Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość /Lejzi Minejzi/

500 zł na Komunie chrześniaka wystarczy?

Polecane posty

Gość Fermonnka
Ja dałam swojemu chrześniakowi 1300 zł.

Gość ja dla chrzesniaka
jesli chca to nie musza robic przyjecia nikt ich do tego nie zmusza moga zaprosic chrzestnych i tyle ja nie bede komus sponsorowala przyjecia

Gość Sama nie wiem...
Na laptop to sobie uzbiera od wszystkich :-)

Gość Sama nie wiem...
Feromonka - ja na pewno nie dam 1300 zł. Bez przesady. Na roczek kupiłam złote kolczyki. Mam dowje dzieci i wiem ile ludzie dają :-) Chyba, że u Was w rodzinie taka tradycja...

Gość wąglik
ale sknery :-0 jak nie macie to weźcie kredyt!

Gość Sama nie wiem...
Wąglik - sam weź kredyt :-D

Gość wiem ze
swojej siostrzenicy kupuje xbox' a z kinectem i grami. :)

Gość jak was czytam to
za głowę się łapię, moja córa ma też komunię w tym roku i nie liczę że ludzie jej tak dużo będą dawać, wiem na pewno, że od mojej mamy dostanie złoty łańcuszek, od mojej chrzestnej złotą bransoletkę, a od mojej kuzynki chyba kolczyki, która miała jej kupić telefon ale stwierdziłam że moja córka jest za mała na wypasiony telefon, bo aż tak bardzo nie korzysta z niego, ja chcę jej kupić jako mama kinekta do xboxa a reszta nie wiem co da bez różnicy. Nie liczę na zwrot za przyjęcie, bo nie śmiałabym jej zabrać pieniędzy, w sumie jak pewnie dostanie jakąś kasę to będzie ona leżała i leżała, już od siedmiu miesięcy pieniążki które ma (1000 zł) leża i leżą (uzbierane ze skarbonki, 300 zł które znalazła)

Gość ja dla chrzesniaka
wiesz co ja ci powiem tak wole dac na ten rower zeby dziecko sobie kupilo niz pozniej sluchac ze dalam tyle ze nawet na glupi rower nie starczylo pozatym u mnie w rodzinie wlasnie tak jest ze obgaduja przyklad w tamtym roku wujek mial córke do komunii dalismy zloty pierscionek i bombonierke ale i tak zostalam obgadana ze tylko taki prezent dalam

Gość ja bym dala gora
200 zl, po ostatnich przezyciach w mojej rodzienie i tak to duzo moim zdaniem, dupe sie rozciska i tyle, a ja byma kupila cos do tej kwoty i czesc, sami sobie zrobiliscie dzieciaka to sobie sami go finansujcie !!

Gość Sama nie wiem...
Dzisiaj ludzie wariują z tymi prezentami :-( I po co? Żeby inni nie obgadali? Niech obgadują :-) I tak zawsze znajdą do tego powód...

Gość ja dla chrzesniaka
w sumie racja i tak i tak mnie obgadaja

Gość ja bym dala gora
moje dziecko nie dostalo zadnych kosztownych prezentow do tej pory,a ma 6,5 roku, od chrzestnego na chrzciny nie dostala doslownie nic, ale ja to rozumie, ze brat byl bez pracy, choc mial jakas tam lokate, nie uwazam, ze moje dziecko ma byc przez kogos finansowane i nikogo tez nie bede finansowala, jak komus to nie pasuje to niech sobie chojniejszych chrzestnych szuka, a ze czasy sa jakie sa to zycze powodzenia :D

Gość Sama nie wiem...
Miało być: mnie obgadali :-) Sory za literówki...

Gość Sama nie wiem...
Ja dam więcej niż 200, ale nie 100 :-D

Gość Sama nie wiem...
Już pisałam, że kuzynka, która była u nas na komunii w lokalu, dała 200 zł. Przyjechała z mężem i trójką dzieci. A pieniędzy mają dużo :-) Ja jestem chrzestna jej córki i sama zastanawiam się ile dać jej dziecku...

Gość ja dla chrzesniaka
a ja dam tyle ile od poczatku chce dac i chyba powinni byc zadowoleni

Gość ja bym dala gora
coraz wiecej ludzi traktuje chrzestnych jak SPONSOROW, pozniej efekt coraz wiecej ludzi odmawia bycia nimi, bo to wydatek i to na lata,

Gość pamiętam,
że na moją komunie od moich chrzestnych nie dostałam żadnych pieniędzy tylko prezenty w postaci stelaża, farb olejnych, pędzli, bloczka dla artystów a i tak nigdy się nimi nie zainteresowałam

Gość ja dla chrzesniaka
to fakt mnie w tym roku kuzynka poprosila na chrzestna i juz powiedziala ze musze kupic ubrano, kocyk, i kilka tam rzeczy ktore sie kupuje i jeszcze prezent do tego

Gość alicja krakkkkoww
w tym roku komunia córki mojego brata ,chrzestna nie jestem i tez niewiem ile dac pieniedzy.

Gość pamiętam,
razem wszystkie pieniądze jakie otrzymałam na komunie wyniosły 400zł, a było 16 osób

Gość ja dla chrzesniaka
no i jak tu byc hcrzestna jak rodzice wymagaja zeby im dziecko ubrac na swoj koszt i jeszcze prezent kupic

Gość Sama nie wiem...
Ja swoich pieniędzy z komunii na oczy nie zobaczyłam... Ostatnio spytałam Mamy - dlaczego? Nic nie odpowiedziała :-( Ale to były inne czasy...

Gość Sama nie wiem...
Nie można wymagać ubioru od chrzestnej :-( To absurd!

Gość ja dla chrzesniaka
hehehe ja swoich pieniedzy tez nie zobaczylam na oczy a moja kuzynka widziala ale jej zabrali bo stwierdzili ze z komunii trzeba do samochodu dolozyc

Gość ja dla chrzesniaka
no widzisz u mnie wymagaja bo mowia ze to tradycja

Gość jak was czytam to
a ja dostałam same pieniądze i jeden pierścionek (to było 20 lat temu) za kasę kupiłam sobie telewizor do pokoju,aparat i zegarek z pajączkiem którego nie dostałam a wszyscy takie mieli i pewnie coś tam jeszcze

Gość Sama nie wiem...
Mam dwóch chrześniaków i chrześnicę i nigdy nie kupowałam stroju do chrztu. Tylko krzyżmo :-)

Gość ja dla chrzesniaka
no ja bede kupowala bo to tradycja ze chrzestna musi kupic za kilka dni ma mi podeslac linki z ubrankiem jakie jej sie podoba i ja mam kupic dobrze ze przynajmniej prezent moge wybrac sama