Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wicek tuska dał głos

Za katastorfę kolejową odpowiada PRL i to, że kolej nie była wtedy...sexi

Polecane posty

Gość wicek tuska dał głos

Mamy w POlsce samych geniuszy. Geniuszy w rządzie i geniuszy, którzy ich POpierają. Gratulacje! "Andrzej Massel: zły stan kolei efektem marzeń z czasów PRL36 minut temu RC / TVN24 PolakWiceminister transportu ds. kolejnictwa Andrzej Massel przekonywał, że zły stan polskiej infrastruktury kolejowej to efekt wieloletnich zaniedbań i czynników, które swoje źródło mają jeszcze w PRL. - Jednym z czynników (niedofinansowania kolei - red.) było marzenie o samochodzie w czasach PRL. W momencie kiedy można je było spełnić, to rozbudowa dróg stała się priorytetem i traktowano kolej jako coś nie sexi, nienowoczesnego - mówił polityk w "Faktach po Faktach" TVN 24. " - onet pl Kamień z serca. Na szczęście PO za nic w tym kraju nie odpowiada. PO tylko "rządzi".

Gość ale zebys wiedzial autorze
ze dokladnie tak było. Pamietam te czasy - szpanem bylo jechac do WWy samochodem, chocby to był maluch, zwlaszcza mlodzi sie tym zachlystywali. I pamietam ( bo bylo to w dobie głodu mieszkaniowego) ile seksu uprawiano w maluchach - no bo nie było gdzie! Jak gosc mial jakiejolwiek auto, najbardziej badziewiaste, to tak, jakby mial teraz jaguara , od razu byl bardziej meski Facet mial bardzo trafne spostrzezenie.

Gość podpisuję sie pod tym
Facet ma dużo racji. A na temat PKP [czy jak to się teraz nazywa] też mam swoje zdanie. Kolej kiedyś zarabiała na pasażerach, przez szereg lat dojeżdżałam pociągiem najpierw do szkoły, później do pracy -najpierw jechało codziennie 6 nabitych pasażerami wagonów, później stopniowo rozluźniało się, skład pociągu stale zmniejszał się. Ludzie do pracy zaczęli dojeżdżać samochodami, ja również - co tydzień inna osoba podstawiała swój samochód i tak w czwórkę jeździliśmy do pracy.Nieraz widziałam jadący skład - jeden wagon z kilkoma pasażerami. W końcu nadszedł dzień, w już żaden pociąg nie przejechał. Nikt nie zaprotestował.

Gość cieszę się razem z wami
Wszystko już zostało więc wyjaśnione i na tym sprawę trzeba po prostu zakończyć. Dobranoc Państwu :classic_cool:

Aktualne w okolicach warszawy kolej / WKD przeżywa renesans, bo jest to jedyny szybki środek transportu na liniach podmiejskich.