Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamana89

Nic nie pomoga na grzybice pochwy:( Potrzebuje pomocy;(

Polecane posty

Gość zalamana89
Dzieki za rady jutro nakupuje potrzebne produkty:)

Gość ja robilam z czosnkiem i
naprawde super dziala, takze polecam ci calym sercem. I ja robilam tak, ze bralam igle z nitka, ktora przeprowadzalam przez czosnek, zeby potem jak go wsadze ta nitka wystawala z pochwy i jak pociagnie to zeby wyszedk (taki a'la tampon ;) )

Gość zalamana89
tylk oze jak ja sie myje szarym mydlem to mam starsznie potem sucha skore tam;/ az taka pomarszczona sie robi... a odkad uzywam tego plyu do higieny intymnej to jest lepiej. i tak ja wiem ze to przez te antybiotyki bo mam bardzo malo swoich paleczek mlekowych. zawsze wychodzi ze nieliczne na wynikach a ph mam zawsze okolo 5 a tak nie powinno byc

Gość kolakoli
nie myj szarym mydłem, ono podrażnia i wysusza, weź lepiej ten czosnek, czy jogurt spróbuj i zrób sobie nasiadówki, poczujesz ulgę.

Gość zalamana89
apropo jeszcze tego czosnku to moge to stosowac w dzien i na noc czy tylko raz na dobe??

Gość ***sweetie***
ty na serio z tym czosnkiem, pochwal sie ginowi zobaczysz jak cie zjedzie:)

Gość zalamana89
kazdy mowi o czosnku wiec czemu nie sprobowac.... wiem ze tam moze podraznic mnie bo kiedys pilam duzo czosnku w zime i podraznilo mi zoladek strasznie i przelyk az palilo

Gość zalamana89
no jak nic innego nie pomoaga to co zorbic.... w sumie kiedys przeciez nasze babcie sie leczyly domowym isposobami

sluchaj sa rozne preparaty do lykania z czosnkiem, skoro i tak masz tam ta blone sluzowa podrazniona, to moze warto lepiej zaczac od takich preparatow do lykania?

Gość czosnek mozesz miec
caly czas i w dzien i w nocy, jedynym problemem jest tylko zapach, bo sie nim, ze tam powiem, emituje :)

Gość jestem kobieta woda ogniem
wycinasz z flaneli (do kupienia pieluchy flanelowe) ksztalt wkladki/podpaski - kladziesz to na patelnie i polewasz olejkiem rycynowym i podgrzewasz ale tylko podgrzewasz a nie gotujesz ;))) nastepnie wkladasz majtki ten oklad na te majtki i jeszcze jedne majtki, lub jesli chcesz to normalnie zakladasz tak jak zwykla podpaske. Tak idz spac i rob to codzien - wszelkie infekcje drog rodnych ci mina! Oklady takie mozna stosowac np. na bolace gardlo. Polecam

Gość jestem kobieta woda ogniem
jakas modra tutaj napisala zeby nie myc szarym mydlem :D ja myje TYLKO szarym mydlem od 10-u lat i moge z cala odpowiedzialnoscia zapewnic cie, ze nic nie wysusza i jest to najlepsze czym mozesz sie podmywac!! Moj gin kazal sie myc szarym mydlem!!

"jestem kobieta woda ogniem jakas modra tutaj napisala zeby nie myc szarym mydlem ja myje TYLKO szarym mydlem od 10-u lat i moge z cala odpowiedzialnoscia zapewnic cie, ze nic nie wysusza i jest to najlepsze czym mozesz sie podmywac!! Moj gin kazal sie myc szarym mydlem!!" zminilabym gina. powod? szare mydlo jest silnie zasadowe, w pochwie odczyn musi byc kwasny. teraz pomysl sama. jesli nie masz infekcji - good for you, ciesze sie z toba, ale jesli ma sie jakies infekcje to szare mydlo wcale nie bedzie pomocne.

Gość zalamana89
Ja poslucham waszych rad przeanalizuje je i jutro sie zastanowie nad tym wsyzstkim;) na pewno kupie ten plyn do higieny intymnej jutro:) a mydlem szarym ginekolog mi powiedizal ze moge prac bielizne osobista tylk oale nie narzady rodne. ale kazdy organizm jest inny. jeden bardziej czuly drugi nie

octenisept stosuje sie u oseskow przy pepuszku.....ja moge poradzic jedno -nie dawaj sie spuszczac swojemu facetowi do srodka ...to nie bedzie powracala grzybica

octenisept jak ja kupowalam to mala butelka cos okolo 30 zl? ja go uzywalam do przemywania kolczyka, to jeden z najlepszych produktow do dezynfekcji.

"ja moge poradzic jedno -nie dawaj sie spuszczac swojemu facetowi do srodka" to naprawde nie ma nic do rzeczy, od tego sie grzyba nie lapie :D

Gość zalamana89
to chyba to kupie.... tylk onajpierw bede musiala zamowic w aptece....juz sama nie wiem czy to sprobowac

Gość zalamana89
czy poczkeac na wynik do poniedizalku

Gość traklalalal
ja tez sie dlugo z tym meczylam i w koncu pomogl mi wlasnie czosnek.... na zabek czosnku nawlekalam nitke denstyczna i wkladalam jak tampona, do tego masc clotrimazol i tak 5 dni, po tym czasie zrobilam kuracje jogurtowa, w folii aluminiowej w formie czopkow zamrazalam jogurt naturalny i go wkladalam, tak 3 razy dziennie przez 3 - 4 dni. Sama się z tego śmiałam, a moja matka była przerażona moją medycyną ludową, ale pomogło! i to najważniejsze.

jesli ktos twierdzi ze suszczanie nie ma nic wspolnego z grzybica to sie myli....kobieta ma kwasny odczyn pochwy a przy zetknieciu sie ze sperma ten odczyn robi sie zasadowy a w zasadowym odczynie szybciej namnarzaja sie drozdzaki..

Gość traklalalal
ach i mnie czosnek nie podraznil, co mnie bardzo zdziwilo, pierwszy dzien tej kuracji zastosowalam sobie w dzien wolny, zebym w razie dyskomfortu mogla od razu pobiec do toalety zeby usunac, ale cale szczescie nie bylo takiej potrzeby.

Gość zaciekawiona a
CHYBA SIE POKRĘCIŁO a czy ten Octenisept mozna kupic bez recpty? I co to jest woda jałowa?

Gość zalamana89
ja stosowalam walsnei wczesniej wazeline bo wlasnie slyszalam ze od podrazneinien kobieta ma rozne dolegliwosci. ale mi nic nie pomoglo. sosowalam wazeline i sudocrem na skore zewnatrz , provag zel i nic nie pomoglo. baily nalot jest jak jest. jakby juz sie wczepil na te wargi sromowe mniejsze;/ i piecze tez. wiec juz nie stosuje bo to wydana kasa w bloto. teraz kupilam czosnek i jogurt:) od dziejeszej nocy zaczynam bo teraz mam w sobie gynalgin jeszcze to nie bede czosnku wsadzac

Gość zalamana89
pytalam w aptece o ten octensept i 50 mil kosztuje 30 zlotych i w aptece mi pwoedizala ze to jest bardzo dobre na narzady rodne bo niszczy grzyby i bakterie nawet te przenoszone droga pluciowa. ale nie stac mnie na niego narazie;/ bo ten czosnek kupilam

Gość zalamana89
a co do tych podraznienien to walsne ejst takie wrazneie jakby to bylo podrazneinie a nie grzybica ale grzybica tez piecze i swedzi.... no i te wargi sromowe mam popekenae tak jakby i ten bialy nalot na nich;/

Gość zalamana89
tylk oze przez ten gynalgin czuje bardziej jakby mnie pieklo. wzielam go na noc i dziaisj i jakos czuje bardziej pieczenie niz jak go nie stosowalam;/

Gość czekolada_000
mnie pomogl jakis antybiotyk od ginekologa, tylko juz nie pamietam nazwy.... teraz caly czas biore probiotyk provag, zeby grzybica nie wrocila, zdarza sie bardzo czesto ze powraca, a ja tego bym juz chyba nie przezyla...