Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Galllaxy

Chore niemowlę nie chce jeść ! Pomocy !

Polecane posty

Gość Galllaxy

W piątem mała (7m-cy) złapała jakiegoś wiruska. Ma kaszel i straszny katar. Walczymy z Fridą co kilka minut jest jakby ciut lepiej, choć zawsze kończy się to płaczem niestety. Lekarstwa podaję dosłownie na siłę, bo inaczej się nie da. Nie mówiąc już o zjedzeniu czegokolwiek. Mleko ciężko jej się pije przez ten nosek, kaszek, zupek, obiadków i innych takich poprostu nie chce. Jedynie co, to sporo pije herbatki i to mnie cieszy - choć tyle. Co mam zrobić, by cokolwiek zjadła ? Przeczekać ? Czekać, aż sama płacze upomni sie o jedzenie ? Boję się, że zacznie lecieć z wagi :( Wczoraj wieczorem wypiła niecałe 100 ml mleka, potem dopiero dziś przed 7 rano zaledwie 90 ml i do tej pory nic :(

Gość omnaaa
eee no coś tam je...dawaj dziecko dużo pić- nie może sie odwodnic!!! podobno niemowle przy katarze trzeba duzo nosic w pozycji pionowej (glowka na ramieniu) lepiej mu sie oddycha. Spróbuj

Gość wiruska złapała??
:-O

Gość omnaaa
co jakis czas podawaj jej butelke. Sama Ci nie powie, ze jest jej lepiej musisz probowac!!!

Jak po troszeczku je to dałabym jej spokój. Zwykle ludzie nie mają apetytu jak są chorzy.

Gość kup katarek taki
do odkurzacza, odciaga nieporównanie lepiej niż frida. Pomoże, bo dziecko będzie mieć bardziej drożny nosek. Do tego Nasivin i woda Quixx - świetna przy katarze.

Gość omnaaa
otoz to!! gorzej jakby nic nie chciala jesc ani pic! to byloby nie pokojace!!! kolezanki syn w wieku do roku przeszwedl zapalenie oskrzeli. Tydzien przy nim nie spoala bo maly caly czas plakal. Dasz rade. Cierpliwosci i wytrwalosci!!

Gość Galllaxy
Dzięki :)

Gość dellicje
jestes przewrażliwiona strasznie jak Ty jestes chora to przeprszam wpieprzasz normalnie >??? nie, a to jest dziecko i ma prawo nie byc glodne. Wmuszac na silę jak jej sie nie chce:( poza tym dziecku daruj czyszczenie noska co chwile. Wystarczy , ze przewietrzysz mieszkanie, nawilzysz powietrze a nie biegasz z ta frida Jak mojhe dzieci maja katar to prawie wcale nie odciagam, ale nawilzam nosek, powietrzem wietrze i mija w 2 dni !!

Gość Galllaxy
Powiedziała co wiedziała... Super, współczuje twoim dzieciakom, biedne muszą połykać katar, pyszne :o To chyba normalne, że jak jej non stop leci z nosa to jej to ściągam, albo wycieram, a nie żeby do buzi jej to wpadało. Wietrzenie wietrzeniem, to niestety nie jest jedyny sposób na pozbycie się kataru, ale jak u ciebie działa + nawilżanie w 2 dni to gratuluję. Fajnie tak jak katar sam sobie znika :P

Słońce z jedzeniem najwidoczniej musisz poczekać :) Człowiek stary jak jest chory to nie ma ochoty na jedzenie,a co dopiero dziecko ;) Grunt to by sporo piło by się nie odwodniła. Na katar polecam zrobić inhalację - rewelacja! Przejdzie raz dwa :D 1.Kupujesz inhalator (a że to małe dziecko to taką maseczkę na buzię - tylko trzeba dobrać dobry rozmiar) 2.Robisz sama - zaparzasz zioła/kropelki przeznaczone do inhalacji a potem...najlepiej jak dziecko zaśnie parę skierować na buzię malucha.

Gość kup katarek taki
delicje daruj sobie głupie rady. Malutkie dzieci są szczególnie zagrożone przy katarze bądź to zapaleniem ucha środkowego, czy zapaleniem oskrzeli. Katar należy ściągać możliwie najskuteczniej, tak, by nie spływał w doł. Powie Ci to KAŻDY lekarz no i każdy człowiek, ktory odrobinę myśli. Galaxy postępuje dobrze. Doradziłam katarek, bo fridą nie ściągnie tak skutecznie i przez to dziecko trzeba męczyć częściej. Katarek ściąga szybko i skuteczniej....

Gość mamciuchna
Chore dzieciaczki praktycznie nigdy nie mają apetytu, zwłaszcza gdy męczy je katar. Najważniejsze, że pije, i chociaż doskonale rozumiem, że się martwisz, to uwierz, z głodu nie umrze. Jak jej się polepszy to nabierze apetytu i nie nadążysz z szykowaniem jedzenia ;)

ja rowniez z wlasnego doswiadczenia polecam inhalator super sprawa i uwazam ze warto zainwestowac kupujac go... moja mala jak lapala katar to zawsze dochodzil pozniej kaszel i tak trzymalo ja nie raz z 2 tyg a teraz to inhalacja 3x dziennie i po 3 dniach po katarze

Gość bizunkaa
No to czym prędzej bierz się za leczenie przeziębienia i apetyt wróci! Dobrym lekarstwem jest Sambucol Baby jakis czas temu lekarka mi polecila i faktycznie juz drugiego dnia widac poprawe stanu zdrowia. Pozdrawiam i mam nadzieje ze pomoglam! ;-)