Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość /Lejzi Minejzi/

500 zł na Komunie chrześniaka wystarczy?

Polecane posty

Gość Sama nie wiem...
No kurcze :-( Jeszcze podeśle Ci linki z ubrankami? Nie dziwię się, że ludzie nie chcą być chrzestnymi...

Gość kamillllllla millllla
Dlatego ja pieniędzy nie daję dzieciom na prezent. Wcześniej rozmawiam z dzieckiem i pytam z czego by się ucieszyło. I nie daję "wypasionych " prezentów, raczej rozsądne. To ma być prezent dla dziecka, nie dla jego rodziców. Mój chrześniat dostał markowy teleskop, ponieważ o nim marzył, to go interesuje.

Gość ja dla chrzesniaka
no widzisz teraz rodzice wymagaja wole miec swiety spokoj i byc ta chrzestna niz pozniej sluchac wszystkich ciotek ze jak ja moglam dziecku odmowic wiec kupie te ubranko ma byc jakies do 300 zl tak mi powiedziala nie wiem czy w ogole takie sa ale pewnie tak i prezent co do prezentu to nie mam pomyslu co kupic

Gość ja dla chrzesniaka
no widzisz teraz rodzice wymagaja wole miec swiety spokoj i byc ta chrzestna niz pozniej sluchac wszystkich ciotek ze jak ja moglam dziecku odmowic wiec kupie te ubranko ma byc jakies do 300 zl tak mi powiedziala nie wiem czy w ogole takie sa ale pewnie tak i prezent co do prezentu to nie mam pomyslu co kupic

Gość ja dla chrzesniaka

Gość Sama nie wiem...
A jak spytam i dziecko powiedzi, że chce laptop za 2 tys.? :-)

Gość ja dla chrzesniaka
sory ze tyle razy mi sie dodalo nie wiem dlaczego

Gość jeśli ktoś chce wydać ...
mój mąż jest chrzestnym do dziecka siostry i dał 500 zł więc w twoim przypadku też wystarczy

Gość kamillllllla millllla
to znaczy, że rodzice nie powiedzieli dziecku o co chodzi z tą komunią :-0 dzieciak myśli, że to kinderbal :-0

Gość ja dla chrzesniaka
a co na prezent na chrzciny dla dziecka?

Gość Sama nie wiem...
Ja nie kupiłabym ubranka do 300 zł. I nie obarczałabym takim wydatkiem chrzestnych. Chyba, że to ma być prezent i na tym koniec :-) Moje dziecko - mój ubiór, wybramy razem z mężem :-)

Gość ja dla chrzesniaka
ehh ja tez nie ale wole miec swiety spokoj wiec wiesz a co z tym prezentem doradzicie cos?

Gość jeśli ktoś chce wydać ...
do przesady, według mnie to dużo pieniędzy, a sorry bo zapomniałam ale my daliśmy 400 zł a nie 500 a przypominam, że to jest rodzina męża i wcale nie uważam, że daliśmy mało i nie ma mi wstyd z tego powodu dałam ile mogłam i ile uważałam za słuszne

Gość Sama nie wiem...
Ja dla chrześniaka - Jeśli kupiłabym ubranko do 300 zł, to ewentualnie do koperty 100 zł (albo i bez) + bukiecik białych kwiatków :-)

Gość ja dla chrzesniaka
no wlasnie nie chce dawac kasy do koperty myslalam o jakims prezencie ale zupelnie nie mam pomyslu kuzynka sugeruje ze przydalby sie lezaczek bujaczek ona jeszcze nie urodzila ale na dniach urodzi i w kwietniu chrzciny

Gość Sama nie wiem...
Jeszcze nie urodizła, a już szuka ubranka na chrzciny? Co tak szybko? Tak się nie robi.... I dlaczego tak szybko chce chrzcić dziecko? Nie rozumiem :-(

Gość aprlileczka
fajny temat ja mam 30 lat i pamietam moja komunie od chrzestnej dostalam zloty pierscionek i wielkie opakowanie mazakow niemieckich (radosc na calego) a chrzestny? bogaty ale skapy dal mi zegarek bialy tylko - ale wiecie jaki??? kiedys byly takie komplety zegarek plus dlugopis plus cos jeszcze i u mnie w klasie kolezanki tego mase dostaly, a chrzestny kupil to i zegarek dal a reszte sobie zabral za rok mam 18 stke chrzesniaka mojego ... nie stac mnie... na nic! podajecie tu takie kwoty o jakich moge pomarzyc. ja jestem sama , mam mieszkanie do utrzymania , wlasnie stracilam ukochana mame a pracy tu brak .... mam same oplaty 1000zl a place jaka oferuja to 1200, a siostra juz mi o 18 stce napomina, az sie boje.... dla mnie 100zl to duzo

Gość moje inne pytanie
wiesz co ja tez nie rozumiem ale mowi ze im mniejsze tym lepiej ochrzcic ja mam po moim synku ubranko od chrztu proponowalam jej ale ona twierdzi ze musi byc nowe i koniec wiec teraz postanowilam te moje wystawic na sprzedaz

Gość DDERW
w małopolsce jest taki zwyczaj ze chrzestna moze kupic ubranko do chrztu (juz jako prezent, ew.jeszcze drobny upominek)a chrzestny swiece, ale to wszystko jest do dogadania. ja miałam strój dla córci wiec nie było sensu kupowac drugiego na jeden raz, więc chrzestna kupiła mi ciuszki dla dziecka na większy rozmiar. mysle ze do 300 złotych. pozytek byl z tego niesamowity i jej radosc równiez bo sama ma chłopaków.ale sie wczesniej dogadałysmy i to wyszło od niej. jak tomówią co kraj to obyczaj. natomiast mąz jest chrzestnym i sie okazuje ze u jego chrzesniaka jest zwyczaj ze to chrzestny kupuje rower. i co mielismy jechac 300 km z rowerem na plecach? dalismy kase na rower (do 400Zł)który sobie wczesnie wypatrzył, przymierzył i był bardzo zadowolony.

Gość aprlileczka
sama powiedzialam ze daje sie tyle na ile stac. ja jestem teraz bez pracy, a nikt mi finansowo nie pomaga i nikt nie pomagal, tylko mama- mieszkalysmy razem.. ja zadnych prezentow nigdy nic nie dostawalam ... a u mnie w rodzinie ciagle jakies kasy prezenty... pomyslcie , ja jestem sama i tak na swieta szlam do siostry gdzie 2 dzieci , i im zrobilam takie skromne paczki, ale na prezenty dla ich rodzicow nie mialam, a krzywo na mnie patrzyli.... ja juz przestalam sie bawic w prezenty, biedna ciotka mloda i ciagle ktos by cos chcial, ja nie pamietam zeby jakas biedna ciotka cos mi dawala..... ja nie wyprawiam imienin uroodzin bo nie stac mnie

Gość Sama nie wiem...
Ostatnio dzieci są chrzczone coraz starsze...

Gość moje inne pytanie
ja mojego chrzcilam jak mial 4 mies a oni chca takie malenkie ochrzcic no ale ja nie jestem od wtracania sie tylko od sponsorowania ubioru hehe no a co do prezentu dalej nie wiem Pomozecie?

Gość Sama nie wiem...
aprlileczko - Współczuję, że nie masz pracy ani Mamy :-( Nie martw się siostrą :-) Daj dziecku upominek, przecież siostra wię, że masz ciężko... Pozdrawiam cieplutko 🌻

Gość wąglik
same matki podbijają ten interes:-0 a dzieciaki podłapują a potem w szkole chwalenie się, kto dostał więcej, fajniesze, kto z tego powodu lepszy, kto gorszy:-0 a dobrzy chrzestni to bogaci chrzestni, tacy co z walizą prezentów przyjadą i jeszcze kasą sypną :) drogie mamy, nadal nie kumacie kto nakręca ten biznes? czy po prostu udajecie?

w zupelonosci wystarczy500 zl ,nie przejmuj sie w zeszlym roku bylam na komuni i chrzestni dali po 400 zl i z tego co slyszalam na innych komuniach to dawali 500 albo okolo a jak ktos daje wiecej to musi byc niezle nadziany,ja osobiscie tez bym nie dala wiecej niz 500zl do tego kwiaty pamiatka .

Gość meble-venus
Producent mebli ! - Najwyższa jakość za najniższą cenę - Sprawdz ! www.venus-meble.eu Produkujemy : * Meble tapicerowane ( kpl.wypoczynkowe, kanapy , narożniki i wiele innych ) * Bajkowe kanapy dziecięce - Słonik , Mickey Mouse, Kubuś Puchatek , Hello Kitty oraz inne... * Krzesła * Stoły * Hokery oraz wiele innych....... Długoletnie doświadczenie pomaga nam zaoferować Państwu najwyższej jakości mebli za najniższą cenę..... - Sprawdz nasze opinie na allegro - możliwa płatność przy odbiorze bez żadnych dodatkowych kosztów !!! www.venus-meble.eu

Gość katarzyna.,ka
Hej. A mój chrześniak idzie w niedziele do komunii. Planowałam dać 300 zl plus dodatki typu biblia. Później wpadliśmy z mężem na pomysł że może przenośną konsole bo mały lubi grać (konsola sony około 350 zł). A że mały uwielbia dinozaury i praktycznie wie o nich prawie wszystko dlatego śmiałam się że kupie mu dinozaura. Pojechaliśmy wczoraj po sonke wchodzimy do sklepu a tam takiego typu gadżet http://www.roboteka.pl/pl/p/WowWee-Roboraptor/3 i nie było wyjścia dostanie dinozaura + pamiątka, bombonierka ewentualnie kwiaty. Mam tylko nadzieje ze mu się spodoba. Ja jestem zdania że kasa jest dla rodziców a nie dla dzieci. Moja córa za trzy lata idzie do komunii chyba mimo poniesionych przez nas kosztów wolałabym żeby dostała prezenty a nie kase która zaraz się rozejdzie i tyle. Pozdrawiam serdecznie.