Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość waga w ciąży i przed

czy uważacie, że przytycie do 25 tygodnia ciąży 7 kg to dużo czy mało?

Polecane posty

nie chcę za dużo przytyć, lekarz twierdzi, że jest bardzo zadowolony z mojej wagi, że obawiał się, że będę tyła więcej (mam 168 cm i przed ciążą ważyłam 68kg). chyba nie powinnam dużo przytyć prawda? zgodnie z tym co jest do tej pory to jeszcze maksymalnie 4 kg.

ja sie martwilam tak samo jak Ty, bo tez sie balam zeby duzo nie przytyc... I do teraz (jestem na porodowce, 37tc) przytylam 6kg. A malutki ma tylko 2800. Mysle ze tyle ile bedziesz miala przytyc to przytyjesz. Nie zamartwiaj sie na zapas;)

wiadomo, że nic nie poradzę ale jak do 25 tygodnia przytyłam tylko 7kg to chyba wiele więcej nie przytuję prawda? może jest tu jakaś dziewczyna, która w tym czasie miała tyle samo co ja?

podnoszę

Gość yolikczka
Dziewczyno każda ciąża jest inna, każda kobieta tak samo. Podać ci przykład? W pierwszym trym przybrałam 10!!!! kg, w 18 tygodniu ważyłam+15 a w 30 miałam na + już tylko 10. i z tą 10 zakończyłam ciąże w 38 tc. Mozesz przytyć jeszcze 10 kg, a możesz wcale. Nikt ci na to pytanie nie odpowie.

ja mam 158 i ważyłam 58 kg przed ciążą teraz zaczynam 33tc i jestem 8,5kg na plus, przez ostatnie 6 tygodni przytyłam 3 kg. Dla mnie jest to dużo bo czuję się jak słonica i nigdy w życiu nie zbliżyłam się do 67kg a to moja druga ciąża, w pierwszej chudłam i przytyłam do 64,5 - tyle było na porodówce w dniu porodu ale zato małe dziecko tylko 2450g.

wiem, że każda inaczej po prostu nie chcę przytyć 15 kilo!

Gość spodziewasz sie, ze ktos ci
spodziewasz sie, ze ktos ci napisze- nie, nie przytyjesz duzo?????????? mozesz przytyc albo 4 ablo 15!!!!! co za glupie pytanie!!!!!!!!!!

ale nie musisz od razu się rzucać, to nic dziwnego, że nie chcę dużo przytyć, to normalne

biorąc pod uwagę te 7 kg i to, że do końca zostało 14 tygodni a także to, że będzie chłopak to nie powinno już być dużo :D

Gość spodziewasz sie, ze ktos ci
jak masz tendencje do większej wagi, to mozesz przytyc. to jest i tak mniej istotne niz to, jak zrzucisz wage po porodzie.

no właśnie jak przytyję już tylko pare kg czyli tak maks 11 to ze zrzuceniem nie będzie problemu, połowa na porodówce pójdzie

ale ja już kończę 2 trymestr :D

w przypadku chłopca najczęściej tyje się malutko

Gość mnie się wydaje, że sporo
przytyłaś. Ja byłam dwukrotnie w ciąży. Mam dokładnie tyle wzrostu co Ty. Zaczynałam z wagi 64 kg i przytyłam 9 kg do końca ciąży. Przy porodzie wazyłam 73. Za drugim razem startowałam ze znacznie niższej wagi - 56 kg i przytyłam więcej. Na koniec ważyłam 72 kg.

mnie się wydaje, że sporo - ale waga startowa była inna i to też trzeba wziąć pod uwagę

moja znajoma też ma mieć chłopaka i ma malutki brzuszek i 9 kg na plusie a zaczęła 9 miesiąc

Gość stare pudełka
mamo... Dziwne pytania zadajesz. Dopiero połowe minęłaś i jesteś 7 kg cięższa. To duzo. najwięcej się tyje w III trymestrze. Pocieszyć cię? w 25 tygodniu miałam tylko 4 i pół kg dodatkowo a na porodówce byłam 18 kg cięższa... Więc sobie policz.

Gość stare pudełka
aha i też urodziłam chłopaka...

Gość woowwooow
Na 25 tydzień to nie przytyłaś mało, ja jutro zaczynam 36 tydzień i na początku ciąży ważyłam 63 kg (mam 172cm), później schudłam do 59 kg (jadłam normalnie tylko zdrowiej, nie miałam mdłości) a teraz ważę 68, więc od wagi początkowej przytyłam 5 kg, od schudnięcia 9... A i tak boli mnie kręgosłup i czuję się ociężale... Dziecko dopiero teraz będzie najbardziej rosło, więc nie spodziewaj się że przytyjesz 3 kg...

Gość nie wiem skąd masz takie info
że w przypadku, gdy matka nosi chłopca tyje się mniej:O ja jestem w ciąży już 3 raz pierwszego urodziłam syna i startowałam wtedy z wagą 50 kg przy 169 cm wzrostu już w 19 tc miałam 10 kg na plusie, przed porodem ważyłam 69,5 kg więc mało nie przytyłam na pewno;) drugą ciążę zaczynałam z wagą 53 kg i urodziłam córkę, a przytyłam w sumie z 12 kg w tej chwili jestem w 3 ciąży (zaczynałam ją z wagą 54 kg) obecnie w 39 tc i ważę 68 kg, a do 22 tc przytyłam 6 kg jak widać każda ciąża jest inna niemniej w ciążach z córkami przytyłam zdecydowanie mniej niż z synem, ale i tak podobnie w każdej z ciąż;) jak na wagę startową jaką miałaś to raczej mało nie przybrałaś do tego 25 tc i tego ile przytyjesz do końca raczej nikt Ci nie powie;)

Gość kryytykantkaa
jasne bo tu wszystkie tyja w ciazy max 10 kg, a jak juz mowilam, jak pojde do gina to prawie kazda gruba jak swinia.

Ja uważam, że nie dużo ale raczej bym się nie nastawiała na Twoim miejscu na jeszcze tylko 4 kg. Najwięcej się tyje miedzy 5 a 8 miesiacem więc wszystko przed Tobą, ale też niekoniecznie. Mi gin mówiła, że 2 kg na miesiąc od 4 miesąca sa ok. A i tak wszystko zależy od Twoich tendencji. Moja mama przez cała ciążę dużo się ruszała ( studia na awfie) a i tak przytyła 20 kg. Niech Ci tylko nie przyjdzie do głowy się odchudzać teraz