Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Taka jedna Ola

Poranne budzenie 13- miesięcznego dziecka

Polecane posty

Gość Taka jedna Ola

Witam Jak w temacie. Mój synek śpiochem nigdy nie był, ale spał od tej 20-21 do 7,30-8.30 rano. A od jakiś dwóch tygodni coś mu się przestawiło i budzi się o 6.00. Dziś przeszedł samego siebie i zaczął się kręcić od 4-tej a o 5.30 wstał na dobre! Macie jakiś pomysł co może być przyczyną jego wczesnego wstawania i jak wydłużyć odrobinę jego sen? Dodam, że nie ma znaczenia czy zaśnie o 20-tej czy 22-giej. Zawsze budzi się jakby jakiś budzik miał nastawiony a ja już padam na twarz z niewyspania. W dzień zasypia ok 8.30 na godzinkę i później około 13 na godzinkę bądź półtorej. Głodny też nie jest bo zjada śniadanie dopiero ok 8. wcześniej nie chce :(

może jest głodny? ale piszesz, że nie mój młody do tej pory, a ma 25 miesięcy pije o 5 rano mleko ispokojnie zasypia dalej, bo ok 5 rano zaczyna sie juz wiercenie ikwękanie, teraz już przez sen mówie, ze chce mleczko a moze robi sie juz jasno i tak reaguje na wschód, jest jasno, więc mozna wstać

Gość mamama27
nic nie zrobisz - mój ma to samo - wstaje 6 - 7 rano a ostatnio nawet 5:40 - i tez czy uśnie o 19 czy o 21 to tak samo wstaje - jedyna rada - masz ciemno w pokoju? bo teraz dużo wcześniej robi sie jasno

Gość nicnic
nie poradze, ale powiem ze zazdroszcze, moj syn ma prawie 12 m-cy, od urodzenia budzi sie w nocy 2-6 razy, wstaje ok. 5.30-7, jak byl mniejszy to o 4.30 potrafil wtac. Chetnie zamienialambym sie na takiego co spi cala noc i wstaje 'az' o 6.00 :)

Gość kopiejka ruska
He he, mój od zawsze z zegarkiem w ręku wstaje o 6. Tyle,że teraz-20miesięcy potrafi się sam tak do 7-7.30 pobawić i dopiero wtedy nas budzi :) a w dzień śpi raz-ok. 30-40 minut koło południa. A nie raz się zdarzyło,że wychodziliśmy gdzieś w sobotę i późno wracaliśmy,mały wtedy szedł spać nawet koło 23,a i tak rano o 6 wstawał. Ten typ tak ma. Jak pytałam lekarza to powiedział w żartach żeby mu brudne skarpety zostawić,to może dłużej pośpi...:D