Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość /Lejzi Minejzi/

500 zł na Komunie chrześniaka wystarczy?

Polecane posty

Gość dfgfgjhhgj
ja zostalam chrzestną bo nikt inny nie chcial wiec od biedy sie zgodzilam dla siostry, ale od razu poweidzialam ze prezentow zadnych drogich nie bedzie. ja bym dala 200 zl. a dzieciaka wiadomo, trzeba ochrzcic.

Może weź jakiegoś smartfona na umowe, na kartę oczywiście. Jesli chcesz wydawac jakieś 70 zł miesięcznie, może mniej, zalezy jaki telefon. No ja wiem, ze komunia to wydarzenie duchowe, ale spójrzcie prawdzie w oczy, dzieciaki w szkole tylko sie prześcigają w tym kto co dostal.

Gość lena ##
Najlepiej dać laptopa, kłada, telefon i kurs językowy- wszystko wypasione! Ludzie, nie popadajcie w paranoję:-0 To ma być symboliczny prezent dla dziecka wiążący się z uroczystościa religijną!

Gość Sama nie wiem...
Według mnie 500 to akurat + bukiecik :-) I nie piszczcie, że ludzie dają po 1500 zł. Chrzestni mojego dziecka dali po 500 zł. Moja chrześnica ma dopiero 3 latka, tak więc wszysto przede mną. A matka chrześnicy - moja kuzynka - dała mojemu synowi 200 zł. A była z mężem i trójką dzieci. Komunia była w restauracji.

dokładnie ludzie sie sami nakrecacie. bo ktos dał laptopa, ktos inny dał rower za 2tysiece a ktos inny zabral do disneylandu. a ile osób daje skromnie? wiekszosc-i o tym jzu nikt nie mowi.

Heh, nie umiecie czytać... Wielu ludzi tutaj nadal myśli, że to chrzest... Skoro pisze że chrześniaka, na dodatek komunia, to dziecko jest już dawno ochrzczone...

Gość Sama nie wiem...
To nieprawda, że rodzicie biorą pieniądze. My nie wzięliśmy ani grosza :-)

Gość Hanna przerazona Iranem
Ja bym się wstydziła dawać takie grosze :-O

To z zabieraniem kasy to akurat prawda :o Chociaż nie musi to być nawet dosłowne bo nawet jeśl i rodzice potem za te pieniądze coś dziecku kupią to dziecko pamięta że kupili to rodzice a nie chrzestna. Ja na przykład pamiętam że na komunię dostałam kolczyki i rower bo był konkretem. Potem po komunii rodzica kupili mi komputer, rolki, jakieś gry komputerowe i inne rzeczy, ale nie myślałam o nich jak o prezentach komunijnych a kasa to dla mnie były papierki, które rodzice schowali... Więc moze lepiej kup prezent taki do 500 zł :) na najlepsze rolki wystarczy takie w rozmiarze 35/39 żeby były długo dobre.

Gość ja dla chrzesniaka
Hanna to sie wstydz a my sie nie wstydzimy ja daje 600 zl dlatego ze mlody sobie wybral rower za 550 wiec chce zeby mogl sobie kupic

Gość Stopstopstop
Ale z was sknery. Daje się tyle na ile stać. A większość by dała 200 zł, nawet jakby zarabiała miliony.

Gość Sama nie wiem...
600 to dużo.

Gość Sama nie wiem...
To zależy czy idziemy z mężem, dziećmi, czy sami. I czy komunia jest w lokalu.

Gość ja dla chrzesniaka
Kwietniulka powinien dac tyle zeby pozniej nie musial sie zapozyczac na wlasne potrzeby

Gość wąglik
Może mieszkanie mu kup??

Gość Sama nie wiem...
Moje starsze dziecko miało w tym roku 18-tkę. Przeważnie w prezencie było 500 zł.

A co to za różnica czy komunia w lokalu? Że niby w lokalu płaci się od talerzyka? Sorry ale osobiście wyżej bym wyceniła przyjęcie u siebie w domu, które muszę sama zrobić, albo przynajmniej mieć bajzel w domu niż zapłacenie nawet 300 od osoby, ale w restauracji gdzie nic mnie nie obchodzi i jestem gościem tak jak wszyscy inni.

Gość Sama nie wiem...
Dla mnie to duża różnica, bo jedą komunię miałam w domu i wystarczy. Na drugą poszłam z torebką pod pachą :-D

Gość Sama nie wiem...
I zapewniam, że nie płaci się 300 zł od talerzyka ;-)

Nie mówię że sie płaci, tylko że mniej by mnie bolało zapłacenie nawet 300 od osoby niż robienie komunii na 45 osób w domu, a na tyle będę musiała zrobić bo to i tak najbliższa rodzina :) na szczęście jestem dopiero krótko po roczku i jeszcze dużo czasu przede mną :)

Gość ja dla chrzesniaka
ja ide na komunie do domu ale sie zaczynam zastanawiac czy nie daje za malo

Gość wąglik
a może samochód?

Gość Sama nie wiem...
Laura - każdy robi co che ;-)

Gość Sama nie wiem...
ja dla chrześniaka - A 500 zł nie wystarczy? :-) To już prawie nowy rower :-)

Gość ja dla chrzesniaka
no daje 600 bo dowiedzialam sie ze on chce rower za 550 ale jak tu pisza ze to skapstwo wiec sie zastanawiam czy to nie za malo

Gość wąglik
stanowczo za mało:-0 dajcie mu 2 tysiące! Niech się dziecko nacieszy :)

Gość ja dla chrzesniaka
2 tys to stanowczo za duzo dla takiego dziecka

Gość wąglik
2 tyiaki to w sam raz! ale z Was sknery! a rdzice to za free przyjęcie robią?? liczą na zwrot kosztów! a dziecko pewnie marzy o nowym telefonie lub laptopie :(