Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamila4393

nocne wstawanie

Polecane posty

Gość kamila4393

Hej dziewczyny. Jak w nocy spia wasze 3 miesieczne dzieciaczki..??? Moja corcia nie daje mi pospac wstaje co 2 godziny czasami anwet co 1,5 godz. Nie zdarze porzadnie zasnac a juz musze wstawac. dodam ze karmie piersia. Jak jest u was..???

Gość moja jest na butli wiec jest
dobrze. Od tygodnia przesypia cale noce od 19.30 do 6.30.

Oj, współczuję. Podziwiam, naprawdę. U nas duzo lepiej, młody budzi się tylko raz (ok. 4 rano) a ja i tak łażę niewyspana. Ma niecałe 2 miesiące. Karmię butla, ale własnym odciąganym pokarmem. Może na noc spróbuj tak? Odciągnij porządną butlę i podaj, będzie spał dłużej.:)

Gość kamila4393
to tylko pozazdroscic :), jak mi sie marzy przespac choc jedna cala noc :):)

Gość kamila4393
moze ktos jeszcze sie wypowie....

Gość mamama27
nie pociesze cie - mój na modyfikowanym też tak wstawał - do jakiegoś 7 m-ca po kilka razy - potem przestał jeść w nocy ale nadal sie budził - kręcił, szukał smoczka - jak nie reagowałam to był taki płacz że nie szło go uspokoić - teraz ma 1,5 roku i nadal dobrze nie śpi..

Mój był na MM i do roku budził się co 2-3 godziny :o Do 2 lat potrafił budzić się po 2-3 razy w ciągu nocy. A później luksus bo minęło :D

Dziewczyny od czego to zależy? Jak myślicie? Czy da sie to ajkos "wyregulować" czy dziecko "robi po swojemu" ? Moja mała budziła się jako noworodek co 2-3 godziny na jedzenie i z powrotem spać, od ukończenia 2 miesiaca przesypia całe noce. Zastanawiam sie jak długo taki cudowny stan potrwa.... ;-). W dzień śpi bardzo mało, ale wolę taki układ, bo śpi w nocy. Karmie naturalnie.

Gość grazka grazka
Ja moją małą oduczalam nocnego wstawainia.Naj[perw zamast mleczka do ktorego bbyal przyzywyczajona,bo dla niego sie to stal staly posilek,dawalam herbatkii.Pozniej zamiast herbatki nie dawalam nic,tylko uspokajalam,np wzielam do mnie do lozka,pokilalam i mala sie oduczyal.Zaczelam tak robic jak skonczyla 4 miesiac,od 6 przesypia od 20 do 06:30.

Gość mama dwojeczki
Lempira - no wlasnie, mnie tez to bardzo zastanawia. Ja mam dwoje dzieci (jak widac wyzej ;) ) i oboje spia (odpukac co by im sie nie odwiedzialo) bardzo dobrze. Synek odkad skonczyl 4,5 miesiaca przesypia noce od 19.30 do 7.00 rano (teraz ma 2 lata i 7 miesiecy), corcia ma niecale 5 miesiecy i spi od 1,5 miesiaca od 19.00 do 6.00. O 6.00 wypije mleko, zmienie jej pieluche i dalej idzie spac...

Gość Dalera
mama dwójeczki, a jak synek miał okresy tzw skoków rozwojowych to się nic ze spaniem nie zmieniło?

grazka grazka a dziecko nie płakało z głodu jak nie dałas mleka do którego było przyzwyczajone? mama dwojeczki, robiłas coś "szczególnego", zeby spały czy po prostu same tak sobie regulują?

Gość mama dwojeczki
Dalera - tak, masz racje, wtedy mial okresy, ze sie budzil np. 1-2 razy w nocy, ale trwalo to jakis tydzien, czasem tylko kilka dni. I do dzis ma takie okresy, ze czasem sie budzi, zawola mama albo tata, jedno z nas idzie do niego, przytuli go, pocaluje, poda mu misia-przytulaka i on sie odwraca na drugi bok i dalej spi. I tak kilka dni pod rzad, a potem znow spi cala noc.

Gość grazka grazka
Napoczatku wypluwala smoczek,moze przez perwsze 3 noce,potem cagla herbate i przez kolejne 3 tygodnie zawsze punkt 4 nad ranem budzila sie na 90 ml herbatki.Nie plakala tylko maurdzila,wkaladal smoczka,tullam,glaskalam i kilka dni przestala sie wogole budzic.Metoda mojej kuzynki,u mne tez poskutkowalo.

Gość mama dwojeczki
Lempira - synka nauczylam za rada pediatry, bo stwierdzila, ze skoro w nocy budzac sie nie wypija prawie w ogole mleka (pil tak 30-40 ml, a wiec nic) to znaczy, ze po prostu nie jest glodny i budzic sie nie musi, takze zaczelam podawac wode i w ciagu doslownie 3 dni przestal sie budzi, choc troche ryczal przez dwie noce :) Corcia, zlota dziewczynka, za to sama przestala sie budzic :) Miala 3,5 miesiaca, kiedy pewnego piekngo ranka obudzilam sie o 5.00 i pytam meza czy karmil corcie, a on, ze nie, ja mowie, ze ja tez nie :) Godzinke pozniej sie obudzila, wypila mleko i dalej poszla spac. I tak mamy do dzis :)