Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jabłuszko pełne snu

łóżko dla 9 latka - HELP!

Polecane posty

A wiec: od jakiegos czasu poszukuje czegos do spania wygodnego i nie znajmujacego duzo miejsca dla 9 latka, z opcja zeby mogl pospac w tym kilka lat. Obecenie spi na lozku z Ikei które rosnie razem z dzieckiem, owszem, na dlugosc rosnie ale dziecko jest coraz ciezsze i potrzebuje wiecej miejsca i mu nie wygodnie, bo jak raz sie przespal na moim lozku to rano az wzdychal jakie wygodne! Myslalm o malej sofce rozkladanej, zeby sobie na dzien skladal i mogl usiasc, a w nocy zeby mial wygodnie. Ale wszystko jest strasznie drogie, albo brzydkie, w Ikei jest za 399 zl sofa ale sie rozklada na podloge, czyli dziecko spi na podlodze - bez sensu. Poradzcie cos, juz przegrzebalam mnostwo ston i nie moge nic fajnego i w miare taniego znalesc. Jak by co to z Krakowa jestem.

Jak chcesz cos zajmującego mało miejsca, to polecam łóżko na antresoli, równiez z ikei. Syn ma takie i jest zadowolony, choć odpada siedzenie na nim.

Gość kaskaa098
Powiem Ci, że według mnie nie warto kupować dziecku sofy, tapczanu etc. z bardzo prostego względu. Są to niewygodne i niezbyt dopasowane do spania meble. Być może prezentują się ładnie i mają poza spaniem dodatkową funkcję, ale chłopiec może nabawić się problemów z kręgosłupem i źle spać. Zainwestuj w szczególności w dobry materac. Ja kupiłam taki dla synka: http://materace-dla-ciebie.pl/sklep-internetowy/przeznaczenie/materace_dla_dzieci/materac_piankowy_memory_z_lateksem_plastus.html Twierdzi, że śpi mu się na nim bardzo dobrze. Tobie też polecam zainwestować w dobry materac i dokupić do tego łóżko, które już nie musi być drogie.

kup mu zwykła wersalkę ,którą można złożyć włożyć pościel do środka ,ja przerabiałam z moim synem już chyba z 5 różnych spań choć nie jeszcze 8 lat i padło na wersalkę z brw która można złożyć jak koledzy przychodzą mogą siedzieć ,a takie typowe łóżko jakoś do mnie nie przemawia do tego z reguły takich łóżek się nie ścieli tylko przykrywa ,ja jestem dziwna bo wydaje mi się to nie higieniczne jak by ktoś obcy usiadł no chyba że Twój syn ma osobno sypialnie to wówczas takie łóżko jest odpowiednie.