Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kasia75160

zamienieć 75 kg na 60 kg , bo razem łatwiej ZAPRASZAM

Polecane posty

mój wzrost 160 cm ;20 lat Szczerze to jeszcze nie wiem jaka dieta i jak zaczac, wiem tylko ze bede biegac 3 razy w tygodniu po ok 50 minut i wiem że mam bardzo rozlegulowany metabolizm i to jest moj najwiekszy problem, tyje kiedy sie nie odchudzam, kiedy jestem na diecie waga stoi i nie wiem jaka dieta bedzie dla mnie najlepsza nigdy nie bylam dobra w liczeniu kcal, i nie jestem pewna czy znajde na to czas Może znacie jakaś dobro diete? Ale razem coś wymyślimy? Kto chętny na wspólne odchudzanie się? i wspieranie? 15 kg w dół Nie daje sobie dokładnej daty, ale może ok 3 miesiące by w wakacje być szczupłą dziewczyną? :)

Witam :) Też mam 160 cm wzrostu i 20 lat :) Od jakiś 4 dni jestem na diecie south beach i już kilogram mniej a to mnie motywuje , troche ćwicze jak mam czas i ochote .

ciesze się że napisałas:) startujemy z podobnym nadbagazem, może razem przy podwojnej motywacje uda się :) na czym polega ta dieta? I czy wczesniej sie odchudzalas? Ja milion razy, i dlatego mam bardzo rozregulowany metabolizm i bardzo ciężko mi schudnąć, wierze ze bieganie- czego nigdy poza wfem nie robila pomoze w koncu, chociaz tez wiem ze jak sie biega regularnie najpierw wyrabiaja sie miesnie czyli kg rozna a po jakims miesiacy dopiera zaczynaja spadac, boje sie ze to mnie zdemotywuje... niby wiem ze taka jest prawidłowość ale jak ktos sie meczy i meczy i zadnych efektow a wrecz przeciwnie, to mozna sie załamac;/

No tak kilogramy mamy podobne wiek i wrost również ;) moja dieta dzieli się na 3 fazy . Na pierwszej fazie nie jemy pieczywa żadnego , owoców , jogurtów owocowych . Można jeśc ile się chce ale to co jest na wyznaczonej liście , jest dużo przepisów na potrawy i nie jest monotonna . Po dwóch tygodniach można wprowadzic ococe później pieczywo :) tu możesz poczytać więcej jak chcesz : http://www.dietasouthbeach.biz.pl/ No mam nadzieje ze razem będzie raźniej się odchudzać

a jak sobie radzisz bez pieczywa? węglowodanów? co zabierasz do pracy/ szkoly/ uczelni?;> tego boje sie najbardziej, tzn na uczelni moze wytrzymam, ale kiedy wroce do domu glodna jak wilk..... poczytam o SB ale zaraz wychodze wiec zostawiam to na jutro, czy sie zdecyduje? tej diety niegdy nie probowalam, moze to bedzie to;]

No troche mi go brakuje nie powiem ale jakoś się trzymam :) do pracy zabieram jakieś sałatki której zawsze zrobie przed pracą w domu a czasem nie biore nic ;) w domu zawsze możesz coś ugotować przepisy na zupy i inne dania obiadowe też na tej stronie są podanie . w pierwszej fazie chudnie się najwięcej nawet do 6 kg w dwa tygodnie ;)

Na przykład dzisiaj bo miałam dzień wolny od pracy to jadłam : na sniadanie około 9 zjadłam 2 jajka ugotowane , później około 14 miałam obiad to zjadłam gotowaną pierś z kurczaka z warzywami polane sosem czosnkowym zrobionym na jogurcie naturalnym . na kolacje miałam sałatke z pomidora ogórka sałaty rzodkiewki równiez z tym sosem czosnkowym :)

nie chodziłaś jakoś przegłodzona? w dniach wolnych to chyba jest gorzej, tak przynejmniej ja mam, kiedy ma sie nadmiar wolnego czasu- głównie w niedziele- jeszcze kawa i jakies ciastko ;/ k*wa po co ktos wymyslil slodycze? ;p

Wiesz co głodna nie chodziłam . Jak bym była to mogła bym cos zjeść bo tam kalorie się nie liczą byle jesz produkty z listy które można na pierwszej fazie :) No weekedny są najgorsze jeszcze jak się idzie na jakąś rodzinną impreze bo jedzenie dużo . No i na dyskotekach niby zero alkoholu niestety . No własnie jak by ich nikt nie wymyślił to ludzie by nie tyli .

dokładnie wiem o cyzm mówisz :) na dzisiaj musze konczyc juz, jutro napiszę :) chyba sie zdecyduje na SB ;) czuje juz jak przyplywa mi energia ;) do napisania ;*

Gość ten sam wzrost ale...
Chciałabym zamienić 55 kg na 50 do końca maja....

Gość kedicik
Powodzenia dziewczyny 2 lata temu startowałam z 75kg po 3 miesiącach 58kg:) i zostało tak do dzisiaj :)

witam ;) zaczynam SB biegałam dzisiaj juz ok 60 minut ;) ojj ciezko było, ale nie biegałam sama, wiec mój chlopak mnie mocno wspierał :) jade zaraz na zakupy, bo nie mam nic co mogłabym jesc na tej diecie;] tzn warzywka sa, ale wiadomo ;) narazie zjadlam sniadanko ok 11- 2 jajka na miekko- ale ugotowaly sie na twardo :) i do tego salatka z papryki ogórka zielonego, rzodkiewki i pomidorka ;)

super jak ktoś pisze że się udało i to w dodatku bez efektu jojo ;) bardzo motywujące :) bo może i mnie się uda ;D taka energia napływa ;) uda się napewno! :D kto inny jak nie MY damy radę :)

Witam Kasiu :) widze że rowniez próbujesz tej diety ;) mam nadzieje ze wspólnymi siłami damy rade ;) godzina biegania to duzo ja nie wiem czy bym wytrzymała hehe raczej na początek nie ;) U mnie dietkowo cały czas na wadze widze jak ubywa i to mnie motywuje dokładnie zważe się w poniedziałek i zmienie w stopce ;) dzisiaj śniadania nie jadłam bo byłam na zakupach i nie maiałam kiedy na obiad sałatka z brokułów z jajkiem pomidorem i ogórkiem z sosem czosnkowym na jogurcie naturalnym ;)

jest to dieta troche inna niz wszystkie które osatnio próbowałam wiec może akurat ta da jakies efekty :) ja sie zważe za tydzien dopiero, ;) z tym bieganiem to bylo duuuzo dla mnie ;p ledwo ledwo ale dałam rade ;) chlopak ciagle mi powtarzal ze jest dobrze, oby tak dalej, jeszcze troche i koniec ;P heh no a biegalismy najpierw 10 minut(rozgrzewka;p) 2-3 minuty marszu i potem 3 minuty biegu i 1 marszu 3 min biegu 1 min marszu itd ;) i ok 10 min na koniec zeby do samochodu dobiec- bo biegamy w parku,ironia losu jechac samochodem zeby biegac;p chodzi o to ze jak chce się schudnąć puls powinien byc ok 130, ja nie umialam biegac zeby bylo mniej wiecej tyle wiec marsz mial to stabilizowac :) bo w biegu mialam ok 150-170, no i zeby cwiczenia daly efekty trzeba cwiczyc ponad 30 minut bo dopiero po takim czasie cwiczen tłuszczyk zaczyna sie spalac.. Problem z cwiczeniami jest dla mnie taki, ze jak faktycznie przycisne, to moga sie miesnie zrobic, i kazdy o tym wie, ja tez, ale jak te miesnie sie zrobia waga bedzie wyzsza, nie spadnie, lub nie spadnie tyle ile bym chciala, i to mnie moze zdemobilizowac... oby sie tak nie stało narazie oprocz sniadania to dwie szklanki maślnki wypiłam... ale w sumie to chyba nie można? czy można? bo jeszcze na zakupy sie nie wybralam ;p i dlatego nic lepszego nie przyszło mi do głowy co bym mogła zjesc :) ale zaraz ide wiec juz bedzie zapas ;) heh i woda woda woda, musze pamiętać że trzeba dużo ;) ahhh

I jak tam Pokolorowana niedziele mija? Mnie oczywiście dalej dietkowo :) tzn na obiadek troche poszezylam granice i zjadłam mieszanke warzywna na patelnie z MARCHEWKĄ ale to chyba nie może być aż takie przewinienie ;p to nie kilka kanapek chlebka czy cuś ;p tak poza tym przypomina mi to DUKANA, tylko z warzywkami, mam nadzieje ze moje nerki nie ucierpią na tym :) zreszta I faza tylko 2 tygodnie wiec jakos to bedzie ;)

Gość wrrrrrrrrrrrrrrwrr
chcesz przytyc? ja zawsze bylam za chuda i na sile pzrytylam 10 kg w miesiac, i wiesz co teraz zawszemam nadwage ie duza ale zawsze jakies 5 k\g izaluje ze przytylam wtedy

i tak zle i tak nie dobrze :) chociaż ja bym wolala byc za chuda niz za gruba :) ale mój los jest inny wiec postanawiam być w sam raz:) tylko musze troche poczekać:) cwicze ciałko i silną wolę :) mam nadzieje, ze się uda i każdy osiągnie swój cel :)

Witam Kasiu :) sorki że nie pisałam ale byłam u chłopaka ( troche się posprzeczaliśmy i dlatego dzisiaj tak wcześnie w domu ) , jak wiadomo starałam się trzymać diete i jakoś mi wyszło oprócz paru łyków piwa dzisiaj ale to dosłownie troszke . Mama chłopaka wie że się odchudzam więc nie namawiała do niczego ;) z tą maślanką to raczej nic złego bo na 100% ciężko jest trzymać się tego co można jeść . Dzisiaj rower z chłopakiem jakieś 40 min a potem spacer ponad godzinke więc troche kalorii spalonych . A jak tam u ciebie ?

U mnie dalej dietkowo :) bieganie jutro :) ale dzisiaj nie mozna było nie skorzystać z pogody więc wybrałam się z moim do parku na spacer chciałam się spytac jak robisz sos czosnkowy? Ja sobie dzis zrobilam tzatziki na jogurcie :) były pyszne do póki nie dałam koperku ;p a mówią lepsze zaszkodzi dobremu, czy jakos tak ;p co ciekawe zawsze jak robie cos dla siebie, nie wyjdzie tak dobrze jak robie cos dla kogos :) ale tak chyba lepiej niż na odwrót weekend mija jakoś podietkowałam, ale co będzie jutro... ;/ po szkole wracam zwykle dość głodna, mam nadzieje że na nic sie 'nie rzuce" i musze znaleść jakies dobre pomysły na jakieś szybkie i pyszne dania sb bo narazie jakoś monotonnie mi się wydaje a wiem że to dla mnie nie za dobre tylko nie wiem czemu.. żeby węgle tak ta monotonie przerywaly, no bez przesady;p ... tyle ze wraz z dietkowaniem mija moja inwencja w kuchni i nie umiem wymyslic nic ciekawego i pysznego, zeby nie bylo co drugi dzień to samo :(

No pogoda dzisiaj i wczoraj super ;) Sos czosnkowy robię na jogurcie naturalnym zalezy ile potrzebujesz do tego czosnek sól i pieprz i wychodzi całkiem niezły ;) Na internecie znajdziesz dużo jakiś przepisów na jakiej zupy albo dana z drobiu i jakieś sałatki . W sumie to ja też szukałam czegoś dzisiaj na obiad żeby zrobić ale jakoś nie mam do tego głowy coś może jutro wymyśle . miałam się jutro zważyć ale dostałam niestety @ i musze jakoś jeszcze troche wytrzymać :)

Hej :) Jeśli można to ja też chciałabym się przyłączyć, na pewno mam więcej niż 10 kg do zrzucenia, chociaż dawno się nie ważyłam (boje się:) ) to podejrzewam, że ważę już jakieś 70 kg jak nie więcej. Mam 170 cm wzrostu, podobnie jak autorka 20 lat, dwa lata temu schudłam 8 kg w krótkim okresie czasu, ważyłam 60 kg i czułam się świetnie i chciałabym to powtórzyć. A teraz tyję niesamowicie, bo mam chłopaka który kocha jedzenie tak jak ja :P Moja dieta to trochę zmodyfikowane MŻ tak jak poprzednim razem, a więc ciemne pieczywo na śniadanie, obiad normalny lecz z umiarem, kolacja wyłącznie białkowa. Myślę o zakupie therm line, trochę czytałam że są niezłe, więc może się skuszę. Zaczynam od jutra :)

No witam z miłą chęcią Cię przyjmniemy do naszego małego grona ;) Ja też bym bardzo chciała ważyć 60 kg ale nie wiem czy mi się uda osiągnąć ten pierwszy cel jeżeli tak to wtedy bd próbować jeszcze troche stracić na wadze :)