Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ytifthbs

mieszkanie z osoba chora psychicznie

Polecane posty

Gość gość
Ja za parę dni, zamieszkam z chorą psychicznie teściową, dlaczego mąż nie oddał jej na leczenie, zawsze odpowiadał "Nie zamknę mamy w szpitalu", ale ja mówię koniec! Mamy syna ma 10 lat i nie pozwolę, żeby mieszkał w syfie, smrodzie , postanowiłam iż zwrócę się o pomoc do opieki społecznej, to będzie pierwszy krok, dlaczego tam, wyjaśniam. Teściowa nigdy nie była u lekarza rozpoznaje ich z daleka, a ja potrzebuję opinii, żeby móc ubezwłasnowolnić całkowicie, potem podejmę kroki odnośnie umieszczenia jej w szpitalu, innego wyjścia nie widzę.

Gość gość
Cześć, zachorowała trzy lata temu z powodu śmierci mojego męża z którym byłam 20lat i mam z nim trójkę dzieci, miesiąc po zdarzeniu coś mi się działo miałam dziwny napad okazało się że mam ataki paniki i stany lękowe. Trwa to już trzy lata i nic nie pomaga chociaż jestem na lekach psychotropowych, zimą trafiłam do szpitala psychiatrycznego poznałam fajnego faceta rok starszego odemnie też po przejściach żona się z nim rozwijała. Po szpitalu zamieszkał u mnie i dopiero zobaczyłam jak on jest bardzo chory oprócz depresji ma nerwicę natręstw ciągle myje ręce powtarza słowa po kilka razy wraca się tz. Chodzi tam i spowrotem i tak samo autem ciągle śpi nic nie robi tylko gada że jutro! Ciągle jutro! Mieszkamy razem od siedmiu miesięcy i już nie daje rady źle się przez niego czuje jem tabletki usokokajace i tak codziennie, mówiłam mu że jak się nie weźmie w garść to go zostawię a on się rozpłakał i mówił że se coś zrobi!że mnie kocha i tak dalej bardzo mi go szkoda chciała bym mu pomuc ale on nie daje sobie. Błagam! Pomóżcie! Co mam zrobić?!