada.Niestety w wiekszosci przyjechala klasa robotnicza,zero ang do dzisiaj,ci ktorzy przyjechali dawno i chcieli sie doksztalcac ,uczyc jezyka dawno to zrobili.Ja ten typ ludzi czyli co drugie slowo ku...a juz dawno nauczylam sie ignorowac bo tak jest najlepiej i tego tez wam zycze bo swiata i ludzi nie zmienimy .zycze duzo optymizmu pozdrawiam

jest roznica miedzy rozdawaniem benefitow na prawo i lewo a pomoca np. w wychowaniu dzieci szczegolnie przez pierwsze lata zycia kiedy to sposobnosc pojscia kobiety dopracy jest bardzo ograniczona. nie mysl sobie ze jestem taka zatwardziala laburzystka (chociaz z dwojga do wyboru popieram wlasnie laburzystow) i zgadzam sie z wiekszoscia tego co piszesz, ale pomiedzy czarnym a bialym istenieja tez odcienie szarosci. ludzie ktorzy korzystajac z pomocy panstwa przyczyni sie jednoczesnie do jego rozwoju. kazdy ma na ten temat swoje zdanie.

Gość wlasnie sami
diament83>> bez przesady ok, przestan teraz przeginac w druga strone i idealizowac te twoje multi-kulti spolecznstwo. Jak znasz tak dobrze angielski to doskonale orientujesz jak jak czesto klna brytyjczycy, no chyba ze "fuck", "shit" itd, rozumujesz jako "dziekuje", tutaj raczej jestes w bledzie. I nie rob sie bradziej brytyjska od brytyjczykow, wiesz ilu z nich chodzi na musicale??? Do kawiarni i restauracji chodza z lenistwa, bo nie chce im sie gotowac, albo nie umieja. Szef kuchni w UK jest uwazany za bozyszcze, bo potrafi ugotowac wykwintny obiad. Nie jestesmy ani lepsza ani gorsza nacja od jakiegokolwiek narodu. Jestesmy szczurami takimi samymi jak inni sa.

Gość wlasnie sami
o tej patologii jak laburzysci to nawet nie wspominaj, niedawno jeden z nich wspomnial, ze wiezniowie i jeszcze jakas tam patologia ma za malo praw, koniecznie chca przeforsowac zeby wiezniowie mieli prawo do glosowania. U nas to jest to zobacz jaka kryminalisci wybieraja kryminalistow, albo wyatrczy ze obiecaja im lepsze warunki w wiezieniach i juz maja glosy. Tak bylo za wyborow SLD i PO. Populisci i tylko tyle. Budzet to nie jest worek bez dna, jak chcesz utrzymywac czyjes dzieci ok, to utrzymuj, ja nie chce. Przeciez wiadomo od razu, ze jak kobieta bedzie w ciazy i po porodzie nie bedzie mogla pracowac, wiec sie standard zycia obnizy, tylko naiwny marzyciel uwaza, ze bedzie inaczej. I tak powinno byc... A tymczasem tutaj wszystko jest postawione na glowie, im masz wiecej dzieci tym masz lepiej, a pracujacy jak te jelenie maja dalej placic na legiony dzieci, ktore MOZE, w przyszlosci beda placic podatki. I dziwic sie, ze z wysp ucieka mnostwo profesjonalistow, juz niedlugo bedziecie te tlumy dzieci leczyc u znachorow, bo porzadni lekarze stad uciekna, a dlaczego, bo beda mieli dosyc dojenia ich przez panstwo na bezrobotnych, albo tych co to mysla nie ta strona ciala co trzeba. Jak decydujesz sie na dziecko musisz sie liczyc z faktem, ze twoj standard sie pogorszy, a nie polepszy, to jest logiczne, wiec dlaczego ja mam z moich podatkow nie placic na dobry standard edukacji, na dobry standard sluzby zdrowia, dobre drogi, na policjanta, nauczyciela, osrodki kulturalno-naukowe, tylko na hordy dzieciakow, ktore moze beda placily podatki. A jaka jest tego szansa, jak ich rodzice nie placa podatkow, albo placa ich znikoma ilosc, wiecej z budzetu bierac? Znikoma. Ziemia wszystkich nie wyzywi, im wczesniej to zrozumiemy tym bedzie lepiej, ale najwidoczniej musi dojsc do nastepnej wojny, bo tak to juz jest jak jest za duzo danego gatunku.

do wlasnie sami: widze ze masz jakies kompleksy na swoim punkcie,zolc i zlosc wyladuj na sobie,a moze i bardziej czuje sie ,,brytyjska;;niz polska.A tobie nic do tego!!!widac ze cos cie boli!!moze sie podzielis na forum i powiesz co???SMIALO

A jezeli chodzi o musicale to chodzi masa!!uczeszczam dwa razy w miesiacu i sala jest wypelniona po brzegi .Wiec malutko wiesz!!!

Gość wlasnie sami
co mnie boli, ze place coraz wieksze podatki na hordy dzieciakow, a zjezdzaja coraz nowsze. A co do ciebie, widac nie umiesz tak dobrze angielskiego jak sadzisz, skoro uwazasz, ze tylko Polacy tak duzo klna, to mnie tutaj na tym forum tez wkurwia na maksa. Jak ide ulica, czy jestesm w sklepach, w pracy na okraglo slysze "fuck""fuck you"itd. dziwne ze wy tego nie slyszycie, a moze nie chcecie. Nastepna z rozowymi okularami...

wlasnie sami-skad tyle zolci i nienawisci???polecam isc do apteki po jakies srodki uspakajajace,moze pomoga, zycze wiecej optymizmu i milosci

Gość wlasnie sami
a musicale w wiekszosci sa denne, ale posh i takie bardziej brytyjskie od brytyjczykow chodzi tam bo wypada sie pokazac. To tak jak filmy brytyjskie czesto pokazuja jacy gentelmeni i ladies byli brytyjczycy w przeszlosci... Czyz nie to sobie wyobrazamy Brytyjczykow jak przyjezdzamy do UK, a potem szok, Vicky Pollard i "computer says no uhu uhu"...

Gość wlasnie sami
ale jaka nienawisc albo zolc, dopisujesz do moich postow cos co absolutnie nie ma miejsca. Jestem ekonomista i przedstawiam racjonalne powody dla ktorych panstwo nie powinno wspierac zbyt duzej ilosci dzieci... A co do twoich postow, piszesz, ze Polacy mowia co drugie slowo kurwa, widzisz ja sie nie boje powiedziec twgo slowa, nie jestesm hipokrytka taka jak ty. Mieszkam w UK i znam juz Brtyjczykow na tyle, zeby przestac ich gloryfikowac...ty tez przestan, bo sie osmieszasz.

Jezeli chodzi o przeklenstwa ze strony brytyjczykow ,to nie martw sie slysze,glucha jeszcze nie jestem i znam to slowo.Ale jakos w towarzystwie w ktorym sie obracam,sasiadow ktorych mam za sciana,czy w pracy a nawet na dzielnicy ktorej mieszkam niestety nie obylo mi sie az tak bardzo o uszy!chyba jestem szczesciara,kazdy pilnuje swojego nosa.

Skoro ci Anglia nie pasuje to moze czas na przesiedlenie,niech zgadne ekonomista,rasista z ciebie,ktory nie nawidzi wszystkich i wszystkiego!!nie chce mi sie z toba gadac ,masz jakies kompleksy ,moze z dziecinstwa,jak tak to do psychiatry!!!!

i ostatnie slowo,denny to miala ci dac matka na imie,TWOJE ZYCIE JEST DENNE ZEGNAM

Gość wlasnie sami
no i obrazila sie :D Tak juz mi powoli UK na pasuje, nie mam ochoty placic pracowac, placic podatki i nie dostawac nic w zamian od panstwa. Tak jak zreszta bylo z Polska. Jak mialam wypadek w Polsce, karetka nie przyjechala, bo nie bylo juz zakontraktowanych pieniedzy. Powoli w UK to samo sie bedzie robic, to jest konsekwencja okradania tych co powinni byc dobrem narodu, a wspierania patologii. Jeszcze nie wiem gdzie wyjade, ale wiem, ze to koniecznosc. A i druga sprawa, poprawnosc polityczna, tego tez nie trawie. Nie mam nic do czarnych, o ile pracuja i placa podatki. Ale wiekszosc z nich poprostu chce ograbiac tych co pracuja. Czy stac cie na wille w centrum Londyn? Podczas gdy gromady bezrobotnych Kenijczykow i Somalijczykow z horadami dzieciakow maja to oplacane z budzetu panstwa, zyja sobie jak paczki w masle. Poza tym brytyjscy czarni sa bardziej rasistowscy niz ktokolwiek, takiemu nawet nie mozesz powiedziec, zeby po sobie kubek posprzatal, bo nazwie cie rasistka. Co do Arabow, Turkow i innych dla mnie to sa psy spuszczone z lancucha, wielokrotnie bylam przez nich napastowana seksualnie, tylko dlatego, ze pracowalam kiedys w obsludze klienta i musialam sie z racji tego usmiechac, oni odbierali to jako zachete do podrywow, a gdy nie reagowalam, obrazali mnie i wyzywali od kurwe. Multi kulti jest ok ale musi byc pod kontrola, a w UK juz dawno z tego wypadlo. Zamiast musicali wole posiedziec nad dobra ksiazka, bo nie musze nikomu nic udowadniac.

Gość kostka rubika
Wlasnie sami - już się na innym temacie taka jedna jak ty rzucała, pewnie to byłaś ty bo poglądy masz jak z zapadlej wsi a myślisz że rozumy pozjadalas :) Tak żółc się wylewa z ciebie i wcale mądrze nie prawisz. Widać że frustratka jesteś.

Gość kostka rubika
Aha i gdzie ty widzialas tłumy Kenijczykow żyjących na benefitach? Jak już to Nigeryjczykow. Niby coś wiesz, chcesz się popisać ale nie do końca wychodzi... :)

Gość wiesiek mesiek
wlasnie sami pisze sama prawde, popieram kazde zdanie!!! tez jestem przeciwna namnazaniu dzieci po to by ssac wszelkiego rodzaju zasilki, moja sasiadka pracuje dla lokalnego councilu i doskonale wiem komu sa przyznawane mieszkania komunalne i jak to wyglada....a w bogatych dzielnicach typu chelsea, kensington mieszkaja wlasnie duze somalijskie rodziny bo tam sa duze domy a oni musza miec osobne sypialnie dla dzieci jak np jest ich 7 wiec to cala prawda,

Gość kostka rubika
Nie musisz popierać sie pod innymi nickami bo styl pisania ten sam :D ale żenada...

Gość jak to jest że...
Sama popierasz własne zdanie? Śmiech na sali! To pewnie ta sama nawiedzona.która pisała w moim temacie " widziałem dziś Polke". Tez pisała pod innymi nikami i sama do siebie, że niby pisze sama prawdę i tylko prawdę. A w rzeczywistości jest to pieprzenie 3 po 3.

Gość najbrzydsze sa golfy
ja też zgadzam się z "właśnie sami"