Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dogoń mnie

jak można mieć dziecko rok po roku no jak????;\

Polecane posty

Gość KONTRABANDA
Miło by było m ieć pania opiekunkę do dizeci ,szczególnie jka są młodsze ale rozczaruję cię pomarańczo - niestety n ie mam opiekunki :) Jak chłopcy byli mali byliśmy biedni jak myszy kościelne i po prostu nie byłoby nas stać na taka panią ..a szkoda

Gość ty banda
to poco kłamiesz ,ze ktoś ci pomagał ? że taka bogaczka j estęś ?

Gość KisiaMisia
takasobiebajeczka musiałaś coś zrąbać, bo mam brata młodszego o 14 lat i dogadujemy się rewelacyjnie, między kuzynkami jest 17 lat i też się od początku dogadywały :) sąsiad wychodzi na plac zabaw z bratem młodszym o 15 i miło na nich patrzeć :)

Gość Żeby robić dzieci
rok po roku to trzeba być totalnym egoistą ponieważ na drugim dziecku bardzo ucierpi pierwszy "starszy maluch" który potrzebuje 100% uwagi nie dzielonej z noworodkiem , po drugie kobieta rodząca raz za razem nie jest zregenerowana a jej ciało po drugim porodzie to zwyczajnie wrak . Jest to bardzo nieodpowiedzialne i niepotrzebne. Optymalna różnica wieku pomiędzy dziećmi to 3 lata a minimum 2 lata.

Gość gość
To prawda straci to starsze dziecko

Gość gość
Tragedia

Gość gość
E nie przesadzajcie ,na początku cieżko a potem juz lepiej

Gość gość
Moja kumpela ma i żyje

Gość gość
nie wszystkie dzieci takie sa. zona kuzyna ma takiego rocznego syna, że jak go posadzisz, tak siedzi. zero stresu. inna sprawa że niektorzy maja tez pomoc rodziny (ja nie)

Gość gość
ja mam dziewczyny, 2 lata różnicy i teraz jest cudownie...chociaż pierwszy rok był bardzo ciężki...teraz mają jedna 4, druga 2 latka i tak świetnie się ze sobą dogadują, że mnie nawet do zabawy nie potrzebują. mam czas dla siebie, one mają ze sobą świetny kontakt, czego chcieć więcej ; ) jedna bez drugiej nie potrafi zasnąc...chciałabym mieć jeszcze jedno, żeby ta różnica nie była duża,ale niestety nie stać finansowo na trzecie ; )

Gość gość
Moze z wpadki

Gość gość
Tak piszecie o tych blizniakach albo trojaczkach a ja znam takie malzenstwo mieli blizniaki. Dzieci poznio siadaly, pozno chodzily bo po prostu nie byly noszone, bawione. Pozniej gdy zaczely chodzic rodzice zrobili im kojec i tylko tam spedzali cale dnie bo inaczej nie dali rady ich upilnowac. Dzieci sa slabo wychowane nie poswiecano im tyle czasu ile powinno. Ta znajoma mowi ze pierwsze 3l to byl istny koszmar woec nie gadajcie glupot ze wy sobie tak swietnie radzicie. Miedzy moimi dziecmi jest 4l roznicy i uwazam za tak jest idealnie

Gość gość
ja mam córeczke 19 mc i planujemy drugie dzieciątko Ja jestem psychologiem Ukochany inżynierem Ale z nas patologia ..... ha ha ha

Gość gość
klucz to zorganizowanie i pogoda ducha :-) ale dla mamałyg zawsze kłody pod nogami

Gość gość
Ten kto napisal ze dziecko rok po roku to patologia ma nierówno pod sufitem. Czlowieku zastanów sie co mówisz. Jestem matka 3 dzieci 5, 4 i 2 latka i jestem w czwartej ciąży. I jestem szczęśliwa bo dzieci to największe szczęście. Jesli ktos tak pisze nie wie co to dzieci. To nie tylko ciągle praca ale i chwile radości. Wiec jesli dobrze wychowasz swoje dzieci nie narobisz sie. Ja nie mam problemu choc jestem w 4 ciąży a mam dopiero 25 lat. Zastanówcie sie co piszecie

Gość gość
Rok po roku, to jest impreza dla ludzi z końskim zdrowiem. Znam kobietę, która tak 4 urodziła, ale do tej pory nie wie co to dolegliwości ciążowe, nie była nacinana, nie popękała, więc od razu mogła śmigać. Nie wie też co to anemia, zapalenie tarczycy po porodzie i inne rzeczy.

Gość KochamBycieMama
Jestem mamą 6 miesięcznej cudownej dziewczynki i za 2-3 miesiące chcemy postarać się o kolejne maleństwo. O ile się uda. O córkę staraliśmy się 4 lata... Mój lekarz powiedział, że jeśli będziemy to odwlekać, moze się nie udać, bo organizm jest w tym momencie "rozgrzany" hormonalnie i gotowy na ciążę. Długo by pisać co i dlaczego, do sedna ;) Stać nas na drugie, piąte i dziesiąte dziecko więc to żadna patologia. Dzieci to skarb, radość. Chcemy dać córce brata lub siostrę tak, by miała kogoś bliskiego gdyby nas zabrakło... A z rzeczy praktycznych? pierwszy rok napewno będzie trudny, ale wszystko jest do ogarnięcia! :) Wszystko zależy od zaradności i organizacji. Córka ma pół roku, a w moim domu lśni, ogród zadbany, obiad na stole... ciuchy poprasowane a pies wyprowadzony. DA SIĘ! Ale są też mamy, które przy jednym dziecku mają syf, chodzą z tłustymi włosami i dzień w dzień jedzą kanapki... Córka jest dopilnowana, ma 6 miesięcy i 2 dni, siada i powoli zaczyna raczkować, rozwija się wzorowo. nie widzę w tym krzty patologii... Patologią raczej nazwałabym autorkę i każdego, kto z posiadaniem 2-3 dzieci wiąże jakieś negatywne wzorce... chyba sam miał słabe, skoro nie potrafi w tym ujrzeć zwykłej szczęśliwej rodziny. Pozdrowienia dla świadomych mam :)

Gość gość
No normalnie, no.

Gość gość
Oj ty z 12.38 tobie sie wydaje Żr tak będziesz miała całe życie? Bo półroczny dzieciak jest grzeczny? Kobieto ogarnij sie przed tobą prawdziwy maraton :-P

Gość gość
Motywacja 500+

Gość gość
moja kumpelka ma jedno ze stycznia a drugie z grudnia tego samego roku .a druga ma miedzy dziecmi 15 miesiecy roznicy ,myslala ze jak karmi to nie zajdzie ;)

Gość Jakie to żenujące
Po co odpowiadać na idiotyczny post, do tego archiwalny😠

Gość gość
Mam córkę 9 miesięczną i zaczynamy się starać o drugie. Nie chcę większej różnicy niż 2 lata, poza tym jestem już w trybie pieluch i jakoś drugie ogarnę. A potem wrócę do pracy i będę spokojnie mogla pracować,

Gość gość
Jak ktos chce i zdrowotnej daje radę to Oki Mnie cieszyły małe dzieci i miałam przyjemność z faktu że mogę poświęcić im czas więc mamy przerwy po 4 lata. Mamy 3 dzieci i nie chciałabym mieć dzieci jedno po drugim.