Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qasqqqa

Wyborcy Tuska!!!

Polecane posty

Gość gość
"Shatyn ty chyba sobie jaja robisz????!!!! Może podaj mi jeden przykład na kompetencje???"Prosze bardzo.Powołanie Komisji Millera.

dużapankówa dlaczego stosujesz propagandę Stalina i Goebbelsa

Gość wyborca nieTuskaa
A poza tym przestac mi tu gadac o PiSie jak temat jest o Tusku. Znowu to wywracanie kota ogonem i odwracanie uwagi . To tak jakby moj maz mnie okladal, a ja bym myslala o jejku gdybym miala innego moze byloby jeszcze gorzej.

Gość lord stront+++
dlatego nie ma zadnego sensu wdawać się z rosją w jakieś spory i przpeychanki bo polska i tak zrobi to co kaze bialy dom... No właśnie. Nie stać cię nawet na myśl, że Polska może mieć suwerenną polityką, oczywiście na miarę swoich niewielkich, ale możliwych do powiększenia, możliwości. To, że Polska, świata nie obchodzi, to ja wiem. Dywizje pancerne nie jeżdżą same, musi być jeszcze polityczna wola, aby ruszyły. Takiej woli w Rosji NIE MA i raczej nie będzie, bo to zbyt wielki koszt. Przeceniasz także ich zdolności na polu walki. Jest wiele opracowań, które wskazują na słabość rosyjskiej armii, zarówno sprzętową jak i dowódczą. Po prostu silny mały kraj, który nie boi się konfrontacji (Polska boi się, bo tacy jak TY się boją i udzielają poparcia tchórzom, bez zdolności do refleksji politycznej), mający małą ale silną armię, może zadać w pierwszej fazie wojny, tak duże straty, że większy agresor, będzie musiał się zastanowić. Oczywiście, Polska nie jest silna, ma słabą armię. No właśnie, więc trzeba robić wszystko by było odwrotnie. Jakoś w tym kierunku chce iść PiS. Powtarzam "jakoś", bo do sprawności im daleko, ale przynajmniej mają świadomość zagrożeń i ich gradacji. Ty od razu straszysz dywizjami, a zapominasz o silnej ruskiej agenturze, która próbuje tak działać, aby Kreml, nie musiał się zastanawiać, nad koniecznością używania wojsk pancernych. Dlatego torpeduje się i ośmiesza politykę odważną wobec Rosji, nazywa się to "machaniem szabelką". Po to właśnie ta histeria strachu przed Rosją. Rosja nie jest sojusznikiem USA. Jest nim okazjonalnie, tam gdzie oni siebie nawzajem potrzebują. To jest stan dynamiczny. Wystarczy rasowy republikanin w Białym Domu i miłosne objęcia z Kremlem ustaną. Oczywiście, że dla Rosji największym zagrożeniem są Chiny. Ale Rosja się tak zachowuje, jakby to zachód za chwilę, w sojuszu z Polską, miał na nią uderzyć :D Dlaczego? Czy boi się zachodu? W istocie nie, ale antyokcydentalizm, jest mocno zakorzeniony w rosyjskiej kulturze i myśli politycznej. Można założyć, że elity rosyjskie, jak i po prostu Rosjanie, zawsze dupą obróceni do wschodu, wpatrzeni z mieszanymi uczuciami w zachód, nie przyjmują do wiadomości, że niebezpieczeństwo czai się tuż pod zadem. idę spać

Gość gość
No i gdzie te pięć przykładów na niekompetencje ?

Dokonania Tuska i PO fakty.. SMOLENSK !!!!!! -Zabranie Polakom jako jedyny rzad w Europie Karty Praw Podstawowych /oslona na czas bezrobocia/ -Zmniejszenie zasilku pogrzebowego o 50%. - Zmniejszenie becikowego o 50% - 3 krotny wzrost podatku od uzytkow wieczystych - Likwidacja prawie wszystkich ulg podatkowych 02.03.2012 - Sejm odrzucił w piątek obywatelski projekt ustawy zakładający wprowadzenie 49-proc. zniżki na bilety jednorazowe dla uczniów i studentów w autobusach i pociągach oraz rozszerzenie ulgi na przejazdy pociągami ekspresowymi to wszystko oczywiscie dla dobra uczniw i studentow !!!! - 2 miliony Polakow w petli zadluzenia na 30 mld zlotych. 14 mld zlotych dlugu nakartach kredytowych. - Zadluzenie samorzadow 12 mld zlotych. - Zadluzenie przedsiebiorstw 240 mld zlotych. - Dlugi polskich bankow komercjonalizowanych 60 mld euro = ponad 240 mld zlotych, - Zagrozone kredyty gospodarstw domowych 36 mld. - Polska tonie w długach; wszyscy, od noworodków do emerytów, jesteśmy zadłużeni po 21,5 tys. zł na głowę. - Likwidacja 122 sadow rejonowych z 350. - podwyżka cen energii - podatek ekologiczny - podwyżka VAT na książki (lemingom i tak zbędne więc) - podwyżka przeglądów rejestracyjnych aut - podwyżka akcyzy na papierosy - 20 mln w nagrodach dla rządu Tuska w 2010 roku - podwyżka abonamentu RTV) - podatek od muzyki w klubach - podatek vat 23, 24 w 2012, 25 w 2013 - Podwyżka opłat za dzierżawę gruntów - podwyżka vat na żywność - Dług publiczny blisko konstytucyjnego progu wynosi teraz 815 mld zotych. - Podatek katastralny od 2012 roku - Podwyżka akcyzy na gaz od 2012 roku - Podwyżka VAT na ubranka dziecięce - Podwyżka opłat paliwowych - Podwyżka cen żywności - Podwyżka stóp a co za tym idzie problemy ze spłatami kredytów - Brak rewaloryzacji progów podatkowych PIT - Przekazanie pięniędzy z OFE do ZUS= odebranie Polakom 35-40 letnich skladek na ZUS - Przedluzenie okresu skladkowego do ZUS do 67 roku zycia dla mezczyzn i 65 roku zycia dla kobiet. Wyobrazacie sobie 67 letniego pracowika? Jaki pracodawca da prace staruszkowi? - Zerwanie umowy o budowę elektrowni atomej na spółkę z Litwą - Sprzedaż gazu łupkowego USA i podstawionym firmom rosyjskim za ok 5% wartosci. - Wprowadzenie podatku dachowego, śniegowego i od deszczówki - Podatek od basenów Ta lista nie uwzględnia afer i przekrętów Platformy a o tym możesz poczytać tutaj : link Poczawszy od tzw afery katarskiej Konczac na publicznym zobowiazaniu wyborczym Tuska i PO w ktorym zapewniali o pozyskaniu 300 mld zlotych z budzetu Uni . Bo tylko Platforma jest w stanie zapenic ten transfer do Polski Po wyborach temat przestal istniec. Pamietacie 100 mln Walesy? To taka sama historia. - Tomasz Arabski przegral w swoim okregu wyborczym i powinien sie wycofac z polityki bo nikogo nie reprezentuje - a jest szefem Kancelarii Premiera . Sic. - W perspektywie Polacy beda placili ok 30% drozej za prad ze wzgledu na podpisany przez Tuska pakiet klimatyczny. - Podatek katastralny w wysokosci 1% wartosci nieruchomosci juz w 2014r. - 10% wzrost wysokosci skladki ZUS. - rzeczywista prywatyzacja sluzby zdrowia w Polsce. Ubezpieczenie spoleczne wynikajace z zaplaconych skladek ZUS praktycznie nie istnieje. Leki i uslugi medyczne sa defacto odplatne. Bezrobotni maja byc pozbawieni prawa do szczatkow istniejacego jeszcze ubezpieczenia zdrowotnego. Nie masz pracy i pieniedzy umieraj! - Samo podpisanie ACTA bedzie kosztowalo Polske i Polakow dziesiatki miliardow zlotych rocznie /prawa autorskie i wymog oryginalnosci/ TYLE TRZEBA ZABRAC POLAKOM ABY ZAPLACIC: Tusk splacil z naszych pieniedzy: - PZU Eureko = 4,8 mld pln - Polska telefonia Cyfrowa Vivendi =1,25 mld pln - prezydencja = 430 mln pln /najdrozsza z wszystkich dotychczasowych ? - dlug publiczny = 400 mld pln za ostatnia kadencje Tuska - umozenia dla Rosjan = 1,2 mld pln - Pomoc dla Wloch 6 mld euro = ok 27 mld zlotych oprocentowane na 0.5%, kiedy brane przez nas kredyty z MWF sa oprocentowane 5% rocznie. Strata = 4,5% z kwoty 27 mld zlotych = 1,215 mld zlotych w bloto.Rok w rok. - 100 tys urzednikow rocznie = 12 mld pln. - rolowanie polskiego dlugu ok 40 mld zlotych rok w rok. - najdrozszy gaz w Europie = 350$ za 1 tys m3 gdy Wlk Brytania placi 193$ za 1 tys m3 /Tusk skomentowal cyt ta umowa dobrze sluzy Polsce Zdrowy rozsadek mowi ze ta umowa do 2037r swietnie sluzy..... ROSJI ! - Podpisany przez Tuska pakiet klimatyczny weejdzie w zycie w 2013r i spowoduje wzrost cen pradu elektrycznego o 30 do 50% - 110 mld zlotych na Euro 2012. Stadion w Warszawie = 2 mld zlotych. Zamiast budowac zaklady pracy i wysokich technologii dajace miejsce pracy Polakom wybudowali stadiony! - 200 mln zotych corocznych odsetek od elastycznej lini kredytowej 30 mld euro, podpisanej przez Tuska z ktorej nie korzystamy. 200 milionow corocznie w bloto !!! - Podpisany przez Tuska Eurofisc umozliwi urzednikom Unii natychmiastowe !!! sprawdzenie twojego stanu posiadania w Polsce. Rozumiecie co to znaczy? Czy tez jest dla was za trudne?? - Zakaz uzywania symboli panstwowych na dyplomach. - Zakaz uzywania symboli panstwowych poza okolicznosciami wyznaczonymi przez administracje panstwowa. - Zmiany w programie nauczania jezyka polskiego i historii. - Platforma zamyka corocznie ok 500 szkol ! - Zamierzaja zamknac 122 sadow rejonowych. - Caly czas zamykaja dworce i linie kolejowe. - Likwidacja strazy gminnych i miejskich na terenie calego kraju. - Zmniejszenie prawie o 50% liczby kapelanow wojskowych. - Odmowa koncesji dla TV TRWAM /KRRiT i Komorowski / 26.01.2012 Tusk podpisuje ACTA /dziesiatki miliardow euro strat dla gospodarki/ 24.02.2012 przerwanie programu budowy korwety Gawron. /Polska bez Marynarki Wojennej/ 02.03.2012 PO poddaje w Sejmie pod glosowanie wniosek o sprzedaz Lotos-u Rosjanom. Wniosek zostaje odrzucony glosami PiS. Rosjanie sa juz wlascicielami najwiekszego polskiego dystrybutora gazu butlowego Intergaz Maja zakusy na polski sektor bankowy. Domyslacie sie co to znaczy?? 02.03.2012 Tusk podpisuje pakt fiskalny co oznacza kontrole i zatwierdzanie polskich budzetow przez Niemcy.

nie jestem wyborca ni tuska ni kaczuska ale od kad obserwuje polskie od 22 lat w tym jakies 8 to juz moje pewne wyrobione na to wszystko poglądy to mam ochote na jedno by rzeki krwia spłynęły ... ktos musi zaplacic za glupote Polskich obywateli niech to bedzie krew wszystkich cureczek i synusiow mam i tatusiow co byli w parti zwanej PZPr zyja jak paczki w masle a uczciwi ludzie gloduja badz umieraja

Komisji Millera kłamstwa milera Stara rzymska zasada mówi „in dubio pro reo. Złodziej złodzieja zawsze nazwie „uczciwym. Oszust oszusta również. Kłamca zawsze nazwie kłamcę „prawdomównym. Fałszysta zawsze będzie bronił fałszu i jego twórców. Łżemedia zawsze będą bronić łżeelit

Gość face tooooo face
shatyn to pewnie stasia poniatowskiego też w glorii opiewasz? to taki protoplasta naszego kochanego donka:) jeśli tak znasz historię, bo przecież wciąż się tym chełpisz, to powinieneś umieć wyciągać wnioski i wiedzieć, ze wiara, którą gardzisz, krzyż, którego znaczenie deprecjonujesz przez wieki trzymały ten kraj w całości i zrywały do walki o wolność i utrzymanie tożsamości. to właśnie te symbole tak niemodne teraz i wyszydzane dawały nadzieje i wskrzeszały ducha. nie pisz więc, ze krzyż nie jest Polskością, bo nie masz racji. Tak jak i nie masz jej kompletnie umniejszając udział JPII w upadku socjalizmu w PL, nie wiem do czego ogranicza się Twoja znajomość historii i co jest Twoim źródłem - może Gazeta Wyborcza? w każdym razie piszesz banialuki i to już nie po raz pierwszy na tym forum.

Gość face tooooo face
hahahah komisja millera - no comments - oczywiście raport to też kompetentny efekt kompetentnej komisji :)

Gość alesieuhahahahałam
hahahahha podzielam jak może byc wiarygodny ten co nie wierzy w ewolucje dobrze, że się przyznał :)

"Kłamstwo powtarzane wiele razy staje się prawdą"

Gość gość
:DTo podaj pare moich "banialuk" i uzasadnienie oparte na ogólnie znanych czy dostępnych faktach, dlaczego to sa banialuki.

Gość face tooooo face
shatyn teraz nie mam czasu, bo dzieci mi dokazują, ale jutro tu wpadam i podam ci przykładów bez liku, ok? :)

Gość gość
"hahahah komisja millera - no comments - oczywiście raport to też kompetentny efekt kompetentnej komisji"Co masz do raportu ?Może jakieś konkrety ?

Gość gość
"shatyn teraz nie mam czasu, bo dzieci mi dokazują, ale jutro tu wpadam i podam ci przykładów bez liku, ok?"OK. Zapraszam z tym na mój topik.Będę wieczorem po premierze...

Gość wyborca nieTuskaa
Ja tez nie wierze w ewolucje jak sie patrze na Tuska. To musi byc jakies brakujace ogniwo ( wybrakowane ; ) ).

Gość gość
"wiara, którą gardzisz, krzyż, którego znaczenie deprecjonujesz"Niczego takiego nie robie. Zmyślasz.

Gość kwiatóshek
Chcesz faktów Shatyn to masz fakty - gdzie jest wrak tupolewa? aha!!! przecież leży sobie bezpiecznie przykryty brezentem i pocięty na kawałki:) niezwykle to kompetentne, zajmuje mniej miejsca a nasi sąsiedzi serdecznie nam go przechowują:) komisja millera w większości swoich badań opierała się na zdjęciach, a wystarczy, że poczytasz ustępy by dostrzec, że często podając wymiar przed cyfrą znajduje się taki wyraz jak "około" to taki synonim "pi razy oko" też bardzo kompetentny zwłaszcza w analizach tego typu gdzie ścisła matematyka, fizyka a co za tym idzie mechanika czy wytrzymałość materiałów to podstawa!!!! wiem o tym, bo jestem inżynierem i czytać tego szmatławca raportu nie jestem w stanie bez krwi wzburzonej!!! Jeśli ktoś wykonuje obliczenia opierając się na pomiarze przykładowo - około 30 - 40 mm to woła o pomstę do nieba, to już nawet nie jest niekompetencja, to jest idiotyzm! Czy czytałeś wyliczenia amerykańskich naukowców, którzy pokazali jak niemożliwa jest teoria z brzozą? ja dam rękę uciąć, ze nie czytałeś, a jeśli tak, to g zrozumiałeś z tych wyliczeń, bo pewnie jesteś abnegatem matematycznym tak jak i historycznym. nie chce mi się tu wklejać cytatów z raportu, bo shatynie nie wart jesteś tego, cokolwiek się nie napisze nie traktujesz tego jako argument, bo tak z góry założyłeś. jesteś zaślepiony albo po prostu z natury urodzony prowokator i taki masz cel na tym forum. miej swoje przekonania, ale pisząc o tym, ze ktoś nie ma dla ciebie kontrargumentów sam je miej w odpowiedzi. jak Polska Polską stara takich wyrzutków jak ty było jest i będzie jeszcze wielu:( Opluwaczy i szyderców wszystkich świętości i symboli, które trwają w ans i naszym narodzie od pokoleń, historia pokazuje co się z nimi potem dzieje...żegnam!

Gość wrak tupolewa jest
na lotnisku w Smoleńsku bo stanowi dowód w śledztwie rosyjskim.

Gość czytałem wyliczenia
amerykańskich naukowców którzy nie potrafili podac podstaw do takich wyliczeń.

Gość ppo09
a co stanowi dowod w sledztwie polskim? na jakich dowodach oparty został raport? :D:D

Gość evan rachel wood
PIS sie zleciał tak naprawde nikt normalny nie głsuje na PIS moi rodzice po 50 , dziadkowie kolo 80 wszyscy sa normalni i nikt nie glosuje na PIS!!! nawet moj ksiadz nie głosuje na PIS!!!

Gość głównie na danych
ze skrzynek tupolewa. oraz na pomiarach których dokonali polscy specjaliści w Smolensku, tzn pomiarach w terenie i pomiarach samego wraku.

Gość evan rachel wood
nie dajcie sobie wmówic że wszyscy starsi ludzie są zdewociali i pełni agresji i co idzie w parze z tym glosują za PISem

Gość do tych dowodów doszy
jeszcze zeznania świadków np zalogi polskiego Jaka.

Gość nieogryzek
shatyn nie uciekłam ale musze sie trochę uczyć,wiesz... nikt mi posady w Show nie da więc jakos trzeba sobie zapracowac na przyszłość. Nie neguję twoich poglądów:dobrze że każdy ma inne/tego by jeszcze brakowało żeby był u nas taki monolit myślowy jak w Chinach. Ale ja żyję na tym świecie,w tym konkretnym miejscu.Mam oczy i widzę.Mam uszy i słyszę.Mam rozum i myślę.I im więcej myślę tym bardziej dochodzę do wniosku że to nie tak miało być.W porządku-rozumiem,kryzys,trudności.Rozumiem że nie od razu Rzym zbudowano.Ale jak długo jeszcze to potrwa? Premier po prostu sie nie sprawdził.I nie wolno rozsiewać idiotycznego poglądu że musi rządzić bo naczej to Kaczyński. To co,w imię jakiś osobistych antypatii Polska ma być skazana na taka nieudolną ekipę. Po nas choćby potop? Moż jestem idealistką,może jestem zbyt młoda i jeszcze nie zdążyłam stać się hipokrytką .Wiem jedno:Są reguły /tak ja k w tańcu /żle zatańczysz-odpadasz.Miałaś szansę ale nie skorzystałaś.Nie zasłaniaj się innymi.Nie patrz na innych.Nie mów:zatańczyłabym lepiej gdyby nie XY.W końcu na parkiecie zostajesz sam/a a i tak nogi ci się plączą,gubisz rytm,mylisz kroki.Już nie masz na kogo zwalić.Parkiet był wyłącznie twój.I nie skorzystałas/eś z tego. Tak samo jest teraz w polityce.Parkiet należy tylko i wyłącznie do jednego tancerza(PO).Tylko że ten tancerz schrzanił swój występ i jest juz najwyższy czas by na parkiecie swoje umiejętnosći pokazali inni.

Gość tylko że tych innych nie
ma. inni w tej chwili to tylko pis.

Gość nie tylko faceci sa winni ;)
no a Jarosław ma kota , nie ma konta w banku ani samochodu nie ma tez willi ani w Konstancinie ani na Florydzie dodatkowo jest starym kawalerem i opiekuje sie chora mama a to dyskwalifikuje go do roli PREMIERA :p prawda lemingi :) ps. ciekawe kiedy wam sie oczy otworza i czy wtedy nie bedzie za pozno i znowu nie beda musieli istniec "Żołnierze Wykleci" broniacy resztek godnosci państwa dobranoc

Gość ppo09
i na podstawie tych pomiarów nie potrafią dokładnie określić czy drzewo miało 30 czy 40 cm średnicy? :D:D:D albo czy długość oderwanej części skrzydła miała 6 metrów, czy jednak 4,5 ??? :D:D:D hahahaha