Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jhgjvhjkjhfgh

CZY KTOS KTO ZARABIA OK 2000ZŁ/MIES MA SZANSE NA KREDYT 300 TYS?

Polecane posty

Gość weqwewqe
nikt nie pisze zeby nic nie robic, ale jak na serio chcesz wziąc 300 tys. kredytu przy tych dochodach to coś nie tak z twoją głowa... wg mnie jak nie masz dziecka to najlepije w wakacje postarac się o pracę dodatkowa za granica, i uzbierac chocby 30 tys. Za to mozna dostac mieszkanie za odstepne.

Gość gerber@@@@
moja znajoma dostala 270 tys kredytu przy zarobkkach 3000 brutto z umowa na rok czasu,kredyt na 40 lat,nic juz n9ie rozumiem

Gość jhgjvhjkjhfgh
a majac lat 30 mozna dostac kredyt na 40 lat????

Gość gerber@@@@
oma ma 34 lata i dostala na 4o.serio kredytu udzielal getin bank

Gość jhgjvhjkjhfgh
moze miala duuuuzy wklad wlasny

Gość gerber@@@@
5000. nie wie3m czy to duzy. szczerce to nawet sie zxastanawiam czy ona da rade utrzymac sie z taka pensja i kreydtem w warszawie

Gość Nocorall
Napisze tak.Trzeba próbować.Jak masz kupować mieszkanie to dobre choć tak jak napisałem.Z większym metrażem może nienajnowsze w jakimś bloku z lat 70'-80'.To kwestia zresztą upodobania bo jeśli Jesteś osoba nie mająca w planach się wiązać czy zakładać rodziny to możesz w istocie kupić mieszkanie przykładowo całkiem nowe,2-pokojowe i w centrum.Pisze to bo 2pokoje zasadniczo dla dwojga ludzi z przykładowo dwójka dzieci to wg mnie już teraz mało.Chyba że partner ma mieszkanie i się do niego przeniesiecie a to wynajmiecie ażeby "pracowało na siebie"[ale zrobicie tak z jego mieszkaniem].Niestety jednym z ubocznych,paradoksalnie,efektów tego, iż Wrocław jest jednym z najdynamiczniej rozwijających się miast w ostatniej dekadzie-są wysokie ceny mieszkań.Za metr jest w istocie dość dużo dlatego teraz już wiem skąd stawka 300tys przy 2 pokojach w centrum.Chmmm są takie mieszkania i droższe tylko już nowsze i mające zaledwie kilka lat.W większych rozwijających się miastach ceny w istocie są wysokie.Ale próbuj!Przejdź się po bankach.Jeden,drugi,trzeci,czwarty itd itp Zrób rekonesans.Musisz to zrobić bo wiedzieć coś konkretnego.Pozdrawiam serdecznie i życzę szczęścia

Gość jhgjvhjkjhfgh
nocorall dziekuje za informacje i zainteresowanie :) spewnoscia przejde sie po bankach.. chcialam jednak najpierw popytac na forum zeby nie wyleciec z wymaganiami jak z kosmosu.. ;p

Rozmawiałam z koleżanką kilka dni temu. Jest samotna, ma 28 lat, zarabia 2000 tyś na rękę, ma umowę na czas nieokreślony , jest czysta w biku , nie ma żadnych pożyczek. Mieszka u rodziców więc na swoje utrzymanie wydaje grosze. Była w kilku bankach i jej zdolność wynosi..uwaga...od 60 do 80 tyś!!!!! Więc odpowiadając na Twoje pytanie : NIE. Z mężem mamy ok 6 000 tyś na miesiąc i zdolności mielismy 280 000 tyś półtora roku temu.

Wzięliśmy 190 000 tys i ratę mamy 850 zł , więc jestem pewna , że nie dostaniesz takiej kwoty bo rata będzie ok 1700 .. Koleżanka wkurzyła się bardzo. Bo pracując uczciwie za pieniądze , które oferuje nam państwo ( pracuje w budżetówce) nie może kupić sobie nawet pieprzonej kawalerki, bo w moim mieście to ok 100 000 tyś wydatku.

Gość kacha8883333
lepiej płacić za kredyt na kawalerke te 400-500 zł, przy kredycie z doplatami nawet mniej ( ja mam 250 zeta ) niż placic 700-800 i sie uzerać z jakimś człowiekiem, który nie wiadomo, czy zapłaci Ci, nie wiadomo, czy nie zrobi sobie burdelu z Twego domu itp .... oczywiscie, ze tak. 99% ludzi by tak robilo. tylko, ze zaden bank nie da kredytu przy zarobkach 1500zl czy majac umowe zlecenie.

Gość Programista
Zarobki trochę małe jak na taką kwotę kredytu. Banków teraz nie obchodzi jaki masz sposób uzyskiwania przychodu. Jak brałem kredyt to nie przeszkadzało im, że jestem rok po studiach i nie mam umowy o pracę. Sprawdzili tylko moje PITY z ostatnich 2 lat i wyliczyli średnią.

Gość mnhjk
a nie mozesz udzielac korepetycji?

Jeśli myślicie o kredycie hipotecznym, to zajrzyjcie na stronę: http://pozyczkana5pozyczkana5.systempartnerski.pl/pozyczki_hipoteczne.html Znajdziecie tam oferty pożyczek hipotecznych z Banku Millenium, z PKO BP, z Banku Pocztowego oraz z Domu Kredytowego Notus. Bardzo dobrym rozwiązaniem jest skorzystanie z usług Open Finance, gdzie doradca finansowy pomoże Ci w wyborze najkorzystniejszej dla Ciebie Oferty. Tutaj możesz skontaktować się z doradcą Open Finance: http://pozyczkana5pozyczkana5.systempartnerski.pl/openfinance/pozyczki_hipoteczne.html

Gość moniczka :P
idz do doradcy finansowego się zapytaj na co cie stać oni Ci doradzą i poszukają najtańszego kredytu :P

Gość alinka 32 6778
300 tys to ciupa max 40metrow w wawie, jak ja czytam 60tys albi 150 tys kawalerka hahahahah tyle u nas kosztuje garaz kupilismyz mezem 78m na zoliborzu za 550tys rok temu i to bylo bardzo tanio.. wiec lapnelismy okazje .

Gość moniczka :P
Open Finance to niezbyt dobry wybór ta kancelaria jest zależna od banków najlepiej poszukać jakieś niezależnej

Gość alinka 32 6778
sa ludzie co nie maja szans na kredyt i znam takie dokonca zycia pchane w dupe komus

Gość tomecetylko
upupppppppp

Z takimi dochodami to nawet na 150 tys bedzie ciezko. Idz do pierwszego lepszego baku i sprawdz sobie zdolnosc, a nie pytasz tu o takie rzeczy. BTW. rata nie bedzie 2000 zl tylko ok 1500-1600 to na marginesie :)

Gość studenciak z warszafki:)
w poszczególnych bankach różnie może wychodzić - każdy ma inny system scoringowy. Ale ogólnie za wiele nie dostaniesz, bo nad bankami czuwają rekomendacje KNF (w tym przypadku głównie T i kilka S) - wiec zdolność liczona tak byś w 25 lat mogła spłacić i suma wszystkich aktualnych rat nie może przekraczać 50% wygrodzenia. przy tym wynagrodzeniu - max ze 100 tyś. No i dobrze by było gdybyś miała wkład własny.

Gość tomekfrygat
Niestety nie jestem w stanie odpowiedzieć na to pytanie. W sieci znajdziesz jednak sporo kalkulatorów na stronie moneya i bankier.pl. prosty i nieinwazyjny test jest tu: http://www.digitalmoney.pl/czy-dostane-pozyczke/ Niestety sprawdza tylko kondycje kredytobiorcy i nie bierze pod uwagę dochodów.