Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

xylinka

GALARETKA owocowa ile ma calorii jak je liczycie?

Polecane posty

Dziewczyny mam pytanie jak liczycie ile calorii ma galaretka? Ja kupiłam w Biedronce, truskawkową (Twój deser)- ma 90 g. Na opakowaniu piszę, że w 100 g po przygotowaniu jest 58 cal, a w porcjo ok 150 g jest 88 cal. Pisze,że z 1 torebki można przyrządzić 4 porcje gotowanej galaretki i 1 taka porcja ma 150 g - czyli 88 cal chyba? Jak to rozumieć??? Bo ja myślałam,że cała ta galaretka ma 88 cal, już zaokrągliłam do 90 i rozlałam do 3 salaterek uważając,że w każdej salaterce mam 30 cal . Właśnie zjadłam 1 taką porcję myśląc,że to 30 cal a teraz się zastanawiam czy to było 30 cal czy 88 cal aż (jak pisze na opakowaniu że 1 porcja po przegotowaniu ma 150 g i 88 cal). Jak Wy liczycie calorie za galaretkę???

Gość ib c
cala galaretka ma 4 razy 88 kcal, a wiec duzo

czyli zjadając 1/ 3 całej zjadłam ok 117 cal (jak cała ma 4 porcje po 88 calorii czyli w sumie 352 cal,a ja ją rozlałam do 3 salaterek czyli 352:3 = 117,33) ???

Gość soobota17
Ty weź sobie kup słownik zamiast tej galaretki :o

Gość ib c
no tak tyle ma klaori zjedz to przez 3 dni a nie naraz

Gość lajshdg
zamiast galaretki zjedz np owoce dwa , bedzie zdrowiej

Gość galarre
na moje: z paczki proszku mozna zrobic 600 g galaretki czyli cala paczka to 348 kal i jesli podzielisz na 3 czesci masz 116 kal w porcji Bez sensu podaja te wartosci, tez kiedys to zauwazylam