Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Martuśka 83

Miałam kolizję udeżył we mnie autobus

Polecane posty

Gość Martuśka 83

jestem współwłaścicielem pojazdu którym jechałam w 95 % Czy polecą zniżki drugiemu współwłaścicielowi?

Gość muszka001
tak

Gość Martuśka 83
a jak dużo? Wie ktoś?

Gość udeRZYł to po pierwsze
a po drugie skoro to nie ty spowodowałaś wypadek, to jakie zniżki mają polecieć? Zniżki dotyczą osoby, ktora jest napisana w dowodzie rejestracyjnym. To tak na przyszłość. Oboje jesteście wpisani?

Gość Martuśka 83
oboje jesteśmy wpisani. a to chyba ja spowodowałam że ten autobus we mnie uderzył bo skręcałam w prawo a on jechał za mną i tam gdzie skręcałam było pod górkę a auto mi zgasło i się cofnęłam :(

zniżki to mogą polecieć jakby twój samochód spowodował wypadek, a ty piszesz, że to wina autobusu. Masz to na piśmie? Oświadczenie kierowcy autobusu lub zapis policji?

Gość Yachu Chrystman
jaka marka autobusu ?

jesli autobus wjechal ci w tyly to jego wina, bo nie zachowal nalezytego odstepu. Wowczas nie poleca zadne znizki. Chyba, ze w PL jest inne, dzikie prawo w co watpie.

no to co piszesz, że autobus cię uderzył, skoro to ty uderzyłaś w autobus? Spisywaliście jakieś oświadczenie? Jeśli nie, to naprawiasz szkodę na własną rękę i nie zgłaszasz do ubezpieczyciela i nic ci nie leci

Gość a kto w 5 % prowadzil
ten samochod? Ojciec Ci biegi zmienial, czy jak?

a tak w ogóle to ciekawi mnie to współwłascicielstwo w 95% :) To ciekawostka jakaś..

Gość Martuśka 83
policjant stwierdził że to moja wina bo cofnęło mi się auto Kompletnie się na tym nie znam:( Autobus uderzył w tył auta bokiem

Gość Martuśka 83
a ty mądralo nie wcinaj się jak masz tylko takie pierdoły do napisania i naucz się czytać ze zrozumieniem! (5%)

opowiedz jeszcze, jak to się wydarzyło, bo coraz śmieszniejszy ten twój opis... auto jej się cofnęło... a co? stare było? nie wytrzymam :) mam nadzieję, że mi się nie cofnie, chociaż w sumie nei jestem współwłaścicielem w żadnym procencie, to mi żadne zniżki nigdzie nie polecą :)

ty napisz jak naprawdę było, bo już nic nie wiadomo.. zsunęłaś się na autobus a on cię walnął bokiem???? Jakim cudem? Dostałaś mandat? Pisałaś jakieś oświadczenie?

Gość Martuśka 83
Auto jest moje ale właśnie ze względu na zniżki w ubezpieczalni mąż jest współwłaścicielem. To pierwszy samochód jaki mam na siebie ubezpieczony i żeby było taniej 5% jest męża własnością

sama przeczytaj co napisałaś w pierwszym poście ...jestem współwłaścicielem pojazdu którym jechałam w 95 %... i wytłumacz nam co to znaczy. Bo każdy współwłasciciel jest współwłaścicielem pół na pół, a nie na jakieś procenty

Gość Martuśka 83
tak mam 220 zł i 6 punktów. Skręcając pod górkę zgasł mi samochód i cofnął się do tyłu, nie powiedziałam że to nie moja wina, chciałam tylko wiedzieć czy drugiemu właścicielowi polecą zniżki z ubezp.

Ze zrozumieniem napisane byłoby tak: jestem współwłaścicielem pojazdu w 95 %. Prowadząc go doprowadziłam do wypadku drogowego z udziałem autobusu. Po pierwsze autobus powinien zachować odstęp... Po drugie lubię się droczyć, nie bądź zła pożartuj z nami. :)

pierwszy raz o takim ubezpieczeniu slyszę, żeby ktoś miał 95% a ktoś 5%, ale mniejsza z tym, może nie powinnam się już niczemu dziwić :) Jeszcze raz spytam czy pisałaś jakieś oświadczenie, że spowodowałaś wypadek?

Gość Martuśka 83
a właśnie że są procenty... Ten samochód jest już tak ubezpieczony od 3 lat

Gość Martuśka 83
nie pisałam żadnego oświadczenia

Gość Martuśka 83
Przepraszam jeśli kogoś obraziłam ale to stało się dzisiaj i jestem "trochę" zła... na siebie najbardziej

skoro dostałaś mandat to znaczy że uznano twoją winę. Więc jeśli straty nie są duże w twoim samochodzie a nie zrobiłaś autobusowi żadnych szkód i nie podpisywałaś żadnego oświadczenia, to daj samochód do warsztatu i zapłać z własnej kieszeni. Bo jeśli zgłosisz ubezpieczycielowi, i szkodę pokryjesz z AC to zniżka poleci wam obojgu

Gość Martuśka 83
wszystkie zniżki polecą? jeśli on ma już 60% to tyle już nie będzie miał?

Gość Martuśka 83
Teoretycznie jego wina, niestety tyle teorii... Ja też zawsze myślałam że jeśli ktoś uderza w tył to jego wina ale nic poza tym nie wiem na temat przepisów w kwestii rozstrzygania takich spraw

byłaby jego wina, gdyby wjechał w ciebie, a to ty w niego wjechałaś swoim tyłem. Nie chcę się wcinać, ale jak to się stało, że jak zgasł ci samochód to nie nie wcisnęłaś hamulca tylko zjechałas w dół? I gasnie ci samochód pod górkę po 3 latach jazdy? Pewnie jechałaś na za wysokim biegu.. No dobra, ale z tego co pamiętam, to zniżka spada za wypadek o 10%

do spacja na życzenie - lepiej ci teraz?