Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rvgbrevtertert

Czy czujecie po portfelach ze od 2011 roku Polska jest wsrod najbogatszych panst

Polecane posty

Gość wieczni malkontenci
zapomnieliście dodać że te 10% społeczeństwa to żydzi,masoni i cykliści :D jak zawsze w takim temacie ta sama grupa maruderów. ciekawe kogo będziecie obarczać o własną nieporadność jak tusk umrze :D

Gość siedzi jeden z drugim w Pcimiu
dolnym , byl 2 razy w UK i mysli,ze to koniec swiata. Głowny problem to jak odchudzic dupe, zeby wejsc w 36. Na swiecie ludzi naprawde głoduja. dzieci puchna z głodu a matki nie rozpaczaja , ze stac je tylko na pampersy z Biedronki

Eleika co ty gadasz? przeciez nikomu nie chodzi o jakies niewiadomo jakie luksusy, chodzi o to by zyc normalnie, moc wykarmic i ubrac rodzine , zaplacic rachunki i od czasu do czasu wydac cos na jakies przyjemnosci, ja wiem, ze wielu jest takich co sobie smialo moga na to pozwolic, ale niestety wiecej jest takich co nie moga i 3/4 swojej wyplaty zostawiaja na poczcie;O

no ale pan kapler samej premii za stadion narodowy wziął tyle że taki z "zasranego bloku" przez pół życia tego nie zarobi.

Gość sprzedaja sie jak ostatnia dzi
wka ale przynajmniej kraj jest coraz bogatszy, jezeli tego nie widzisz to chyba jestes slepy. Ja wiem ze ty bys chcial zeby pracowac 5h dziennie maks i zebys mogl za to kupic merca s klase i zeby cie jeszcze na dziwki bylo stac za tysiace i chuj wie co jeszcze. Ale tak nie ma debilu teraz nawet w luksemburgu gdzie ludzie tak naprawde pracuja caly dzien i srednio kupuja sobie jakiegos opla corse lub cos w tym stylu i raz w roku wyjezdzaja na jakies zwykle waksy (bylem i mieszkalem tam przez 2 lata) Wam sie wydaje ze na zachodzie kasa z drzew spada a chodniki wylozone sa platyna a wszyscy sa takl bogaci ze nikt tego nie kradnie bo im sie nie chce. puknijcie sie w te tepe lby.

Gość wieczni malkontenci
3/4 swojej wyplaty zostawiaja na poczcie;O - jak są głupi i płacą poczcie kilakdziesiąt złotych prowizji od przelewów to nie ma się co dziwić że są biedni :P

Gość ide spac2
"zapomnieliście dodać że te 10% społeczeństwa to żydzi,masoni i cykliści jak zawsze w takim temacie ta sama grupa maruderów. ciekawe kogo będziecie obarczać o własną nieporadność jak tusk umrze" nie boj zaby, ja sobie dobrze radze ;) ale jestem swiadoma jakie sa mechanizmy i niktg mnie statystykami typu PKB per capita nie omami :D

sprzedaja sie jak ostatnia dzi wka ale przynajmniej kraj jest coraz bogatszy, jezeli tego nie widzisz to chyba jestes slepy. Ja wiem ze ty bys chcial zeby pracowac 5h dziennie maks i zebys mogl za to kupic merca s klase i zeby cie jeszcze na dzi**i bylo stac za tysiace i ch*j wie co jeszcze. Ale tak nie ma debilu teraz nawet w luksemburgu gdzie ludzie tak naprawde pracuja caly dzien i srednio kupuja sobie jakiegos opla corse lub cos w tym stylu i raz w roku wyjezdzaja na jakies zwykle waksy (bylem i mieszkalem tam przez 2 lata) Wam sie wydaje ze na zachodzie kasa z drzew spada a chodniki wylozone sa platyna a wszyscy sa takl bogaci ze nikt tego nie kradnie bo im sie nie chce. puknijcie sie w te tepe lby." a gowno prawda bo ja zarabiajac na zachodzie najnizsza krajowa, pracujac jakies 4 dni w tygodniu wyrabiam sie na tyle zeby miec samochod, zaplacic za mieszkanie, nie odmawiam sobie niczego, co mi sie spodoba to kupuje a jeszcze idzie odlozyc, wiec sam sie puknij w leb, przede wszystkim normalne sa tu ceny za jedzenie, paliwo itd. wieczni malkontenci 3/4 swojej wyplaty zostawiaja na poczcie;O - jak są głupi i płacą poczcie kilakdziesiąt złotych prowizji od przelewów to nie ma się co dziwić że są biedni z ta poczta to bylo tak ogolnie, bez roznicy czy zostawiaja 3/4 pensji na poczcie czy w banku, czy robia przelewy internetowe.

"przeciez nikomu nie chodzi o jakies niewiadomo jakie luksusy, chodzi o to by zyc normalnie, moc wykarmic i ubrac rodzine , zaplacic rachunki i od czasu do czasu " a choćby i chodziło to w luksusie nie ma nic złego. złe jest to że usadowiona przy władzy nomenklatura wysysa jak wampir ostanią kroplę krwi z tego naszego narodu i za pomocą medialnych przydupasów i rozmaitych innych kanalii wmawia nam że tak właśnie być musi. oraz przy pomocy oczywiście hien z MFW i innych "międzynarodowych instytucji". tych samych które nie powiedziały złego słowa gdy złodziejski socjalistyczny rząd węgier wpychał ten kraj w pułapkę zadłużenia ale teraz gdy orban robi co może żeby z tego zadłużenia węgrów wyciągnąć "międzynarodowe instytucje" straszą go sankcjami.

Gość wieczni malkontenci
ale jestem swiadoma jakie sa mechanizmy i niktg mnie statystykami typu PKB per capita nie omami - tu nie ma sensu omamiać bo w PL to niby bogactwo przypada na większy odsetek ludności niż gdzie indziej więc argument durny. w większości państa rozwiniętych ponad połowa dochodów przypada na 2% osób. to normalne bo pieniądz robi pieniądz. w Pl wielu dorobiło się od zera w znaczniej większości państw takich ludzi prawie nie ma są to fortuny gromadzone rpzez pokolenia. w PL był komunizm i fortuny znacjonalizował więc pisanie że to jakaś bliżej nie zidentyfikowana grupa zarabia kase i nikt inny świadczy o głupocie i nic więcej. poza tym guzik mnie obchodzi jak bogaci są niemcy żyje tu i reszta mnie nie interesuje. gdyby każdy malkontent był wysyłany do losowo wybranego kraju to zobaczyłby co to bieda.

Gość tak wiemy wiemy
tusk was okradł, oszukał, wydymał i wogóle. Przegraliście przez niego życie itd itp.

tak wiemy wiemy tusk was okradł, oszukał, wydymał i wogóle. Przegraliście przez niego życie itd itp" nikt tu nic nie mowi o tusku, jesli kogos okradl to ciebie, nie mnie bo mnie pl nawet nie ma, i tu mi cie szkoda, bo nawet o tym jeszcze nie wiesz ha ha ha,ale mniejsza z tym, aha, nie uwazam swojego zycia za przegrane;]

Gość czy wiecie ze polska
ma jeden z najnizszych wspolczynnikow GINI'ego na swiecie? Dla nie wtajemniczonych -im nizszy tym lepszy bo oznacza male zroznicowanie w dochodach ludnosci. Stany maja 2.5 raza wyzsze.

Gość czy wiecie ze polska
kraje o NAJnizszym wspolczynniku GINI na swiecie to np Szwecja, Dania, Norwegia, Finlandia itp

no prawda jest taka że dopóki nie "nastał" wasz ukochany "europejski" tusk to polska miała o połowę mniejsze długi, znacznie mniejsze bezrobocie, w dwa lata "straszny kaczor" potrafił obniżyć i deficyt i podatki. a teraz mamy "nowoczesną europę". za leki płacimy więcej, za paliwo więcej, za prąd więcej itd. jakoś tako ogólnie trend wzrostowy jest jeżeli chodzi o wszystko poza pensjami tych z "zasranych bloków". pamiętam jak za "strasznego kaczora" i w tesco i w mcdonaldzie stały takie "standy" zachęcające ludzi żeby się tam zatrudniali. teraz już jakoś nie stoją. teraz znowu ludzie muszą prosić o pracę. i to coraz częściej jakąkolwiek.

zgadzam sie! tylko szkoda, ze do was tak gadac jak grochem o sciane, mam wrazenie, ze tu same bananowe spoleczenstwo siedzi, ktore nic nie wie o zyciu na wlasna reke.

Gość w ostatnim skrypcie
do najnowszego raportu HDI gdzie polska jest wsrod najbogatszych panstw pisze ze gdyby nie to ze PL ma troche nizsze pkb per capita niz czolowka panstw to gdyby zrobic korekcje o ten wspolczynnik Polska wyprzedza Austrie czy chociazby Francje pod wzgledem jakosci zycia.

Gość tak mi sie za kaczki dobrze
zylo ze ledwo wiazalam koniec z koncem! Przestancie mi wciskac ciemnote jak to za PiSu bylo dobrze!

"poza tym guzik mnie obchodzi jak bogaci są niemcy żyje tu i reszta mnie nie interesuje. gdyby każdy malkontent był wysyłany do losowo wybranego kraju to zobaczyłby co to bieda." ty się tych technik propagandowych uczyłaś z jakich prlowskich broszurek? wtedy też byli tacy którzy "tłumaczyli malkontentom" że im jest tak dobrze bo mają "ciepłą wodę w kranach" a tego nie doceniają i powinno się ich wysłać gdzieś gdzie jest "prawdziwa bieda" :D tak, z pewnością znajdą się kraje w których jest gorzej. tyle że to nie jest usprawiedliwieniem dla wszystkich tych pijawek przy władzy.

Tusk wyruchał wlasnych wyborcow, sprawa ACTA i rewaloryzacji emerytur. Jestescie debilami bo glosujecie na PO a oni was pozniej ochoczo dmuchaja bez wazeliny

"Przestancie mi wciskac ciemnote jak to za PiSu bylo dobrze!" no jeżeli należysz do tej nomenklatury która wydoiła nas po to zeby za grube miliardy zbudować nam autostrady rozwalające się zanim wiechał na nie pierwszy samochód to na pewno było ci gorzej. jeżeli należysz do armii biurokratów którą pieniędzmi podatników kupuje sobie tusk to również ale jeżeli żyjesz z pracy to oczywiście że było lepiej. to był najlepszy okres w ciągu ostatnich 20 lat.

Gość tak jest tak biednie
ze co wyjde na ulice to przejezdza jakies audi q7, co wejde do marketu to ludzie jecza ale w koszykach maja zakupy za kilkaset zlotych, narzekaja i stekaja ale w koszyku nie lezy torba kilogramowego ryzu "RYZ" tylko kurwa paczuszka pachniuchnego uncle bens dlugoziarnisty dziki 12 zl za 400 gram kurwa. Tak jest biednie ze mieszkania schodza na pniu a buduja ich tutaj setki, tak jest biednie ze kurwa czartery z lotniska smigaja az milo, biora podrozy maja juz 2 miesiace wczesniej wyprzedane 80 % wycieczek przed wakacjami. Tak jest kurwa biednie ze co sklep to tylko smigaja z zakupami, tak jest biednie ze kurwa kolo mnie 2 spa dla psow powstaly (nie mieszkam w zadnej warszawie, wroclawiu, poznaniu itp) i klienci napierdalaja z pieseczkami od rana do wieczora,. Wezcie ludzie odpuscie bo jestescie tak zaklamani ze po prostu chce sie rzygac

taa...bo bandyctwo ma teraz wolna reke, wiec sie dorabiaja i maja dobrze, ale prosty czlowiek nie ma co marzyc uncle bens.

rzygać to mi się chce na ciebie jebana propagandowa kurwo. te propagandowe brednie które wymyślasz to już się w głowie nie mieszczą. tak jest zajebiście a ludzie zapierdalają za 1500 chyba dla przyjemności. i z tego sobie kupują ten ryż po 12 złotych i wycieczki zagraniczne. nie osłabiaj mnie śmierdzielu. no chyba że w propagandzie tak dobrze płacą.

a jak jest tak swietnie i kolorowo, to czemu ciagle sa manifestacje, protesty, strajki i rosnace niezadowolenie wsrod spoleczenstwa ? z nudow to robia? NIE, robia to dlatego, ze zle im sie zyje, nie dostaja tego co im sie nalezy na rzecz takich wlasnie cwaniaczkow co po katach sie dorabiaja nie wiadomo jakiej fortuny i gadaja ze im dobrze.

Gość Gghh
Właśnie! Buhaha! :D

tak jest zajebiście a jak się wejdzie na "pracuj.pl" to na pierwszej stronie na 25 ofert pracy z poza warszawy jest 7.

bardzo szanuje ludzi, ktorym udalo sie dorobic czegos samemu i uczciwie! nie czyims kosztem ani nie ze wzgledu na znajomosci, ale nie ma co sie oszukiwac takich ludzi jest nie wiele.

!offerma tak jest zaj**iście a jak się wejdzie na "pracuj.pl" to na pierwszej stronie na 25 ofert pracy z poza warszawy jest 7. " jakiej pracy? stanowsiko telemarketer? co sie pozniej okazuje, ze i tak masz roznoscic ulotki za zalozmy 400 zl. kpina.