Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość /Lejzi Minejzi/

500 zł na Komunie chrześniaka wystarczy?

Polecane posty

Gość /Lejzi Minejzi/

Dla mnie to duzo pieniedzy ale jestem chrzestną wiec wiadomo....Dzieciaka praktycznie widziałam pare razy a za matką (moja kuzynka) nie przepadam :O

Gość Laura*
Wystarczy :) ale to że nie lubisz jego mamy nie powinno mieć wpływu na wysokość prezentu ani na podejście do dziecka.

Gość dfgfgjhhgj
za duzo jak dla mnie, ja bym dala 200 zl, nie swiruj

Gość /Lejzi Minejzi/
Myslalam jeszcze zeby kupić mu jakis łancuszek lub medalik oprocz tych 500 zl.Kupić?

Gość Spinachowa 31
Mało. Komunia chrześniaka - ok. 1000-1500 ten przedział 🖐️

Gość /Lejzi Minejzi/
W sumie z dojazdem i ubraniem dla nas ,wydamy 1500 zl,jak nie wiecej :O

Jak Cię stać mozesz kupić, ale moim zdaniem samo 500 zł to dość. Przecież mówisz ze to dla Ciebie dużo pieniędzy.

Gość /Lejzi Minejzi/
Spinachowa 31 Mało. Komunia chrześniaka - ok. 1000-1500 ten przedział Czyli co-mam sie zadłużyć,zeby mnie nie obgadali???:O

Gość kasjopejka123
Ej nabija się z Ciebie...500 zł starczy a co to komunia???nie świruj bo na wesele będziesz misiała dać z 5 tysięcy:) relaks:)

Gość Spinachowa 31
Nie "aby mnie nie obgadali" ale tyle sie daje. Zpytalas a ja odpisalam.

Wystarczy jakaś pamiątka typu medalik z grawerką. To jest komunia św., więc nikt nie będzie mógł narzekać, jak dasz medalik + ładne wydanie Biblii. Tutaj chodzi o sferę duchową, a nie materialną.

Gość Spinachowa 31
Jak sie jest matka chrzesta to tyle sie daje. 1500 komunia, osiemnastaka to wydatek ok 1000 zl , na slub miedzy 3 a 5 tys.

słuchaj jak bedą chcieli to ciebie i tak obgadają. dasz im 500 a oni moga pwoiedziec ze 800 lub 1000 powinnas bo "teraz sie tak daje!" wal to, daj 300 kup pamiątke i gitara:P

Gość dfgfgjhhgj
jestes nienormalna.. ja swojemu chrzesniakowi na pewno bym tyle nie dala, gora 200 zl, a jestem chrzestną dzieciaka siostry. i mam gdzie co beda gadac. powinni sie cieszyc jak w ogole cos dam.

Gość /Lejzi Minejzi/
Ja wiem,ze tu chodzi o sfere duchową ale tak sie sklada ze moja kuzynka(matka chrzesniaka) jest straszną materialistką :O Kurcze,dam 500 zl plus jakąś Biblię i bedzie git.A gadac i tak bedą,nawet gdybym dala 2 tyś :O

Gość ja dla chrzesniaka
bo tez w tym roku ma komunie daje 600 i bombonierke i mysle ze wystarczy 1500 to dla mnie przesada

to co sie bedziesz szarpać na te 500 zł? miej gdzies materialistów- ja bym juz wolala dac kase komus biedniejszemu. moj chrzesniak pochodzi z bogatej rodziny gdzie te 300 zł co mu dałam to tyle co nic:P stac by mnie było na 500 ale nie chcialam bo nie spie na forsie i odkładam na mieszkanie.

Skoro jest straszną materialistką, to jak dasz 500 zł, to dla niej też będzie mało i po prostu stracisz pieniądze, bo i tak Cię obgada że mało. Więc lepiej utrzyj nosa tej materialistce, kup medalik + Biblię. :)

Spichnowa Ty jesteś jebnięta :D daje sie tyle ile się ma. U mnie np chrzestna na wesele dała więcej niż piszesz bo ją na to stać, a chrzestny dał tyle ile Ty uważasz na komunię i bardzo dobrze bo byłoby mi głupio gdyby dał kilka tysięcy skoro ich nie ma i nie potrafiłabym sie cieszyć z takiej kasy gdybym wiedziała że musiał na to brać kredyt i potem za dwa lata oszczędzać na swoich dzieciach żeby tylko chrześnicy dać :o

Gość 500zl to stanwoczo za
duzo. 300zl jak najbardziej wystarczy. i tak to pojdzie na pampersy na nic wiecej.

Gość Lidzia...
wystarczy w zupełności-jak będą chcieli to nawet jakbyś 2tys.dała to cię obgadają!

Gość ja dla chrzesniaka
300zl jak najbardziej wystarczy. i tak to pojdzie na pampersy na nic wiecej. na jakie pampersy?? przeciez to dziecko 8 letnie

Gość dushcguisgcsg
Teraz bardziej wypasione prezenty daje się na komunię niż na ślub. Po co dziecku 500 zł? Matka zwinie kasę i tyle dzieciak będzie z tego miał.

kuśwa jak ja nie lubie ludzi co zagladają komus w portfel. teoretycznie to twój wybor ile dasz, nie mozesz sie sugerowa czy ciebie obgadają czy lękiem o to co powiedzą na twoj temat . to tylko o nich źle swiadczy, a ty masz nieodciętą pepowiene ze nie masz swojego zdania? daj te 300 zł, kup pamiątke i bedzie ok.

Gość Spinachowa 31
Jeżeli was nie stać to po co jesteście chrzestnymi :-O

spinachowa jak po co? chyab bycie chrzestnym nie oznacza pompowanie w dziecko pieniędzy prawda?

Gość ja dla chrzesniaka
bo chrzestnym nie jest sie po to zeby dawac kase tylko po to zeby zastapic matke jesli biologicznej cos sie stanie

Ja dałam 300zł. i bombonierkę. Bez przesady:) 1000-1500zł. to ja moge dac memu dziecku jak bedzie meblowac swoje mieszkanie:D Ludzie- sami się nakręcacie...