boginka25 0 Napisano Marzec 15, 2012 Metoda jest jedna- dieta trzymana 100% i ruch moi kochani :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość w gore gore gore Napisano Marzec 15, 2012 haaaaaaaalooooooooo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
adziam... 0 Napisano Marzec 15, 2012 boginka:) gratuluje!!! pieknie poszlas w dol, tez bym byla w szoku hehe Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Goplana. 0 Napisano Marzec 15, 2012 Boginka=> no powiem, Ci, że jesteś dla mnie motywacją. Myślałam o Tobie, odmawiając sobie kolacji :-D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ŚredniaJa 0 Napisano Marzec 15, 2012 a Ja jestem na diecie karczkowej , chociaz dzisiaj zjadłam kawałek pizzy. Jestem na diecie od 3 dni czuje ze chyba schudłam z kg. ;) chociaz boje sie weekendu troche. na pewno nieraz z grzeszę. Ja tez bylam kiedys na diecie 500 kcal ale fakt szybko sie chudnie ale zaraz szybko byl efekt jojo i nie mialam za bardzo energi zeby sie uczyć ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jestem na urlopie Napisano Marzec 15, 2012 dziewczyny, polecam mój sposób żywienia dzięki któremu schudłam 10 kg:) nie wystarczy MŻ, bo wszystko wróci, jak osiągniecie wymarzoną wagą lub zgubią was napady obżarstwa. wydaje mi się, że ta moja dieta jest dobra dla kobiet, które mają problemy z otyłością brzuszną. ogólnie dieta polega na ograniczeniu węglowodanów i zmianie tych złych na dobre. głównie opierałam się na tabeli IG, ale zdarzało mi się jeść produkty w tej tabeli zakazane (np. gotowaną marchewkę). w skrócie wygląda to tak, że rezygnujemy ze słodyczy, cukru, słodkich napojów, białego pieczywa, ziemniaków, makaronów z mąki pszennej, ryżu białego, miodu, alkoholu (zwłaszcza piwa), jedzenia typu fast food itd. Natomiast wskazane jest pieczywo i makarony z mąki pełnoziarnistej, ryż brązowy, nabiał, wszystkie świeże owoce i warzywa. Naprawdę bardzo fajna dieta- a właściwie sposób żywienia, bo ja nie zamierzam z niego zrezygnować:) oczywiście dieta ta jest podobna do diety montignaca, ale dlatego, że jest mniej rygorystyczna jest bardziej do przyjęcia:) wysiłek fizyczny konieczny! zaczyna się sezon rowerowy;) dieta ta ma wady-ogranicza węglowodany, ale nie bierze pod uwagę tłuszczy. Pozwala np. jeść majonez, którego dietetycy każą unikać jak ognia:D dlatego ja starałam się ograniczyć smażenie i wybierałam raczej chude mięso. naprawdę polecam! powodzenia:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jestem na urlopie Napisano Marzec 15, 2012 aha, i najważniejsze-minimum 5 posiłków dziennie, dużo wody (co mi nie wychodzi bo nie umiem tyle pić), oliwa z oliwek zamiast oleju Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
boginka25 0 Napisano Marzec 16, 2012 Witam :) Ja po nocce pisania magisterki...Teraz idę spać bo umrę :) Miłego dnia i dzięki za ciepłe słowa. Mój 28 dzień dietki rozpoczęty :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
boginka25 0 Napisano Marzec 17, 2012 Puk puk...Nie porzucajcie tego tematu!! Laseczki fajnie się zwami gadało i nie chcę tego urwać :( Proszę was napiszcie coś... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
GjubaPanna 0 Napisano Marzec 17, 2012 Witajcie:) przepraszam ze nic sie nie odzywalam ale nie moglam:( z dieta bywalo roznie,ale juz sie ogarnelam i wracam pelna sil:) do jutra:** Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
boginka25 0 Napisano Marzec 18, 2012 Hejka...Ja znów po nocce pisania pracy :) Ale mam dużą satysfakcje. Co do diety to raz zgrzeszyłam, bo byłam na imprezie i kebaba zjadłam, ale mam to gdzieś, bo po miesiącu jeden grzech nie zaszkodzi. Ja po prostu chcę mieć dalej kontakt z ludźmi taki jaki miałam, a nie zgrywać dziwaczkę, co jak wychodzi ze studentami, a on jedzą to stoi z boku jak ta głupia...życie mam tylko jedno...ale dietkę teraz znów trzymam i nie ma taryfy ulgowej, bo nie ma imprez :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
GjubaPanna 0 Napisano Marzec 18, 2012 Boginka jestes swietna!!:) podziwiam CIe;) I sniadanie : serek + kromka wasy i herbata Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
boginka25 0 Napisano Marzec 18, 2012 GjubaPanna śniadanko masz świetne...serek wiejski idzie też jeść z odrobią cynamonu, albo 2 łyżeczkami dżemu nisko słodzonego wymieszać, jak na słodkie przyjdzie smak...Co do podziwiania mnie to ja po prostu tłumaczę to sobie tak: jasne czekolada jest dobra, tylko jem ją przez kilka minut, deprechę ma się potem cały dzień (co najmniej), a nadmierne kilogramy gubi się czasami miesiącami...biorąc to na logikę lepiej będę się czuła bez tej chwili przyjemności jaką daje jedzenie :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sonko22 0 Napisano Marzec 20, 2012 hej dziewczynki :) Przepraszam,że nie pisałam ale wylądowalam w szpitalu :( Miałam zapalenie pluc.. Już w porządku jest wieć wracam na topik i do diety :) Myslalam ,że bedzie gorzej ale jak weszlam na wage byłam mile zaskoczona bo wświetlilo się 61,2 czyli tak jak chcialam kg tygodniowo tracic :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
GjubaPanna 0 Napisano Marzec 20, 2012 Witajcie:) Sonko no to dobrze ze juz wyzdrowilas:) bo taka tu cisza...sama nie mam czasu wchodzic:( ale co do diety to jakos sie trzymam. Kurde chcialabym tu pisac codziennie ale nie moge:( przepraszam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mała56 0 Napisano Marzec 21, 2012 Hej dziewczynki:) Przepraszam ze tak dlugo sie nie odzywałam ale przez pare dni nie miałam dostepu do Internetu,diete staram sie trzymać ale waga spada mi naprawd powoli-na dzien dzisiejszy waże 53,0 kg. Cm w biodrach nie spadły za to w talii - 2cm:) Boginka gratuluje takiego spadku wagi chyba wezme z Ciebie wzor bo ta moja dieta amerykanska chyba jest zbyt kaloryczna. Sonko ciesze się ze juz jestes z nami:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Puszyściutka 0 Napisano Marzec 21, 2012 http://chomikuj.pl/wikusia238/Dokumenty/Dr+P.Dukan-metoda polecam bo sprawdziłam na sobie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sonko22 0 Napisano Marzec 21, 2012 Mam nadzieje ,że pozostale koleżanki również tu do nas wrócą :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
GjubaPanna 0 Napisano Marzec 21, 2012 Wstyd mi:( nie radze sobie... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
boginka25 0 Napisano Marzec 21, 2012 Witam. Przepraszam, że nie pisałam, ale studia wysysają ze mnie życie. Dziś zjadłam: 2 wasy z dżemem nisko słodzonym- 100 pomarańcza i kawa z mlekiem- 90 jogurt pitny Bakoma 0%- 80 2 wafle ryżowe z polędwicą- 110 Czyli 380 kalorii na dziś, a z ruchu 2 godzinki basenu z kolegami- studentami, Dziś jednak oni byli na pizzy w Dominium, a ja im towarzysząc piłam herbatkę. Trochę się o mnie martwią, bo byliśmy oddać krew au mnie znowu anemia silna się przypętała- ale ja mam ją praktycznie od zawsze, bo to dziedziczne po mamusi :). Kupiłam sobie żelazo w tabletkach i nie panikuję :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
boginka25 0 Napisano Marzec 21, 2012 GjubaPanna nie łam się słońce :) Jak zgrzeszyłaś dietuj sie tak, jakby nic się nie stało. A jak naprawdę nie umiesz na diecie 500- 600 kalorii to troszkę zwiększ kaloryczność, np: 800. No i rada do wszystkich, jedzcie tylko to co wam smakuje, bo jak będziecie jadły np: szpinak, a go nie lubicie, to szybko dietę porzucicie. Ja jestem jogurtoholikiem i jogurty light ze smakiem wcinam, podobnie jak kiszoną kapustę i kalafior które kocham :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
GjubaPanna 0 Napisano Marzec 22, 2012 Boginka25 mam nadzieje ze sie nie zlame juz wiecej:) Mam 30dni zeby zrzucic chociaz 5 kg bo szykuje mi sie wesele;/ jak ja bede wygladala... I sniadanie: wasa z twarozkiem ,kromka ciemnego pieczywa z wedlina +zielona herbata II:jablko obiad: saszetka ryzu z jogurtem naturalnym kolacja pomidor cwicze tak 20 min dziennie(to tak na pocztaek) Godzina szybkiego marszu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
GjubaPanna 0 Napisano Marzec 22, 2012 Boginka25 mam nadzieje ze sie nie zlame juz wiecej:) Mam 30dni zeby zrzucic chociaz 5 kg bo szykuje mi sie wesele;/ jak ja bede wygladala... I sniadanie: wasa z twarozkiem ,kromka ciemnego pieczywa z wedlina +zielona herbata II:jablko obiad: saszetka ryzu z jogurtem naturalnym kolacja pomidor cwicze tak 20 min dziennie(to tak na pocztaek) Godzina szybkiego marszu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
boginka25 0 Napisano Marzec 22, 2012 Ja dziś sobie ćwiczyłam 40 minut jogę, ale też się już nie przeciążam, bo nie chcę potem znienawidzić ćwiczeń i rzucić je w cholerę :). Zazdroszczę ci zabawy na weselu :). Mi dopiero za rok 2 się szykują...koleżanki i siostry... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
boginka25 0 Napisano Marzec 22, 2012 Ja na razie singiel jestem więc o swoim nie mam co marzyć :) A co mi tam :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
adziam... 0 Napisano Marzec 22, 2012 hej:) skonczylam antybiotyki, wyniki krwi i moczu dobre wiec trzeba wrocic do diety i cwiczen:) na dzien dzisiejszy mialam 68.2 i wlasnie zaczal mi sie okres dzisiaj wiec nie zmieniam stopki dzisiaj dieta utrzymana sniadanie - 2 kromki razowca z bialym serem i dzemem lunch - ryz brazowy + duszona piers kurczaka + pieczarki z maslem czosnkowym + kapusta kiszona z marchewka podwieczorek - banan a na kolacje moze bialy ser , nie wiem jeszcze :) pozdrawiam :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mała56 0 Napisano Marzec 22, 2012 Ja się po dniu dzisiejszym wole nie wazyc-za duzo pokus ale od jutra basta juz sobie obiecałam,w końcu do mojego slubu mniej jak 5 miesięcy:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
GjubaPanna 0 Napisano Marzec 22, 2012 W dodatku bede swiadkowa ... w sumie fajnie:) Dzisiejszy dzien zaliczony:D do jutra:* Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
adziam... 0 Napisano Marzec 24, 2012 cisza ponownie:) u mnie ostatnio duzo sie dzieje i nie mam za duzo czasu na komputer dzisiaj na wadze juz zobaczylam 67:) nie wiem jakim cudem bo jem normalnie (ale zdrowo) i nie cwicze.. mam nadzieje zaczac jakos bo sie przemoc nie moge.. padam wieczorami o 20 juz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
adziam... 0 Napisano Marzec 24, 2012 cisza ponownie:) u mnie ostatnio duzo sie dzieje i nie mam za duzo czasu na komputer dzisiaj na wadze juz zobaczylam 67:) nie wiem jakim cudem bo jem normalnie (ale zdrowo) i nie cwicze.. mam nadzieje zaczac jakos bo sie przemoc nie moge.. padam wieczorami o 20 juz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach