Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mineralka 33-33

nie mam znajomych - czy to źle?

Polecane posty

Gość mineralka 33-33

jak w temacie, sama wychowuję syna, wróciłam jakiś czas temu do rodzinnego miasta. Znajomych tam żadnych nie mam i raczej nie czuję potrzeby ich posiadania - czy ze mną jest wszystko ok? Czy może to miec jakiś niekorzystny wpływ na moje dziecko?

Gość gllllllllllllllllllll
Ja generalnie lubie sie z ludzmi spotykac, zawsze mialam mnostwo koleżanek, ale od kilku lat, odkad zostalam mamą, te kontakty drastycznie się zmniejszyły. Ostatnio nawet doszlam do wniosku, ze nie potrzebuje tego, ale to chyba zmęczenie, bo dzisiaj na przyklad spotkalam sie ze swoja dawna paczka i bylo zarabiscie.

Gość fisher price
Smutne...:(

Gość klinika w krojantach
mam dokladnie tak samo-mam w dupie znajmoych-poza kilkorgiem naprawde bliskich mi osob-mam rodzine, prace, obowiazki...i na tym sie skupiam, znajomi to piesn przeszłosci:)

poważnie, Wy tak serio? my mamy masę znajomych, takich do których chodzimy z Młodym, takich z którymi sie widujemy, gdy Młody jest z babcią, takich z którymi chodzimy na kawe i takich do kieliszka - nie wyobrażam sobie zycia bez znajomych i przyjaciół - spotkania z nimi sa uzupełnieniem naszego szczęścia :) Nasz syn aktywnie uczestniczy w większosci spotkań, wspólnie jeździmy na weekendowe wypady i wakacje, umawiamy sie w święta żyć tylko w trójkę? no way...Kocham moich chłopaków do szaleństwa ale co to za życie jakbym się nie mogła nimi chwalić :D

Gość mineralka 33-33
czy to ze zmęczenia - nie wiem, nie jest łatwo samej wychowywać dziecko. Tak jak powyżej praca,dom i najbliższa rodzina mi też wystarcza. Szkoda mi tracić cennego czasu na jakieś bzdetne spotkania z ludźmi. Wolę ten czas poświęcić dziecku czy rodzicom albo po prostu odpocząć w zaciszu własnego domu.

Gość paper clip222
Ja tez odstawilam znajomych odkad mam dziecko. Szkoda mi czasu, wole spedzic go z dzieckiem, mezem-albo tylko z mężem:P Mam siostre, szwagra z nimi sie spotykamy, czasami jakas dalsza rodzina. Dla mnie znajomi to tez taki symbol czasow panienskich.

to kogo zapraszacie na urodziny, imprezy, sylwestra, komunie (czy inne tego typu spotkania, niekoniecznie związane z KK), sluby, pogrzeby itp? A co będzie jak za kilka lat mąż znajdzie sobie inne hobby (np oglądanie meczy z kolegami) a dzieci będa w tym wieku, że spędzanie czasu z matka uznają za wstyd?

ja mam kilka fajnych koleżanek i znajomych, odkąd mam dziecko rzadziej się widzimy ale nie tak żeby nie było z kimś pogadać. Codziennie z kimś sms-uje, jakaś krótka rozmowa telefoniczna itd. Natomiast wyleczyłam się ze zwierzeń, opowadania intymnych szczegółów z życia. Takie rzeczy są zarezerwowane tylko dla nas Ja i mąż.

Autorko- jeśli tobie to pasuje to ok -, ja np nie wyobrażam żebym nie miała znajomych, a moi znajomi mają dzieci w podobnym wieku i zawsze spotykamy się z dziećmi, A i odkąd zostałam mamą to raptem jedna koleżanka się wykruszyła, Ja mam paczkę znajomych (koleżanki z mężami) z którymi widujemy bardzo często a znamy się z dziewczynami ponad 10 lat i nawet więcej

jeśli tobie to pasuje- to ok. najwidoczniej nie odczuwasz potrzeby spotykania się ze znajomymi, i ten czas wolisz inaczej spożytkować.