Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tetrowaaa

Używam pieluch tetrowych i patrzą na mnie jak na zacofaną wiesniare :/

Polecane posty

Gość tetrowaaa

Hej mamcie:)Czy weldug was w dobie wszelakich róznojakich pampersow(od wyboru do koloru) to że uzywalam pieluch tetrowych i w pampki sie nie bawilam to oznacza ze jestem jakąs ograniczona mamuską ,ktora jest sto lat przed murzynami?No sprostuje, aktualnie już moja corcia od niecalego miesiąca na nocniczek sie zalatwia i juz pieluszke tylko na noc zakladam, w dzien już nie, ( w nocy jak siusiu zrobi to odrazu sie budzi bo niewygodnie i mnie woła i przebieram)no ale do tej pory mala jechala na tetrze cale dnie i widze z tetry wiecej korzysci niz z tych pamkow nasączonych chemia i roznymi substancjami podrazniającymi skore.Pozatym mozliwie ze dzieki tetrrm szyko zaczeła sygnalizowac potrzebe(siku,kupa) bo gdy narobila pod siebie to nie ma funkcji pampresa ze to wchlonilo i dziecko nie odczuwa dyskomfortu, a w tetrze odrazu jest mokro,niewygodnie, i mając 15 miesiecy w dzien juz pod siebie nie robi,tylko odrazu na nocnik leci.Moja kuzynka ma corke 3,5 letnią co jeszcze w pampku chodzi bo malej wygodnie jest pod siebie w niego narobic nicz na kibelek wolac, bo wiadomo,pampers bardziej wchloni to i owo i dziecko nie odczuwa takiego dyskomdfortu jakby chodzila z mokrymi majtkami lub pieluchą terową,odrazu w tylek by bylo mokro,nieprzyjemnie,a tu mamy efekty pampresiakow,ze kilku letnie dzieci nadal je nosza, z czystej wygody i lenistwa Za 3 tyg mam poród i powiem szczerze ze rowniez tetrowe będą w uzyciu.Ktos mnie sie nawet zapytal czy nadal jade na frani jak 20 lat temu, no odpowiem ,nie,mam automat ,nie jestem ograniczona czy zacofana tylko dlatego ze tetra u nas króluje :)

a co cie obchodzi co inni mówią? rób tak jak ci wygodniej :) ja nic nie mysle ani o pampersowych ani o tetrowych mamach - kazdy wybiera to co mu pasuje moja córka była pampersowa i od 18 msca zycia jest bez pieluchy - wiec niektóre twoje teorie tez nie bardzo pasują :D

Nie uważam używanie tetry za zacofanie- jak Ci pasuje i chcesz się bawić w prasowanie , gotowanie - to możesz przecież to robić :) :):) Ja nie używałam i nie będę używała bo dla mnie za dużo z tym zabawy i jestem wygodna :)

Gość tetrowaaa
meeaaa przykro mi, ale pracowalam 8 lat w przedszkolu i wiem z wlasnego doswaidczenia /obserwacji jak i z rozmow z rodzicami ze dzieci ktore w pampresie są trzymane znacznie mozniej i trudniej im korzystac samodzielnie z nocnika/ubikacji.Przewaznie zdecydownie dopiero jest to wiek 2,5 ponad 3 lata, a zdarzaly sie nawet 4 latki

tetrowaaa - większość moich kolezanek ma w tej chwili dzieci 3-4 letnie. wszystkie były na pampersach i wszystkie do 2 rż się odpieluchowały :)

Gość nou
to twój wybór i nie widzę sensu w tłumaczeniu się.

Gość każdy wychowuje jak chce
Mój syn nie miał półtora roku jak pielucha była tylko na noc. Nie pamiętam już teraz dokładnie,bo kilka lat minęło... ale też był wychowany w pampersach-więc nijak się to ma. Ale rób jak chcesz-Twoje dziecko-Twoja sprawa.

Gość blablbalablbalblbalbalablablab
A ile masz pieluch tetrowych? Ile razy dziennie zmieniasz, one są na 'jeden sik'? I ile jej na raz zakładasz i czym przytrzymujesz? Pytam, bo słyszałam, że właśnie szybciej się dzieci uczą na nocnik siadac i się zastanawiam czy nie przejśc na tetrę, ale trochę później.

Gość moj syn taki jest
a ja sie zgodze akurat w tym wypadku, bo to prawda, i niestety mam ochote siebie lać za te pampersy.Moj syn ma ponad 3 lata a jeszce maly uparciuch woli w pampersa nalac niz zawolac na kibelek,i to prawda , jest to wyik jego wygody, bo w pupe nie jest mokro zbyt bardzo i moglby caly dzien w brudnym pampresrem latac i nie zawołał by.Nie jestem z starych czasow, ale mysle ze kiedys dzieci o wiele szyciej uczyly sie korzystac z nocnika niz teraz w dobie pamperswo.Moj syn jest tego przykladem

Gość zapytankoooooooooo
jak urodzisz to jak w szpitalu będziesz używać tetry???? prać w zlewie i wieszać na wszystkich szpitalnych kaloryferach??? rób jak uważasz, ja też uważam że tetra to masa roboty i kupa prania, gotowania, wieszania, suszenia i prasowania :O tyle w temacie, a jak się chce to jest tyle gadźetów że można dziecko zachęcić wcześniej do sikania, a na czas nauki nocnikowania to mogę dziecku tez dać tetre a nie babrać sie w niej przeszło rok dla samej idei nocnikowania :O

Gość tetrowaaa
pieluch tetrowych mam maase, nielziczoną ilosc,jedne gdy sa zbyt sprane i zuzyte to sie wywala i dochdza nowe.Mnóstwo rozniez dostalam ,,kilka workow od znajomej ktora miala wtyki w produkcje ich,wiec nie ma zadnego problemu z ich iloscią Jak pisalam, mala aktualnie na noc ma zalozoną, w dzien ju z nie, ale gdy byla mniejsza np miala 10-12 miesiecy to dziennie zmienialam 4-6 razy.Odparzen nigdy nie bylo,po sciągnieciu mokrej tetry tak ok godz bez pieluszki wariowala :)

Gość tetrowaaa
zakladam dwie pieluchy,(ksztalt trojkata) czyli robie z tego pieluche i i rozki aby dobrze je związac, spinaczamy specjalnymi do tetry nieraz je sciskalam ale równiezz bez spinaczy dalo rade

Ja uważam że każda mama robi jak jej wygodnie ;) Ja używałam pampersów z wygody! Nie miałam czasu na pranie,prasowanie,składanie :D Wolałam wyrzucić pieluchę do śmieci ;) Wieku prawie 2 lat załatwiał na nocnik.Więc moim zdaniem NORMA. Cóż to że dziecko 3-4 letnie "wali" w pieluchę to winna rodziców!!! Jak dziecko ma się nauczyć korzystać z kibelka czy nocnika skoro najczęściej na tyłku jej pielucha bo mamie nie chcę się latać z nocnkiem lub sprzątać siuśków czy kupy z podłogi ;)

Gość duzo prawdy w tym
niestety moj syn rowniez ma prawie 4 lata i plakac mi sie chce jak widze ze do pampresa sie przyzwyczail, juz nie mam pomyslow.Popoporstu woli sie zesrac za przeproszeniem i nie przeszkadza mu to.Mysle ze to jest wina zdecydowanie pampresow bo rozleniwiają dzieci jak bede miala kolejne dziekco to juz napewno na tetre sie przezuce, przynajmniej szybciej sie odzwyczai od sikania i zalatwiania sie ,bo pampersa nie bedzie miec

Gość a ja dziś Pomysł NA :
Dokładnie, to twoja sprawa i robisz tak jak Ci się podoba. Ja kupowałam pampki. A córkę odzwyczaiłam od pieluch jak miała Rok i 8 miesięcy.

duzo prawdy w tym - a po co mu zakładasz tego pampersa? :D wybacz ale 4 latego w pampersie to tylko i wyłacznie twoja wina a nie pieluch :D

Gość cos w tym jest co piszesz
moja corka niestety 4 miesiące po 3 urodzinach zaczela powoli lapac o co chodzi zn ocnikiem, i coraz bardziej smiem twierzic ze wlasnie dlatego bo w pampersie bylo wygodniej siuski szybko wsiąkaly w gąbke i dziecko mial w nosie i wiem ze jakby nie miala tych pamperwos to by o wiele szybciej zaczela siadac na nocnik, a takto duzo malej wygody i lenistwa bylo jakby nie patrzec RTyle sie tluamczylo, prpsila a ona za 5 min nie zawolala i w pampersa zrobila,bo jej sie nie chcialo odrywac od zabawy

cos w tym jest co piszesz - to po co zakładasz pampka dziecku??!!! założ jej matki i jak się zesika to poczuje! w końcu załapie! kobieto dziecko ma 4 lata!!!! zakup dużą ilośc majtek i bądż konsekwentna! nauka może potrwać, tydzień lub kilka tygodni, ale to od ciebie zależy a nie od dziecka!

bo pierwsza i podstawowa zasada odpieluchowania - zdejmij pieluche i nie zakłądaj więcej!! pare razy nasika w majtki czy na podłoge i szybko załapie jak nie zdejmujecie dzeiciom pieluch to sie nie dziwie ze wolą siknąć w pieluche niz na nocnik :D

Gość niektóre mają wielkie
jesteś eko :D

Gość niektóre mają wielkie
aczkolwiek nie wyobrażam sobie grzebać się w tetrze ubabranej w gównie :O O ja piehdole :O :O

Gość adamella
Hm - oczywiście robisz jak uważasz i nikomu nic do tego ale..... Pampersy obecnej generacji to nie tylko wygoda dla mam - to przede wszystkim komfort dla dziecka!Mają bardziej sucho a co za tym idzie - mniej odpazone pupy,mniejszą ilośc stanów zapalnych itp. Nie wyobrazam sobie bawienia się w tetrę.

Gość natalieeee
albo jestes chytra albo nie masz co robic z czasem, tylko babrac sie z kupami, Jak mój mały sadzi 12 dziennie i kupy farbują ubranka jak sie przeleje, to nie wyobrazam sobie zabawy z tetrami fuuuuuuuuuu

Gość tetrowaaa
absolutnie nie jestem chytra :) z kupami tez sie nie papralam bo brudne pieluszki odrazu wrzucalam do miski z wodą i na koniec dnia iles tam pieluch co sie uzbieralo do pralki pakowalam Tetry to nei z chytrosci byly ale tylko i wylacznie ze są zdrowsze dla skory dziecka niz pampki nasączone chemia i roznymi wartwami roznych dziwactw Opdarzen nigdy nie bylo ani krostek

Gość mama - to ja
Ja generalnie jestem za tetrą. Tylko u mnie przeszkadza mi wygoda i ciągły brak czasu. Już 1.-2. dni używałam tetrę. Mój mały i tak, jak zrobi siusiu, to chce, żeby go przebrać.

Gość kontro
Każdy robi jak chce,ale ja osobiście zastanawiam się, po co wybieracie tą tetrę ? Przecież pampersy to taka wygoda, że aż szkoda sił, nerwów i czasu na pranie tetry. Pampersa wyrzucasz i tyle,a tetrę musisz zbierać i prać, nie mówiąc o tetrach, które zostają zabrudzone kupą i to trzeba spłukiwać. Nie szkoda Wam czasu i nie wolałybyście w tym czasie czegoś innego porobić ? Przecież z małym dzieckiem już i tak jest wystarczająco dużo pracy, a teraz sobie jeszcze dokładać pranie tetry, spłukiwanie kup, rozwieszanie tetry do wyschnięcia, składanie czy prasowanie, przecież to masa dodatkowych zajęć.

Gość kontro
A poz atym tetra trzyma wilgoś przy skórze dziecka, co moim zdaniem nie jest zdrowsze niż pampers, który tę wilgoć wchłania do środka i skóra nie styka się bezpośrednio z tą wilgocią.To raczej pampers zmniejsza ryzyko odparzenia.

Oczywiście każdy robi jak uważa i jak dla mnie możesz sobie takich pieluch używać. Osobiście w życiu nie babrałabym sie z pieluchami tetrowymi, uważam że po to jest postęp żeby z niego korzystać :)