Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jopka

Czarnylas śmietanowy czy brzoskwinia-marakuja - jaki smak tortu?

Polecane posty

Gość Jopka

Pomocy! Jakieś obiektywne i konstruktywne rady, bo niestety jeden i drugi jest przepyszny. :( :)

Gość taka jedna z wrzesnia
ja osobiscie niecierpię brzoskwionowych smaków, znam wiele osób co tez ich nie lubi więc wiśniowy na ciemnych spodach bedzie lepszy;-)

Gość Jopka
Kurczę, niestety mam te same odczucia. :(:) Co prawda ten brzoskwiniowy jest naprawdę świetny (a nie jestem zwolenniczką owocowych ciast) i na pewno byłby czymś zaskakującym dla gości, to czarnylas śmietanowy wydaje mi się bezpieczniejszy (ciemny biszkopt, lekka, śmietanowa masa i cienka warstwa wiśni). Chociaż słyszałam też opinię, że skoro na stołach będziemy mieć m.in. ciasto czarnylas, to tort może być inny...

Gość enncea
chcialam napisac, ze czarny las ale skoro juz jako ciasto bedziecie mieli czarny las to nie ma opcji na taki tort. to jakby podawac dwa razy to samo cieple danie

Gość Jopka
Sama nie wiem. Ten na stoły jest inny z wyglądu i troszkę inny w smaku, np. wiśnie w tym na stoły są kwaśne, a w torcie są słodkie, a to całkiem zmienia smak... Uważacie, że tort brzoskwiniowy to odważna decyzja...?

Gość majkaja jamajka.....
ja bym wybrała brzoskwiniowy :)) Jakos tak bardziej mi pasuje na wesele i napewno wszystkim bedzie smakował z wiśniami bywa różnie...

Gość Jopka
... i jest niespotykany i zaskakujący... :)

Brzoskwinie większość ludzi lubi, za to marakuja ma specyficzny smak i nie każdemu pasuje a w połączeniem z alkoholem...:p

Gość Eidosska
Czarnylas

Gość Jopka
No to mi pomogłyście, jedne wolą brzoskwinie, inne czarnylas. :P

Gość ruszofy flamink
jak dla mnie czarnylas jest po prostu obrzydliwy :D więc głosuję na dowolny inny

Ja uwielbiam jak tort jest czekoladowy,na bazie bitej śmietany z wiśniami :D Tak więc ja bym postawiła na ten ;) Ale z drugiej strony skoro masz mieć podobne ciasto na stole to taki sam tort nie zrobi takiego szału.

Byłam na kilkunastu weselach i zawsze tort był na specjalnym stojaku i składał się z kilku pojedynczych tortów ozdobionych podobnie, ale wewnątrz każdy był inny. Uważam że to całkiem fajne bo goście mają wybór.