Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pkjhgfcvbnm

czy 5 testów ciążowych może sie mylić?

Polecane posty

Gość pkjhgfcvbnm

Firmy pepino, bobo-test, pink test, fascelle test ciążowy, komfort? Wszystkie pokazały 2 kreski

Gość misiowata_trufla
wątpie zeby az 5 sie mylilo idz do gina bedziesz miala 100% pewnosci

jak pokazały 2 kreski to na 100% się nie mylą ;) mi się testy pomyliły w drugą stronę - 4 wyszły negatywne mimo ciąży (małe stężenie hormonu)

skoro wszystkie wykazaly to samo to prawdopodobienstwo pomylki jest znikome:)

Gość pkjhgfcvbnm
czytałam że czasem testy wychodzą pozytywne przy zaburzeniach hormonalnych.

Gość pkjhgfcvbnm
jestem zszokowaną tymi testami, bo zabezpieczaliśmy się

Akto sie nie zabezpieczal :) W Anglii ciaze sie potwierdza tylko testami. Teraz zdrowo sie odzywiaj i do lekarza no i kwas foliowy lykaj :)

Gość powiem ci,ze
jak się zabezpieczaliscie?

Gość pkjhgfcvbnm
używaliśmy prezerwatyw, kupionych w aptece, żadna nie pękła, przez kilka lat nas gumki nie zawiodły aż do teraz :(

Gość pkjhgfcvbnm
a słuchajcie mam pytanie odnośnie kwasu foliowego odpowie mi ktoś?

Gość Shineonme
wlasnie w jaki sposob sie zabezpieczaliscie? nie sadze zeby az 5 sie pomylilo :( bierzesz jakies leki antydepresyjne? niby tam jakich przypadkach testy moga tak pokazac chociaz ja w to nie bardzo wierze ..

zabezpieczenie nigdy nie gwarantuje 100% gwarancji :) skoro kreski pojawiały się od razu na pewno jesteś w ciąży - gratuluję :) chyba, że masz jakieś problemy hormonalne, ale to dość rzadkie aby test wskazywał ciążę gdy jej nie ma - najlepiej wybierz się do ginekologa i upewnij ;) jeśli okaze się, że jednak to nie ciaża to powie Ci co dalej robić

Gość powiem ci,ze
widocznie tak miało być.

Gość pkjhgfcvbnm
czy to musi być kwas foliowy np folik czy może być kwas z suplementu diety bo biorę merz special na włosy i tam w składzie ma 100 % dziennego zapotrzebowania na kwas foliowy

Gość :) :)
Pytaj. Ps.mam nadzieje ze cieszysz sie z ciazy?

Wierze,ze jestes roztrzesiona przeszlam to w pazdzierniku...:) Zrobilam 3 testy ,myslalam ze torbiel na jajniku miesza w wynikach,poszlam do lekarza a ona mowi ze nie mozliwe zrobila dla pewnosci jeszcze jeden i ...jestem teraz w 25 tygodniu...

jeśli jesteś w ciązy to powinnaś przyjmować nawet 400% dziennej dawki kwasu foliowego (ja przyjmuję ogólny zestaw witamin dla kobiet w ciaży i tam już jest ta dawka) a jeśli już w czymś przyjmujesz to możesz kupić kwas o mniejszej zawartości, np 200% zalecanego dziennego spożycia.

Gość :) :)
Z suplementu nie wystarczy.w ciazy zapotrzebowanie na kwas jest wieksze.

Gość pkjhgfcvbnm
jestem zszokowana raczej, ale cieszę się na swój sposób. Czy ktoś zna odp na moje pytanie o folik? nie biorę żadnych antydepresantów, żadnych leków. Jutro pójdę zrobić betę i wtedy się umówię do lekarza

Gość dzienna
dawka kwasu foliowego dla kobiet w ciąży to 0,4 mg

Gość pkjhgfcvbnm
dziewczyny a bole brzucha takie jak na okres tylko bardziej takie jak skurcze są normalne? bo mam takie coś od 2,5 tygodnia i to mnie zaniepokoiło właśnie

Do 3 miesiaca sa to normalne skorcze,macica sie rozciaga,do szpitala jechac wtedy gdy pojawia sie jakies plamienia..a tak polegiwac i wypoczywac...

myślę, że takie bóle są normalne bo sama na początku takie miałam, myślalam, że to na okres, ale byłam w ciąży i to wszystko się od środka rozciągało, więc siłą rzeczy musiało trochę poboleć :) tak jak Ci pisałam - ja brałam folik przed ciążą, ale w ciąży biorę Prenatal, cały zestaw witamin dla kobiet w ciąży, gdzie jest również kwas foliowy. jeśli chcesz brać zwykły kwas to nie ma różnicy czy jest on "dla kobiet w ciąży" czy całkowicie zwyczajny - byle dawka była właściwa, a kwas to kwas.

Gość pkjhgfcvbnm
dzięki dziewczyny