Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Markieffka30

Ktory z fotelikow maxi cosi wybrac dla niemowlaka?

Polecane posty

Maxi Cosi Citi Maxi Cosi Pebble Maxi Cosi Cabrio Fix? Czy ktoś wie czym dokładnie różnią się te modele poza ceną? Ktory warto kupić, jeśli nie będziemy używać bazy isofix?

Gość Ja używam teraz zimą owczej
Cabrio jest ok. Nawet niekoniecznie Fix, bo można go montować pasami. Citi jest tańszy, ale ma mniej zabudowane boki, a Pebble jest droższy, udziwniony stylistyczne, ale nie ma żadnej wielkiej technicznej przewagi nad Cabrio. Krakowskim targiem postawiłabym na Cabrio (zwykły, lub z bazą). My jesteśmy zadowoleni.

Gość My mamy Cabrio
już dla drugiego malucha, z tym, ze teraz dokupiliśmy bazę (z dwójką dzieci mniej kombinatoryki jak jest baza). Sprawdza się dobrze, jest bardzo trwały. Nie ma żadnych oznak używtkowania. wg mnie jest fajny.

Pebble ma nawet niższe boki od Cabrio. Cabrio ma najwyższe, więc wydaje się najlepiej chronić dziecko. Niektóre modele Cabrio mają też największą wyściółkę pomniejszającą dla noworodków z wszystkich 3, obejmującą część lędźwiową, a nie tylko głowę i górną część tułowia.

Gość a co po cabrio
bo mały wyrasta, a chciałabym również maxi cosi?

Dla większych ponoć Cybex Pallas, ale jest strasznie drogi. Ma taką miękką nakładaną barierkę/poduszkę na froncie, chroniącą głowę dziecka przed zderzeniami czołowymi. I ogólnie wysokie oceny w crash testach.

Maxi-Cosi też nie są złe. Model wybierasz wg kategorii wagowych. Możesz wybrać 2w1 lub 3w1, czyli dla jeden fotelik dla kilku grup wagowych, który rośnie razem z dzieckiem.

Gość MatkaPolkapoleca
Maxi-Cosi to zdecydowanie dobry wybór. Mam trójkę dzieci to wiem co mówię. Żaden Cybex czy besafe nie zastąpią tej marki. Argumenty? Funkcjonajlnośc dla rodzica jest o wiele wyższa Wystarczy zobaczyć pierwszy na świecie fotelik z poduszkami powietrznymi i już wiecie jaka marka propaguje najwyższe bezpieczeństwo Wygoda dla dziecka. Dziecko wam nie powie, ale matka widzi.