Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kasia75160

zamienieć 75 kg na 60 kg , bo razem łatwiej ZAPRASZAM

Polecane posty

Masz braci bliźniaków? Ile mają lat? :) Na razie się trzymam, zobaczymy jak będzie do wieczora :)

Jednak jak się cały dzień siedzi w domu to ciężko wytrzymać na diecie. Ale dałam rade :) co prawda zjadłam więcej niż zwykle, ale kalorycznie zmieściłam się w 1000. A Wy jak tam?

a jak cięzko na urodzinach?;/ w miare trzymałam się SB ale zjadłam też dużo więcej niż zwykle i miałam wyrzuty sumienia:( chociaz na SB można zjeść ile się chce... ale czułam się troche przejedzona no i zjadłam sałatke z sosem jogurtowym z majonezem.. i serki, które można ale light a to nie byly light ... ale może nie będzie tak żle.. dzisiaj z rana bieganie- 60 minut i powiem wam że w piątek biegałam 60 minut bez przerwy :):) dzisiaj już musiała byc przerwa bo mnie mocno nogi bolały bo jeszcze po wczoraj nie wypoczęły a byłam cały dzień na nogach, no ale biegłam 30 minut 10 minut rozciągania i znów 30 minut :) wiec i tak jestem dumna, bo wiem co było na samym początku, a to dopiero 1,5 tygodnia :) i narazie też dietkowo :) Pokolorowana, alfahelisa6 i reszta? gdzie się podziewacie? ;)

wczoraj znowu cały dzien poza domem i zaniedbuje to forum ale już sie poprawiam:) choć nie mam sie czym chwalić:/ wskrócie wczoraj na wycieczce popłynełam (jak to na wycieczkach szkolnych) i dzisiaj tez nie lepiej bo pół dnia przespałam i moje regularne posiłki poszły do lamusa wiec zjadłam tylko obiad.. ale od jutra znowu dietkowo a ze ide doo szkoły to bedzie łatwiej:) ale w pt wieczorkiem sie pomierzyłam i tali 3cm mniej, biodra 5 cm mniej i udo 2cm mniej!! :D w sumie zajeło mi to miesiac to nie wiem czy to sukces;// Wy chudniecie 2kg w tydzien a ja 3 kg w 3 tyg;/ ehhh... do tego właśnie pokłóciłam sie z chłopakiem.. jest pieknie..

przykro mi z powodu kłótni.. wiem jak jest, ale wychodze z założenia że kłótnie sa potrzebne, urozmaicają :) no i w kótrym związku ich nie ma w moim wypadku każda nasza kłótnia nas umacnia, i czuję że jesteśmy sobie bliżsi, bo zawsze po kłótniach długo rozmawiamy i mówimy co byśmy chcieli i dlaczego wyszło jak wyszło , i dochodzimy do kompromisu:) a jeżeli chodzi o wzloty i upadki podczas diety, to tak już chyba musi być, że nie zawsze idzie z górki, szczególnie z naszą silną wolą, ale ważne żeby po chwilach upadków się podnosić :) i dalej walczyć, wtedy są efekty :) wg mnie cm super Ci zeszły :) i wagą się nie martw ;) będzie dobrze :) ważne że spada, a tak naprawde jeżeli wolno to znaczy trwale :) a chyba o to chodzi, bo co z tego że za miesiąc było by 10 kg mniej jak po kolejnych miesiasach 15 kg więcej :) no i im wolniej się chudnie tym nasze ciało ma czas do przyzwyczajenia się do spadku, czyli skóra nie będzie wisieć itd :) ja za to musze pamiętac o wodzie.. dobrze wiem że to jest bardzo ważny czynnik do spadku diety, ale jest cięzko z tym ;p w weekend jeszcze jakos daje rade ale kiedy jestem na uczelni;/ czasami bardzo długo musze tam siedziec, no i wezme 0,5 l wody, ale wracam wieczorem, i kiedy mam nadrobic? kupować tam tez niechce bo ceny są jakieś z kosmosu ;/

Kłótnie są przykre i ciężko jest po nich, dlatego my zawsze każdy spór rozwiązujemy w miarę możliwości od razu. Bo nie wytrzymałabym tych cichych dni :) ale pomyśl jak miło jest się godzić :) U mnie niedziela poza domem, byliśmy nad jeziorem i spacerowaliśmy, potem jeszcze na spacerze w mieście gdzie zjadłam loda amerykańskiego (mniam :)) a po powrocie do domu kawałek sernika na zimno. Ale tylko jeden kawałek ! :) Poza tym reszta dnia dość ubogo, więc udało mi się zmieścić w 1000 kcal. A więc kolejny dietowy dzień zaliczony :) Nie wiem na co pozwala Wasza dieta, ale mi apetyt na słodkie pozwala oszukać pepsi max bez cukru albo coca cola light. Ma 1 lub 0,5 kcal, a jest słodka i naprawdę działa by oszukać mózg, chociaż niezbyt zdrowa więc zbyt często nie polecam :)

niby można, ale aspartan jest baardzo nie zdrowy, dlatego ja go nie stosuje wcale, mimo że mogłabym robić nawet serniki na słodko, galaretki, budynie, i wg słodycze... ale chce być nie tylko szczupła ale przede wszystkim zdrowa :) wiem ze dziewczyny na SB to stosuja ale ja nie chce, aspartam jest bardzo nie zdrowy, ale o tym tyle się nie pisze, bo za tym idą duże pieniądze ale mnie już tak do słodkiego nie ciągnie, naprawde:) na początku wiadomo ale teraz nie ma problemu :) na tym tez ta dieta ma polegac problem byl na urodzinach kiedy się widziało mnóstwo ciast ale jakos się udało :) wg kiedy nie widze jest ok, ale kiedy widze słodycze, albo cole która uwielbiam, i ktora również nie jest zdrowa;/ to jest cięzko nawet chciałam sobie kupić cole light, ale w sumie już mi przeszło :) nie ciągnie mnie narazie i dzisiaj jak narazie tez dietkowo ;) idzie juz chyba z górki ta I faza :) i chyba ją przedłuże o sobote i niedziele, bo w sobote może za dużo zjadłam..no ale zobacze;) zaraz ide sobie zrobić zupkę, do tego pól roladki z warzywkami, później to nie wiem jeszcze... ale muszę się dziś dużo uczyć, jutro kolokwium, więc nie wiem czy jeszcze dziś napisze Miłego dietkowania :*

już sie pogodziliśmy:) zwykle godzimy sie po godzinie;p dzisiaj nawet dobrze choc troszke zmieniłam zasady a mianowicie do 3 posiłków i za to zadnych owoców tylko co do ketchupu i innych cukrów to tak sredniawo;/ ale dzisiaj serek light 120kcal obiad to co mama przygotowała czyli bardzo nie dietowo no ale tak mniej wiecej 600kcal i na kolacje jogurt light z otrebami czyli ok 100kcal średnio mi to wychodzi;///

Witam ;) u mnie jakoś dietkowo nawet tylko nie udało mi się z SB i dzisiaj zaczynam na nowo pierwszą fazę ;) Na wadze już 3 kg mniej i to mnie motywuje brzuch jakby się zmniejszył i spodnie troche luźniejsze zrobiły ;)

Wiem, że aspartam jest niezdrowy i rakotwórczy, ale nie zajadam się słodzikami w hurtowych ilościach a od niezdrowej chemii i tak nie jestem w stanie się całkowicie uchronić, nawet nie chcę. Ja miałam dzisiaj bardzo wyczerpujący psychicznie i fizycznie dzień więc na tym zakończę. W każdym razie dzień dietowo zaliczony. Jutro rano się zważę, ale nie czuję, bym coś schudła niestety.

masz racje :) z chemi w żywności jest trudno 'zrezygnować' własciwie nie ma wyboru wiecie jakoś ostatnio popłynęłam, a włąściwie płyyne :( niby jem to co moge, ale czuje ze troche przesadzam z ilością .. sama nie wiem, dziś już było lepiej, ale dlatego że od 8 do 17 miałam zajęcie.. ;) ale myśle że efekty, głównie spadek brzuszka, który widać bardzo tzn spadek widac :) troche mnie uniosły i troche zachowuje sie jak na laurach, ze schudłam to schudne dalej :/ nie wiem wczoraj pisałm popoludniu ze ok, a potem spadek dietkowania ahh juz nie wiem pocieszam się że biegam 3 razy w tygodniu :) i ze to mi pomoże, nawet jak bym na diecie nie była :) i zamierzamy wprowadzic bieganie 4 razy w tygodniu, bo gdzieś przeczytałam że wtedy największe efekty :) oby tylko czas dopisał, bo chłopak zmienia prace, a wiece jak to wtedy jest a jak tam u was? ;) mam nadzieję że lepiej :)

hej :) jak Wam idzie? widze że topic nie jest często przez was odwiedzany :( ale ja będe pisać :) najwyżej sama do siebie;p dziś już było dietkowo :) śniadanie to biała kiełbaska z warzywkami, obiad to zupka brokułowa z jajkiem i jogurtem na kolacje chyba tez zjem zupkę :) dużo jej ugotowałam, i jeszcze na jutro mi starczy :) i jako przekąska podjadłam troche mieska z gulaszku ;/ ale bieganko dzisiaj było 1,05H :) czuje się swietnie od kiedy biegam, i sen jest lepszy, i wstawanie, i humor, i ciałko :) same superlatywy :) naprawde polecam w sobote ma być ważenie, ale mi się okres zbliża, więc chyba poczekam aż mi się skończy i dopiero wtedy się zważe, bo właśnie ma się zacząc w piątek lub sobote, więc i tak waga nie była by miaro dajna :) Buziaczki dietkowiczki :*

A tu dalej cisza :( no trudno, ja dalej będę pisać :) może się ktoś dołączy, zresztą ja będę miała pamiętnik dietkowania, który mam nadzieję mi pomoże ;) a wiec dzisiaj było dietkowo tak myśle :) na śniadańko 2 jajka na miekko i 2 plasterki szynki plus sok pomidorowy, na obiadokolacje która zjadłam przed chwilą dopiero zupka brokułowa z jogurtem duża porcja, i kurczak w sosie i sałatka w majonezie- nie do końca dietkowe, ale mama zrobiła a ja starałam się odsączyć sos, i majonez, wiem że duzo to nie dało, ale ja mam zamiar schudnąć nie katując się więc bez przesady, wiem gdybym sobie odmawiała wszystkiego, to po diecie rzuce się na wszystko i bedzie efekt jojo, przerabiałam to wiec teraz takie małe grzeszki, które myśle aż tak nie nadszarpnęły diety nie są złe :) problem jest raczej z ilością porcji i ich regularnością... o 9 śniadanie po 17 obiad.. wiem że to nie jest dobre, no ale na jedne zajecia mówię nie biore 2 śniadania, tylko że potem spotkałam kuzynke i się zagadałyśmy i wyszło jak wyszło... a z regularnościa... jestem ogólnie rozstrzepana, więc cięzko mi o regularne posiłki, będe z tym wylczyć;)

Witam ;) jakoś długo tutaj nie pisałam ale czytałam jak wam idzie ;) ja niestety dzisiaj poległam i na obiad zjadłam troche lazanii ale już do końca dnia tylko woda mam nadzieje że jutro będzie lepiej ;)

Średnio mi idzie, tzn niby ok ale jakoś zwątpienie mnie napadło. Jem duuużo mniej niż przed odchudzaniem ale nie wydaje mi się, żebym dalej chudła. Jutro ważenie, aż się boję. A dzisiaj zjadłam garść chipsów, to przez to, że za mało jem w pracy, obiad dopiero po 16 a czasem później i tak to potem jest. Ale nie wiem co mogłabym brać do pracy, jogurtów mam dosyć.

Margoo Twój spadek jest już rewelacyjny ;) myślę że lazania nie zaburzy aż tak bardzo dietki ;) szczególnie że już potem woda :) to czytaj ale pisz również :) zazdroszcze Ci tego spadku :) ojj jak jabym chciała juz 62 :( ciągle się boję że coś się stanie że skończe i nie dojde do mojego wymarzonego 60 .. ale walczę :) dzięki temu, że mój chłopak wie, to troche mnie motywuje, że wstyd się poddać ;p no i on sam mnie równiez wspiera ;D Darianna może jakies serki wiejskie? sałatki? jakieś warzywko :) czytałam ostatnio, że kiedy stosuje się zbyt radykalną dietę, organizm przechodzi broni się, i magazynuje, i mimo deficytu kcal, nie chudnie się, i trwa to nawet miesiąc, to sie jakoś nazywa ale tego nie pamiętam ;p wiec czesto lepiej byc na diecie np 1300kcal zamiast 1000:) może dlatego tak masz? myśle że jak będziesz się ograniczała, zdrowo jadła to na pewno w koncu cos zejdzie, a jeżeli bardzo Cię to nie pokoi to może wybierz sie do lekarza, i powiedz że mimo że jestes na diecie nie chudniesz? a może to tylko tobie się tak wydaje? a jutro się przekonasz;) trzymam kciuki;) ja sama jak pochwale że jest ok wchodze w jakies doly dietowe ;p ale po tem znów lepiej

No tak już mam dużo kilogramów za sobą :) ale teraz już waga spada powoli niż wczesniej , ale dobrze że wogule spada :) No dobrze mówisz o tym spadku wagi , czym mniejsza ilość kalori tym organizm magazynuje pokarm i się tyje zamiast chudnąć chociaż jemy bardzo mało , więc wtedy trzeba zwiększyć liczbe kalorii i zacząć ćwiczyć wtedy znowu jest dobrze . Ja mam nadzieje ze jutro będzie u mnie lepiej , musze coś wymyśleć nisko kalorycznego do zjedzenia :)

choram;/ napisze jak sie troche podlecze bo teraz nie moge nawet przy komp usiedziec, wszystko mnie boli..

Na wadze ciągle 70 kg... Masakra, miałam nadzieję na chociaż kg... A teraz jestem na weekend u chłopaka, więc dostęp do forum ograniczony ;) no i kurczę, jak się z nim odchudzać... Obym jakoś dała radę z niewielkimi grzeszkami. Chociaż i tak wolę od czasu do czasu pozwolić sobie na coś małego słodkiego niż dostać napadu głodu z braku cukru i rzucić się na całe opakowanie czekolady, chipsów, wafelków i nie wiadomo czego jeszcze:) Miłego weekendu dziewczyny! :)

dziś już lepiej ale dieta upadła w czasie choroby;P nie przełykam nic oprócz mleka z miodem i zupek w proszku;P no i posiłki do 18 nie wchodzą w gre bo w nocy budzi mnie tak potworny ból gardła że tylko gorące mleko pozwala mi zasnąć.. no i wody max szklanka i to pod postacią kawy lub herbaty.. no ale tego mleka ok 5 szklanek;P 1,5% więc to jakieś 500kcal +ze dwie ze trzy zupki to max 300kcal czyli 800.. uciekam faszerować sie antybiotykiem;P mam nadzieje ze uda mi sie go przełknąć;// ałććć już czuje ten ból:( a Wy dziewczynki jak tam?? spada coś? piszcie!

ja jestem caly czas:) tylko czasu nie miałam :) jeżeli jesteś hora tym bardziej powinnaś pić bo się odwodnisz, nie chodzi o diete tylko o zdrowko :)trzymaj się cieplutko i zdrowiej kobietko :) u mnie cały czas dietkowo, nie wiem jak waga bo miałam okres dostać, a wiadomo że przed i w trakcie okresu można ważyc 2 kg więcej, ca przypadki co i 5kg wiecej;/ wole nie ryzykowac samopoczucia;) i własciwie juz moge przejsc na faze II ale postanowiłam że po zważeniu, jakoś się przyzwyczaiłam do tej I fazy i jest ok, chociaz po moim dzisiejszym i wczorajszym jadłospisie to sie troche boje, bo za mało, ale nie miałam czasu żeby coś więcej zjesc, ale za to upiekłam chleb z fasoli, bez mąki, na SB, ale sredio mi wyszedl;/ nie wiem czy mi nie wyszedł czy poprostu taki ma byc ale jego smak tak srednio mi pasuje.. tylko kiedy @przyjdzie a własciwie przyjdzie i skonczy ;) bo chciałabym wiedzieć ile na wadze... i wiecie byłam dzisiaj na zakupach, tam mnóstwo luster, strasznie sie zdołowała, jaka ja gruba jestem :( :( :(

Gość kasia dasz radę
tylko wytrwałosci w dążeniu do celu:)

dziękuję ;) wiem, wytrwałośc najważniejsza ;) skąd ten śnieg?;/ jutro będe biegac w mrozie i sniegu.. nie widze tego ;/ nie wiem co ubrac zeby nie bylo zimno i zeby sie nie przegrzac.. ale ide trzeba walczyc, dieta to nie wszystko, ciałko ma być ładnie wyrzezbione, juz podobno widac efekty biegania- nie jakies ogromne, wiadomo biegam od 2 tyg ale.. :D zreszta ludzie biagaja w snieg deszcz to i ja czemu mam tak nie biegac :):) wczoraj dietkowo, dzisiaj tez bedzie dietkowo, tak mysle :P czy raczej planuje już sie w miare przyzwyczaiłam do SB i jakos idzie, gorzej jak jest cos pysznego na obiad, albo jakies batonik koło oczu sie przewinie :) ale nie dałam sie narazie słodkościa ani razu :) chociaż też uważam jak Darianna13 że, lepiej sie skusić na kawalątek niż potem zucic na wszystko :) chociaż i z tym ja musze uwazac, bo potem mysle- raz moge nic sie nie stanie, za chcwile no moge przeciez raz, i za jakis czas raz na jakis czas moge :) tylko szkoda ze ten jakis czas jest dosc krótki ;p jakby sie sama oszukiwala;/ zreszta cukier pobudza apetyt, dlatego tez staram się jednak unikac, bo wiem jak to na mnie działa ;p i wiecie powiem Wam ;p hihi gadałam z moim chlopakiem niedawno, jakos jak przechodziłam na diete, i on się pyta jaka waga by mi odpowiadała :P jakos głupio mi bylo powiedziec no ale w koncu powiedzialam ze 60 kg :) a on: ohho ;) to jak bedziesz tyle ważyc to będe Cię mógł przez próg przeniesc ;p bo tyle dam rady ;p hihi tak to mnie może motywować do diety :P no i fajnie usłyszeć że on planuje coś więcej :P a nie że tylko ja sobie tak marze ;p

Masakra jak zawaliłam dietę w ten weekend. W piątek szło ok do wieczora - cukierki marcepanowe w dużych ilościach. Sobota też w miarę ok rano, a potem lód z Mc, bezy i zapiekanka makaronowa na kolację... Koszmar. Ale nic, nie będę się poddawać. Zaciskam znowu pasa, mam nadzieję, że przez te dwa dni słodkości nie nadrobiłam tych 3 kg które schudłam. Może to mi trochę ruszy metabolizm i łatwiej będę chudła. alfahelisa6 jak Ci współczuję tego bólu gardła... Też się tak niedawno męczyłam, aż mi się płakać chciało, a pracę mam taką, że mówię cały dzień non stop, więc ból gardła to najgorsze co mnie może dopaść. Myślę, że mimo, że jesz mało dietowo, to i tak przecież podczas choroby zawsze się chudnie, przynajmniej ja tak mam :) kasia75160 mróz u Ciebie? U mnie na szczęście nie, ale deszcz ze śniegiem albo z gradem pada od czasu do czasu. Fajnie, że biegasz. Ja się nie mogę zmobilizować. Za zimno :D Na pewno widać efekty. A co do pobudzania apetytu przez cukier to fakt. Lepiej czasem nie jeść nawet jednej kostki czekolady, bo może się skończyć na tabliczce...

dokładnie, wiem kiedy nie byłam na diecie i nie potrafiłam skonczyc zajadac sie slodyczami, ale wtedy kiedy zaczełam, nie miałam dostepu w domu nic nie bylo to spoko, ale jak jakies ciesto, baton czekolada byly w domu to masakra;/ Musimy ciągle walczyc :) ale kiedy bitwe przegramy nie znaczy ze przegramy wojnę :)

Gość kasia75169
Witam :) Jak dietkowanie? u mnie ok :) za chwile idę biegać;) Jeszcze się nie ważyłam, ale jakoś wydaje mi sie że w ogóle już nie chudne, dlatego boje sie wazyc, bo mi dobrze idzie na diecie, wiem że sie zdrowo odzywiam, wiec nawet jakby mialbyc zastuj to sie w koncu chyba ruszy nie? No i nie chce sie wazyc przed okresem, bo wiadomo że woda się zatrzymuje itd, ale czekam na niego i czekam ;/ az sie zaczynam martwić, mam nadzieje ze jutro już będzie:) to za tydzień się zwaze i może taki prezent na świeta- 69kg? :)