Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tetrowaaa

Używam pieluch tetrowych i patrzą na mnie jak na zacofaną wiesniare :/

Polecane posty

Zainteresował mnie ten topik bo właśnie się zastanawiam nad pieluchami wielorazowymi. Dużo czytałam i ekonomiczne też wychodzą one prawie 4 razy taniej niż pampersy (wyliczenia łącznie z praniem, prasowaniem i prądem i wodą) ale szczególnie ważne, że to zdrowsze niż pampersy. Ja się zastanawiam czy na noc nie stosować pampków, żeby dziecko się nie budziło. No i chyba w szpitalu też pampki no bo co robić z tymi tetrami - do reklamówki?

Gość Baba z mazur.....
Kobiety przecież odparzenia nie ważne czy w pieluchach jednorazowych czy wielorazowych to tylko zaniedbania rodziców ewentulnie baaaaardzo wrażliwa skóra dziecka.

Gość zaraz sie tu podniesie lament
i tu jest ten problem, ze pampersy sa bardzo drogie w Polsce. mieszkamy w Norwegii i mimo ze tu zarabia sie duzo wiecej to pampersy sa o polowe tansze. Ja jestem za leniwa żeby babrać sie w kupach. mam jednak pampersoby problem z synem prawie 3,5 letnim. Nie sadze jednak zeby to bylo zwiazane z lenistwem jego badz naszym czy tez bezposrednio z pampersami. Juz prawie od roku robi siku na nocnik badz do sedesu,na siedzaco i stojaco, ale kupa to inna sprawa... Nie wiemy dlaczego ale nie chce robic kupska na nocnik i nic nie pomaga. potrafi sam przyniesc mi pieluche i poprosic o zalozenie bo on chce kupe, a dwa razy nakrylam go nawet jak sam probowal ja sobie zalozyc. jak probowalam wziasc go na przetrzynamie to tak wstrzymywal ze skonczylo sie na megazatwardzeniu i pomocy medycznej. No i co ja mam robic? i niech mi nikt nie mowi ze to moja wina bo z lenistwa...

Gość mamaa 282828
dla mnie też teoria, że dziecko pampersowe sika do 3-4 r.ż. jest z tyłka wyjęta za przeproszeniem. tu nie chodzi o rodzaj pieluchy, ale o chęci,zaangażowanie i stanowczość rodziców, a czasem i nawet predyspozycje psychiczne i fizyczne dziecka...kiedyś pampersów nie było, a dzieciaki też lały długo w pieluchę, jak to wytłumaczysz? poza tym wiem z własnego doświadczenia, że jak się chce to można i nie ważne jaka to pielucha...ja zwlekałam długo, bo dziecko wydawało mi się za małe, bałam się porażki, bałam się uczenia kilka miesięcy, sikania gdzie popadnie i prania tony gaci. w końcu wzięłam się za siebie i za moją córkę. pewnego ranka zdjęłam jej pampersa w wieku 28miesięcy, 3 razy zsikała się tego dnia na podłogę, a potem zaczęła chodzić sama na nocnik i się załatwiać, byłam w szoku, że załapała to w jeden dzień i plułam sobie w brodę oraz byłam na siebie wściekła, że nie zaczęłam duuużo wcześniej. wszystko potoczyło się tak sprawnie i szybko, że nie było moczenia majtek, przebierania co 15min, płaczu i nerwów, a i nawet materac suchy, bo córka przed pójściem spać i zaraz po przebudzeniu załatwia swoje sprawy na nocnik...rozumiem, że jesteś zwolenniczką tetry i będziesz jej zaciekle bronić zganiając całe zło tego świata na pampersy, ale moim zdaniem to nie od nich zależy

Gość mamaa 282828
a i jeśli chodzi o rzekome odparzenia i choroby skórne wywołane przez "chemiczne pampersy" to też jest subiektywna opinia i wg mnie nieprawdziwa, bo moja córka latała w pampersach 2lata i 4miesiące i nie miała w życiu żadnego odparzenia czy chociażby zaczerwienienia. tu również zależy wszystko od wrażliwości skóry dziecka etc... ps. a kobiety, które tu również wtórują autorce i zganiają winę na pampersa, bo ich 3-4latki sikają nadal w niego niech trochę pomyślą zanim coś napiszą i zwalą winę na wszystko inne, a nie na siebie. moje drogie, to jest wyłącznie Wasza wina i wiem to z własnego doświadczenia, bo jak pisałam sama się opierdzielałam z nocnikowaniem, a można było spróbować dużo wcześniej, ale się bało i się nie chciało. przede wszystkim to musicie zdjąć w końcu tą pieluchę i założyć majtki, a jak się zsika jeden,drugi,trzeci raz w nie i na podłogę to się tłumaczy,tłumaczy i tłumaczy. u mnie też pomagało pozostawienie dziecka przez 15min z takim dyskomfortem mokrych gaci. dużo mam tak robi. córka od razu załapała o co chodzi, a już nie mówię o takich dużych dzieciakach, które od dawna mówią, wszystko rozumieją i powinny same przy sobie wiele rzeczy robić.

Gość b.e.a.t.a
Susełek1 > Mi sie corka wlasnie w pampersie budzi, wiec na noc zakladam wielorazowa pieluche.

Gość gosc86
moja coreczka ma 16 miesiecy i od 2 miesiaca jest na tetrze,,tylko w nocy i na spacery zakladam jej pampersa...jesli chodzi o oszczednosc to jest spora...nawet jesli wliczyc proszek prad i wode,,,do prania uzywam odkazacza i pranie worbie w 40stopniach,,,,nigdy nic sie nie dzialo z pupa...za to pampersy...hmmm zaciekawilo mnie zdanie jednej z mam zebg w czasie okresu zalozyc sobie szmate zamiast podpaski,,,,tylko ze miesiaczka trwa kilka dni a nie lat,,,takze ciekawa jestem czy autorka zdania sama przez 1,5 czy 2 lata non stop chodzila w podpaskach ja swojemu dziecku tego nie zrobie,,,poza tym skora w pampkach nie oddycha, do tego pampersy sa na ryubku mniej wiecej od 20 lat... ja osobiscie obawialabym sie, szczegolnie jako mama chlopca jak to wplynie na jego pozniejsza plodnosc...ciekawe czy robia takie badania. kazdy robi jak uwaza, ja wybieram tetre a nie chemiczne pampersy bo nie o moja wygode tu chodzi a zdrowie mojego dziecka,,,wystarczy ze w pologu przez kilka tygodnu chodzilam w ogromnych podpaskach...to mi wyjasnilo ze nie zrobie tego moejmu dziecku.

My uzywalismy pielucho-majtek"pampers pants" i corcia od 20 miesiaca sama robi wszystko na nocnik,wiec nie ma reguly...