Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jhgjkhjkh

kiedy wasze dzieci zaczeły chodzic?

Polecane posty

Gość jhgjkhjkh

Kasia ma juz 14 mc i jeszcze nic tzn chodzi przy meblach i przy stole ale zeby sie sama puscila czy zeby szla gdy trzymam ja za jedna raczke to wcale nie chce isc i placze.

mój miał dokładnie tak samo :) odważył się puścić mamy i mebli jak skończył 15 miesięcy :)

Gość opiopi
Mój syn pierwsze kroczki samodzielne w 11mcu życia.

moj synek zrobil nam prezent i poszedł w dniu swoich pierwszych urodzin, wczesniej poruszal sie przy meblach a tu puscił sie i poszedł i od tamtego dnia coraz odwazniej i dluzszymi kroczkami zaczał chodzic;-)

Gość niebieska kołdra
11 msc

mój synek sie puscil jak mial 9,5 miesiąca bo zobaczyl smakowitą kanapke i chcial ją zjesc hehe teraz ma 14 miesięcy i juz biega,skacze i tanczy hehe

Gość andzia545
moja mała miała 13 m-cy

10 miesięcy - ale on od 3 miesiąca życia chodzi na basen i lekarka powiedziała że dlatego fizycznie jest taki do przodu

Gość jhgjkhjkh
kurczę... moze i moja niedlugo zacznie sama chodzic

Gość kafeteriana
Moj synek zaczal chodzic tuz po skonczeniu roczku. Wczesniej tylko za raczke ale bal sie jej puscic. Pamietajcie ze kazde dziecko rozwija sie inaczej. POza tym nei martwcie sie wasze pociechy jeszcze sie nachodza w zyciu:-)

10 miesięcy i 2 tygodnie to były pierwsze 3 kroki;-) 11 miesięcy chodziła już pewnie;-) Tyle, że jak miała 9 miesięcy to stała przy meblach a jak miała 9 miesięcy i 2 tygodnie to już chodziła trzymając się mebli, pchacza itd;-) Każde dziecko rozwija się w swoim tempie;-) Słyszałam, że do półtorej roku to norma, a jeżeli po półtorej roku dalej nie chodzi to trzeba skonsultować z lekarzem;-)

10 miesięcy jeden dzień to juz chodził tak ze 6-12 kroków cały czas;) a takie pierwsze kroczki to chwilę bo 9 mcu .

Gość DylemacikkkkMamm
przy przedmiotach 8 9 mies a samodzielnie 10 miala

Gość hddshlds
8 miesięcy

starszy miał 14 mies a młodszy niecałe 9 mies jak już dreptał bez trzymania się mebli .

jaheira - na który basen chodzicie jeśli można wiedzieć? Niektóre są pełne syfu a niektóre całkiem polecane stąd pytam, bo chciałabym się wybrać z synkiem. Ma 13 msc teraz zaczął chodzić sam :-)

Gość kiwi34
Syn miał 14 miesięcy, długo chodził za rączkę, córka w 9 miesiącu w 3 tygodnie zaczęła sama brykać.

młody miał 11 miesięcy jak postawił pare kroczków bez podpórek

Alina 12 miesięcy Michalina 10 miesięcy Martyna koło 8 miesiąca, co uważam za zbyt szybko Kalina 13 miesięcy Znam dzieci, które zaczynały chodzić mając 15 i 16 miesięcy. Każdy zaczyna inaczej i tak ma być. Nie porównuj dzieci. Z mojego doświadczenia wiem, że nawet rodzeństwo nie jest do siebie podobne rozwojowo. Każdy jest indywiduum i to jest piękne. Pozdrawiam :)

Mój ma skończony roczek i jeszcze nawet nie próbuje wstawać do chodzenia. Nie ma mowy o utrzymaniu się na nogach nawet przy meblach, czy przy pomocy dorosłych. Byliśmy u neurologa i powiedział, ze nie ma powodów do niepokoju. Synek jest jak najbardziej zdrowy - dziecko ma czas na pionizowanie do 15 - 16 miesiąca.

Gość marta wawa00
ani basen ani to czy dziecko szybko stoi nie ma wpływu na szybkie chodzenie. mój chrześniak na basen od 4 miesiąca chodzi ( z tego co wiem od 4 miesiąca też dzieci są przyjmnowa) ma obecnie 15 miesięcy i dalej nie chodzi. mój stanął w łóżeczku jak miał 6,5 miesiąca!!! nikt w to nie mógł uwierzyć więc fotka jest jako dowód. teraz ma 9 nie chodzi dalej. i nie wiem czy przed roczkiem pójdzie. jak bedzie sie czuł na sile to pójdzie .sam bedzie wiedział kiedy.

Gość moja miala 7 mies.
Milala 7 miesiecy kiedy zaczela samodzielnie stawiac kroki,, a jak miala 7,5 juz twardo chodzila, teraz ma 11 miesiecy i nie chodzi ale biega jak diabel tasmanski :)