Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gliwiciarz

szukam liceum dla dorosłych Gliwice!

Polecane posty

Gość Gliwiciarz

Szukam liceum dla dorosłych w Gliwicach. Moja żona namawia nie do powrotu do szkoły. Mam prawie 40 lat i myślałem, że nie powinienem, że to nie dla mnie, ale w sumie - dlaczego nie? Teraz są takie czasy, że każdy może się uczyć obojętnie w jakim wieku. Szukam szkoły w Gliwicach, może ktoś zna jakąś dobrą?

Gość 333%$%
do szkoły ZAWSZE bierz gumki bo moze kolezanki beda chetne

Gość KMA
Wiem, że w Warszawie jest szkoła, liceum dla dorosłych Progres. Podejrzewam, że w innych miastach też mają swoje siedziby i chyba w Gliwicach też. Z tego co wiem to w Warszawie jest darmowa więc w innych miastach na pewno też tak jest. Pozdrawiam

Gość Gliwiciarz
Zdecydowanie nie było to trudne, ale z drugiej strony wolałem zapytać, miałem nadzieję, że od razu ktoś napisze mi na temat szkół jakieś opinie. Bo nie wystarczy znaleźć samą szkołę, chciałem zasięgnąć porady. czasami na takich forach są ludzie, którzy z oferty danej szkoły korzystali i mogą na jej temat powiedzieć coś więcej. Cóż mi z tego, że będę znał nazwę - muszę wiedzieć jakie tam są warunki. Póki co rozglądam się w Progresie bo opinie dobre. Ale zobaczymy. Dzięki.

Gość lilulia
Moje poszukiwania szkoły trwały dosyć krótko. Szukałam kursu BHP, muszę go zrobić do pracy i w sumie szybko znalazłam, właśnie w Progresie. Internet jest skarbnicą wiedzy, można tutaj znaleźć naprawdę wszystko. Dowiedziałam się wszystkiego czego potrzebowałam. Wiem, że oni takie kursy organizują, mam tylko nadzieję, że nie będzie problemu z utworzeniem grupy.

Witam, zachęcam do zapoznania się z najnowsza ofertą Szkoły OMEGA EUROPEJSKIE CENTRUM ROZWOJU. Rozpoczęliśmy nowy nabór słuchaczy. W naszej ofercie znajdą Państwo takie szkoły jak: Gimnazjum (bezpłatne), Liceum Ogólnokształcące (bezpłatne), Uzupełniające liceum ogólnokształcące dla osób po szkole zawodowej (bezpłatne), Policealna Szkoła Rozwoju Zawodowego (13 bezpłatnych kierunków), Policealna Szkoła Medyczna dla Dorosłych i Młodzieży oraz jednoroczne kursy specjalistyczne i kursy kwalifikacyjne. Duża część kierunków jest objętych promocją : „Darmowa Szkoła PROMOCJA cały cykl kształcenia GRATIS !!!!! bez opłat ! Kierunki darmowe to m.in. florysta, opiekun osoby starszej, technik administracji, technik BHP, technik informatyk, technik usług kosmetycznych, technik weterynarii- i inne. Pozostałe kierunki oferujemy w bardzo konkurencyjnych cenach- np. technik farmaceutyczny- 150zł/miesiąc, technik masażysty- 170zł/ miesiąc. Kierunki roczne są płatne- są to opłaty rzędu 89 zł- 120 zł za miesiąc. Nie pobieramy wpisowego ani żadnych dodatkowych opłat! Przy zapisie obowiązuje kolejność zgłoszeń, dlatego zapraszam do szybkiego kontaktu w celu rezerwacji miejsca. Każdy kto do 20 lipca zapisze się w biurze szkoły otrzyma dodatkowo specjalne kupony rabatowe. Zajęcia w naszej szkole odbywają się w systemie zaocznym- co dwa tygodnie, w soboty i niedziele. Zajęcia odbywają się w Liceum nr 3 przy ulicy Gierymskiego. Podstawą zaliczenia semestru jest złożenie w wyznaczonym terminie prac kontrolnych z poszczególnych przedmiotów i zdanie egzaminów w sesji egzaminacyjnej. Na koniec nauki zdają Państwo egzamin zawodowy przed Okręgową Komisją Egzaminacyjną. Szkoła posiada uprawnienia szkoły publicznej. W razie potrzeby wydajemy bezpłatnie zaświadczenia o kształceniu oraz zaświadczenia do ZUS-u itp. Zapraszamy Państwa do kontaktu i wyboru kierunku kształcenia- z przyjemnością doradzimy wybór kierunku. Szczegółowe informacje można uzyskać w biurze pod adresem ul. Zwycięstwa 34/3 w Gliwicach Biuro jest czynne od pon do pt od 9.00 18.00, soboty od 9.00 16.00. Serdecznie Zapraszam :D

Gość LICEALISTKKA
Gliwiciarz witaj, Twoja zona ma rację ,gdyż myśli o podniesieniu Twojego wykształcenia, a sam wiesz jaka jest sytuacja na rynku-średnie to naprawdę minimum. Nigdy nie jest pózno na naukę. Ja mam 51 lat i po wakacjach zaczynam 3 semestr studium,też miałam opory,bo bałam się że mnie wyśmieją w szkole,ale pomyślałam sobie,a co mi po ludziach,robię to przecież dla siebie,no i jest git.Teraz po cichu planuję (jak i los pozwoli) jeszcze inną szkołę ,jak uda mi się tę skończyć:) Powodzenia Ci życzę.

Gość Gliwiciarz
Zapisałem się do liceum dla dorosłych w Progresie. Zrobiłem małe rozeznanie w internecie i wśród znajomych. Wolałem zapisać się już teraz żeby nie było, że mi się odwidzi. A więc stało się. Jestem uczniem i mam nadzieję niebawem będę maturzystą, a później studentem. Brzmi pięknie i dumnie!

Gość Wercia20
Ja polecam szkołe OMEGA w Gliwicach. Chodzę tam na 3 semestr Liceum i jest super. Fajni nauczyciele - a to dla mnie najważniejsze. Jak skończę to chce się do nich zapisać na Technika Usług Kosmetycznych podobno bardzo ciekawy kierunek!! Polecam!

Gość Kamil90
Ja chodzę do Omegi w Gliwicach na Technika Weterynarii i jest naprawdę spoko. Fajni ludzie w różnym wieku, dużo zajęć praktycznych, nauczyciele też niczego sobie. Polecam z czystym sumieniem!

Ja właśnie chodzę do omegi do Liceum dla dorosłych. Fajna szkoła, nauczyciele też okej, zajęcia są co dwa tygodnie w weekendy więc nie jest tego dużo. Polecam tą szkołę. ;-)

A może Siódemka? Kwalifikacyjne kursy zawodowe i Liceum Ogólnokształcące dla dorosłych w miastach: Chorzów, Katowice, Bytom, Gliwice, Dąbrowa Górnicza, Mysłowice, Ruda Śląska i chyba gdzieś jeszcze. LO i Szkoła Policealna oferują na wszystkich kierunkach naukę gratis - szczegóły w sekretariatach.

Gość gość
Co myślicie o Siódemce? Jaki tam jest poziom? Ciekawa jestem jak wypada w porównaniu z Copernicus'em. (Szczególnie ciekawi mnie profil Opiekunka dziecięca ale piszcie ogólne oceny)

Gość gość
ja znalazłam liceum w Warszawie i przeniosłam się do www.cku1.edu.pl stolicy, bo szukalam czegos nowego dla siebie i co najlepsze duzo osob naprawde tak robi :o zdziwilam sie, ze ludzie przyjezdzaja do innnego miasta nawet do liceum :)

Gość gość
W Gliwicach niestety nie znam ale chodziłam do świetnego liceum zaocznego w Szczecinie http://www.maxima.edu.pl/ . Było super i ładnie zdałam maturę, niedługo idę na studia. :)

Gość gość
W Gliwicach była fajna szkoła - Omega. Z tego co się orientuję to tego oddziału już nie ma, ale znajomy przeniósł się do oddziału w Bytomiu. Są jeszcze Katowice i Sosnowiec. Mówił, że grupy są bardzo zróżnicowane wiekowo, także bez obaw :) od świeżo upieczonych absolwentów gimnazjów po 70 - letnie babcie ;)

Gość gość
Ja chodzę do liceum dla dorosłych omega w Bytomiu. wiem, że to nie gliwice, ale z gliwic jest dobry dojazd w razie czego. jest też oddział w Katowicach, tam tez dojazd jest przystępny. Szkoła jest bardzo fajna, otwarta na słuchacza. duzo wiedzy. zajęcia co drugi weekend, więc jest tez sporo czasu dla siebie. polecam :)

Gość Gliwiczankaaa
Ja polecam Twoją-Szkołę w Gliwicach przy ulicy Bojkowskiej. Świetni nauczyciele, którzy rozumieją, że ludzie pracują. Polecam :)

Gość gość
Może szkoła Delta ? Fajni nauczyciele, sympatyczni i bardzo pomocni. Zajęcia co 2 tygodnie w sobotę i niedzielę. Wszystko jest za darmo i nie ma ukrytych kosztów (co niestety niektóre szkoły ukrywają) warto iść. Wiele osób sobie chwali tą szkołę :) Zarówno w związku z odbywającymi się zajęciami ( mili nauczyciele, ciekawe zajęcia itp. ) jak i samą atmosferą :) Mogę śmiało polecić ! :)

Gość gość
Też polecam szkołę Delta Edukacja bo sam tam chodzem. Jest fajna klasa i nauczyciele.

Gość gość
Moja kuzynka zapisała się ostatnio do tej szkoły. Jest na 2 semestrze gimnazjum i mówi, że ma fajną grupę. Zajęcia odbywają się co 2 tygodnie. Wogóle mówi, że ma fajnego wychowawcę takiego na luzie z którym można o wszystkim pogadać. Idzie jej w szkole bardzo dobrze, ma super oceny i trzymam za nią kciuki.

Gość gość
Wszyscy tak dobrze mówią o tej szkole, ale naprawdę tam opłaca się iść ? Tak się zastanawiam i zastanawiam i nie mogę się zdecydować :)

Gość gość
Tak opłaca się tam iść :) Ta szkoła jest całkowicie za darmo. Za legitymację, zaświadczenie nie płaci się. Moja siostra chodziła tam i skończyła szkołę bez problemu. Mają tam ciekawe kierunki w szkole policealnej.

Gość gość
To chyba tam pójdę ;D A jak prowadzone są zajęcia ? praktyka też wchodzi w grę ? Bo w sumie na tym najbardziej mi zależy :)

Gość gość
Praktyka nie wiem co i jak bo ja akurat jestem na 1 roku technika informatyka, ale generalnie jest cool :D

Gość gość
Praktyki raczej trzeba załatwiać we własnym zakresie :) Ale z tym nie powinno być problemów :)

Gość gość
No praktyki łatwo sobie załatwić. Gdziekolwiek się pójdzie zapytać to raczej przyjmują. Trzeba tylko iść ...

Gość NOVA CE GLIWICE
UWAGA! Wraca ośmioletnia podstawówka i czteroletnie liceum! Jeśli nie masz ukończonego gimnazjum lub liceum, to ostatni dzwonek, aby ukończyć szkołę aktualnie obowiązującym trybem. Wypełnij formularz na stronie,www.nova.edu.pl oddzwonimy! Zapraszamy też do wizyty w sekretariacie szkoły w Gliwicach na ul. Zwycięstwa 50/2. ZAPRASZAMY :)