Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

singri

Żywienie niemowlaka...

Polecane posty

Moja córeczka niedługo skończy rok i nie jestem pewna czy dobrze się odżywia. Co Wy dajecie swoim dzieciom? To jadłospis mojej małej: 6:00 - kawałek mojego śniadania, najczęściej kanapka z wędliną i porcja 200ml soczku kubusiowatego. (wychodzę do pracy, zostaje z tatusiem) 9-10:00 - jogurcik, najlepiej naturalny (woli niż słodkie owocowe) 13-14 - kaszka, podobno wciąga prawie 400 ml. 17 - razem jemy obiad, karmię ją dopóki nie zacznie uciekać. Jakiś owoc na deser. 20-21 - kolacja z cyca. Papek nie jada, nienawidzi, pluje odkąd pamiętam. Uwielbia ziemniaki, ryż, mięso, kluseczki... Kaszkę jada tylko z butelki, ale czasami zamieniałam na ryż na mleku jedzony łyżką i nie robiła tragedii. Generalnie apetyt ma jak całe stado wilków i tak się zastanawiam czy aby na pewno się najada? Wydaje mi się, że tak, ale jak zobaczy cokolwiek jadalnego to mało nie wyskoczy...

Gość źle źle źle!
przestań podawać kubusie, przecież to sam cukier!!! jak można już od maleńkości niszczyć dziecku zęby? :O ciągle wędlina, pewnie kupna? a gdzie warzywa, jakaś jajecznica? obiad? co na ten obiad? bo koleżanka wyżej słusznie zauważyła, że w menu dziecka nie ma warzyw i owoców (oprócz tego jednego na deser, ale to za mało)