Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sposo????????

Mam skolioze - Kto z was tez? Da sie to jakos wyleczyc?

Polecane posty

Gość sposo????????

zostala wykryta u mnie w dziecinstwie, chodziłam troche na zajęcia korekcyjne - organizowali u nas w szkole - nielubilam tego wiec szybko przerwalam...oszukiwalam rodziców ze poszlam a siedzialam na sali gimnastycznej z kolezankami. Mała kłamczucha :O Potem doroslam ,mialam lat 18- w liceum mielismy badanie okresowe , dostalam skierowanie do lekarza- skolioza sie pogłebila.Teraz mam 23 lata i poki co zatrzymala sie (nie wiem czy to na stałe) , wczesniej tego nie zauwazalam ale jedna łopatke mam mocno wystającą ,chodze przechylona w jedną strone.. da sie cos z tym zrobic?:( czy juz za pozno ?

Gość pjgapjpdgp
operacje na skolioze??! Robi sie takie cos? A jak sie nie uda operacja? Kalectwo albo smierc, przeciez to kregoslup

Gość Ja tez mam ale nie wiem
w czym miałaby mi ona przeszkadzac. A operacje się robi w skrajnych przypadkach, i raczej nie jest ona bardzo ryzykowna.

Ja mam skoliozę od dziecka, a w zasadzie MIAŁAM. Bo ćwiczyłam w domu po parę godzin :O Jesteś dorosła, kręgosłup ci się już uformował na stale, ale i tak możesz to podleczyć. Ćwicz, najlepiej idź do rodzinnego i poproś o kartkę z ćwiczeniami na skoliozę. Naprawdę nie ma nic innego na skoliozę oprócz ćwiczeń :(