Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rvgbrevtertert

Czy czujecie po portfelach ze od 2011 roku Polska jest wsrod najbogatszych panst

Polecane posty

widzę że oddział propagandy oddelegowany na front kafeterii już sobie ze mną w ogóle nie radzi :D już chwytacie się wszystkiego (jak to powiedział wasz guru: tonący brzydko się chwyta) co możecie żeby mi "dołożyć" ale te próby coraz bardziej żałosne. :D

Gość wieczni malkontenci
że to sprzedajna k**wa - a są kurwy niesprzedajne ? to pewnie za rządów kaczora były niesprzedajne i dawały za darmo, a za tuska trzeba im płacić :D ale inni też podają fakty których ty nie widzisz. ja nie widzę aby ktoś kwestionował poziom bezrobocia czy dziury w drogach więc może wskaż w tym temacie kto i gdzie to robił. temat o dochodzie na obywatela i o tym czy w polsce ludzi stać na więcej czy na mniej niż kiedyś. drogi jakie gówniane były takie gówniane są. bezrobocie jest wysokie bo mamy w kraju wielu beneficiarzy którzy oficjalnie są bezrobotnymi a siedzą za granicą i wyciągają kasiorę od państwa, a później się dziwią że w holandii powstałą taka strona a nie inna, w GB karpi w rzece muszą pilnować i zasiłki likwidować. oczywiście nawet bez tego odsetka bezrobocie jest wysokie ale receptą na to nie jest program pisu który można streścić "damy wam wszystko" bo aby dać to trzeba zabrać a wzrost podatków miejsc pracy nie tworzy. napisałem że jak się pojawi partia która będzie zabierać a nie rozdawać to i dochód wzrosnie bardziej i bezrobocie zmaleje ale na razie w PL takiej partii nie ma. ty na wszystko odpowiadasz jedno i to samo więc nie wiem komu płacą. gdybyś miał namiary na tych schetynowców to daj znać ja naprawdę chętnie za przyzwoite pieniądze będę opowiadał bajki.

Gość wieczni malkontenci
widzę że oddział propagandy oddelegowany na front kafeterii już sobie ze mną w ogóle nie radzi - ja byłem tu głównie za rządów kaczora i trochę za tuska przy czym pierdoliłem zawsze to samo, ty pojawiłeś się na pewno za rządów tuska więc jasno widać kogo oddelegowali do odpłatnego pierdolenia farmazonów :D moje poglądy nie zależą od teog kto rządzi twoje z tego co piszesz tak.

"bo mamy w kraju wielu beneficiarzy którzy oficjalnie są bezrobotnymi a siedzą za granicą" ach tak, to "za pisu" bezrobocie spadało bo "polacy wyjeżdżali za granicę" a teraz biednemu tuskowi z tego samego powodu bezrobocie rośnie. :D a wszystko przez tych wstrętnych obywateli, którzy nie rozumieją w jakim dobrobycie żyją.

bezrobocie jest wysokie bo mamy w kraju wielu beneficiarzy którzy oficjalnie są bezrobotnymi a siedzą za granicą i wyciągają kasiorę od państwa, a później się dziwią że w holandii powstałą taka strona a nie inna, w GB karpi w rzece muszą pilnować i zasiłki likwidować. oczywiście nawet bez tego odsetka bezrobocie jest wysokie ale receptą na to nie jest program pisu który można streścić "damy wam wszystko" bo aby dać to trzeba zabrać a wzrost podatków miejsc pracy nie tworzy. " ale bzdury, nie wiem czy wiesz ale jesli jestes zarejestrowany w polsce jako bezrobotny to muszisz zglaszac sie na tzw podpis, wiec nie wyobrazam sobie, ze ludzie wyjezdzajacy za granice sa nadal zarejestrowani w pupie, a jesli tacy sa to sa to kolejne cwaniaczki. a z tym portalem w holandii to nie ma sie czym podniecac, tutaj nikogo to nie obruszylo, tylko oczywiscie media podaja, ze polacy dyskryminowani, ze portal, zeby wracac do polski bo tu nas nie chca, a gowno prawda. zrobila to partia, ktora ma znikome popaarcie i dostala za to po uszach, nikt sie tym nie przejmuje, tylko was karmia ta propaganda w wyborczej.

Gość noo prawda jest taka
ze ci co maja mozliwosc to korzystaja z zycia kradna ruchaja dobrze sie maja i nie "zakasaja rekawow do ciezkiej pracy". Ci co im mozliwosci kolo nosa przelecialy teraz moga sie tylko pienic i krew przelewac ale jakby tylko mieli mozliwosci takie jak ci 1rwsi, robiliby dokladnie to samo, no chyba ze by nie potrafili. Pogodzcie sie z tym ze nie macie i juz. Po cholere to walkowac tysiac razy i tysiac pierwszy. Wszyscy sa tacy sami ale udaja swietoszkow. To tak jak ci kolesie co wypisuje ze kobiety to kurwy daja dupy na lewo i prawo ale sami jakby mogli to by pol wsi zaliczyli. Nie lubie w polakach tej obludy i zaklamania. Pisza co innego mysla a co innego mowia. Gadaja jedno pozniej co innego sie dowiadujesz ze zrobili. Najgorzej jest zaufac takim co to wlasnie na wszystkich psiocza oni sa zawsze najbardziej niepewni bo po nich wszystkiego mozna sie spodziewac. Wezcie to do serca. Rozgrzeszam

"ale receptą na to nie jest program pisu który można streścić "damy wam wszystko"" jaki by tam ten program pisu nie był to się sprawdził. był dla polaków zdecydowanie lepszy niż "narodowy program eutanazji" realizowany przez donalda i jego drużynę. mimo propagandy którą tu uprawiasz to tusk "liberał" podniósł nam podatki, chce podnieść wiek emerytalny i narobił gigantycznych długów.

nie wspominajac juz o transwestytach i gejach w rzadzie, takichj jaj to nawet w nl nie ma.

"jakby tylko mieli mozliwosci takie jak ci 1rwsi, robiliby dokladnie to samo, no chyba ze by nie potrafili" no jakoś pis nie miał swojej sawickiej,mira rysia i zbysia, blidy czy jakubowskiej. byli przy władzy i jakoś nie kradli.

Gość wieczni malkontenci
ale bzdury, nie wiem czy wiesz ale jesli jestes zarejestrowany w polsce jako bezrobotny to muszisz zglaszac sie na tzw podpis - jeśli pobierasz zasiłek to tak jeśli nie to nie. bezrobotnym jesteś niezależnie od tego czy masz zasiłek. wiesz ilu w UP w katowicach jest ludzi którzy jeżdzą do pracy do EU pracują tyle miesięcy po ilu przysługuje zasiłek następnie wracają do PL i ten zasiłek z tego urzędu pobierają w wysokości 5-7 tysięcy ? sprawdz dane są podane. taka jest mentalnośc polaka czy to za rządów tuska cyz nie, więc u nas bezrobocie zawsze będzie wyższe niż powinno. tak samo jak to że my nigdy nie będziemy widzieć tego czy nas na coś stać cyz nie bo jesteśmy jako naród malkontentami. uogólniajac tak to wygląda każdy logicznie myślący rozgląda się dokoła i widzi fakty czyli czy jest lepiej czy gorzej a malkontent będzie zawsze narzekał zamiast zalewać forum swoim narzekaniem mógłby zalewać tym że za rządów kaczora byłoby jeszcze lepiej. no ale jeśli partia bazuje na emocjach jakich bazuje i zasilają ją głównie malkontenci to musi zbudzać negatywne emocje bo propaganda sukcesu to domena innej partii która robi to lepiej. tym samy polska dzieli się na malkontentów jak wy, na hura optymistów wielbiących tuska i resztę rozsądnie myślących jak ja :D tym samym my musimy być biedni skoro taka bieda bo wam i schetynowcom płacą za pisanie :D

Gość wieczni malkontenci
nie stać cię na własne poglądy że cytujesz swoich mocodawców ? oto 19 tysięcy wyników do zapytania "narodowy program eutanazji " tym samym jasno widać komu płacą. powtarzam jeszcze raz załóż temat "wilebimy jarka" powiedz że płacą ci za to i sam się wpiszę abyś miał na dopalacze czy co tam łykasz bo nieźle kopie. http://www.google.pl/#hl=pl&sugexp=frgbld&gs_nf=1&cp=28&gs_id=o&xhr=t&q=%22narodowy+program+eutanazji%22&pf=p&output=search&sclient=psy-ab&oq=%22narodowy+program+eutanazji%22&aq=f&aqi=&aql=&gs_sm=&gs_upl=&gs_l=&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.,cf.osb&fp=2a3c4f1fd87ceff9&biw=1024&bih=629

"ban swiatowy jako jedno z panstw o najwyzszych dochodach na glowe na swiecie" czyli te brednie rodem z prlu (polska 10 potęgą gospodarczą świata) to jest ten twój "realizm" :D

Gość wieczni malkontenci
przy zawężeniu do "narodowy program eutanazji" i słowa forum prawie 6 tysięcy wyników tym samym widać która partia ma lemingi piszące wszędzie prawdę objawioną. leming to jedno z twoich ulubionych słow z tego co zauważyłem.

Gość ja tylko nie rozumiem tego
toku myslenia: ktos czesto pisze ze w polsce jest bieda bo on ma biede. no ok ale czlowieku jestes 1 osoba, w pl zyje 38 mln. pomyslcie troche

ja bylam chwile zarejestrowana, zaraz po maturze wiec nie przyslugiwal mi zaden zasilek a musialam chodzic na podpisy. ale mniejsza z tym. a jesli ludzie tak robia jak mowisz, to tylko swiadczy o tym, ze robic sie nie chce a kasy jak najwiecej zgarnac, ale to jest takie cwaniactwo o ktorym mowilam wczesniej- ja takich ludzi nie szanuje. ale prawda jest taka, ze jak by nie patrzyl, nie mozna powiedziec, ze w polsce jest dobrze. a czy bylo lepiej za pisu? pewnie powiecie, ze nie. ale dla mnie liczylo sie miedzy innymi to, ze kaczynski dbal o suwerennosc, o niezaleznosc. a naprawic w 2 lata sie nie da tego co komuna zniszczyla przez 20 lat. wiec nie liczcie na cuda. trzeba patrzec na to z innej perspektywy.

Gość ja tylko nie rozumiem tego
czesto slyszy sie cos takiego, jest jakas teza ze pl jest bogata czy tam cos innego ze ludzie maja dobrze albo srednia pensja jest tyle i tyle i zaraz pod spodem pojawi sie komentarz : Ta!! Ciekawe kto tyle zarabia!! ja mam na reke 1000 zl!!! Ciekawe skad wzieli te srednie!!! Cudotworcy tuska !! itp :D

ja tylko nie rozumiem tego toku myslenia: ktos czesto pisze ze w polsce jest bieda bo on ma biede. no ok ale czlowieku jestes 1 osoba, w pl zyje 38 mln. pomyslcie troche" no wlasnie, wiec jesli tobie jest dobrze to nie znaczy ze wszystkim. kurwa ludzie czy wy nie ogladacie telewizji? nie czytacie gazet? nawet tych lewackich?:O wszedzie strajki protesty, bezrobocie, dlugi, dziury budzetowe...ale nieee przeciez jest swietnie !! i co z tego, ze unia nas pochwalila? mam sie cieszyc z tego, ze gdzies tam jest jeszcze gorzej?chyba nie o to tu chodzi...

Gość wieczni malkontenci
na dzisiaj mam już dość pośmiałem się wystarczy. życzę owocnego rpzekonywania do jedynie słusznej drogi. macierewicz przeprowadzi śledztwo to się wyjaśni skąd ci ludzie mają kasę w tych sklepach i komu ukradli bo wiadomo że jak jesteś zadowolony to musisz być złodziej i oszust - chyba że wyjedziesz z polski to jestes normalny :D zresztą ci biedni nie są frustratami bo frustracja z biedy nie wynika tylko w poglądów politycznych. charakteru.

nie, ja piszę że w polsce jest bieda bo bezrobocie rośnie, długi rosną, ceny rosną i bynajmniej nie tylko mi. a garstka cwaniaków która żeruje na narodzie "budując autostrady" które się sypią i przeprowadzając różne inne malwersacje nie świadczy o tym że jest lepiej. w styczniu bodajże średnie wynagrodzenie "wzrosło" wg statystyk o 8 proc, czy jakoś tak. wszyscy eksperci stwierdzili że to jest niemożliwe. że to jakieś zafałszowanie statystyk. to świadczy o ich jakości. te "statystyki" pokazujące jaki to u nas dobrobyt nijak się mają do rzeczywistości. największy wpływ na nie mają wielkie firmy, jakieś kghmy czy elektrownie w których faktycznie może ludzie dobrze zarabiają ale w polsce 60 proc zatrudnionych pracuje w sektorze MSP który ma na te statystyki znikomy wpływ a firmy zatrudniające poniżej 5 osób w ogóle nie są w nich ujmowane. i tyle są warte te wszystkie "statystyki".

z wami sie nie da gadac, do was sie mowi, jak do 2 letnich dzieci, najprostrzymi zdaniami, a wy jakbyscie nie rozumieli. jak grochem o sciane, no jak boga kocham. jestem zazenowana. chyba juz na maksa was odmuzdzyl ten tvn.

"a czy bylo lepiej za pisu?" oczywiście że za pisu było lepiej. to właśnie za pisu był taki odcinek w teleekspresie gdzie jakiś właściciel sklepu recytował zabawny wierszyk o poszukiwaniu pracowników których potrzebował. to właśnie wtedy tesco i mcdonalds starały się o ludzi. wreszcie zaczynało być normalnie. wreszcie normalny człowiek nie musiał się bać że szef może z nim zrobić co chce "a jak się nie podoba to na twoje miejsce mam 10". no ale banda hien przy pomocy głosujących na nich kretynów to zniszczyła i wróciliśmy do "normalności III rp" gdzie pracę można znaleźć tylko po znajomości albo informatyk.

Gość wieczni malkontenci
no jakoś pis nie miał swojej sawickiej,mira rysia i zbysia, blidy czy jakubowskiej. byli przy władzy i jakoś nie kradli. - a lipiec to był z PO a mąż młodej kaczyńskiej to interesy prowadzi tylko z nieskazitelnymi wspólnikami tak samo jak lechu twardy szeryf nie ułaskawiał ludzi w podejrzanych okolicznościach. w każdej partii będą złodzieje ja bym nie liczył na cuda :D no chyba że w sejmie będą zasiadali tylko milionerzy którym nie będzie się opłacało kraść ze względu na utratę wizerunku. tego że jest bieda nikt nie kwestionuje dyskusja zaczeła się od tego że ty z ofermą napieprzacie non stop że to nieprawda że dochód rośnie i ludzie mają kasę. jedni są biedni inni nie zawsze tak było i zawsze będzie różne są tylko proporcje a te można obiektywnie zbadać co wy negujecie.

wieczni malkontenci na dzisiaj mam już dość pośmiałem się wystarczy. życzę owocnego rpzekonywania do jedynie słusznej drogi. macierewicz przeprowadzi śledztwo to się wyjaśni skąd ci ludzie mają kasę w tych sklepach i komu ukradli bo wiadomo że jak jesteś zadowolony to musisz być złodziej i oszust - chyba że wyjedziesz z polski to jestes normalny zresztą ci biedni nie są frustratami bo frustracja z biedy nie wynika tylko w poglądów politycznych. charakteru. " nikt nikogo nie przekonuje, po to jest forum, zeby swoje zdanie wypowiedziec. nie kazdy bogaty to zlodziej jak juz wczesniej mowilam, sa ludzie ktorzy sie czegos sami dorobili, uczciwie i do nich szacunek. im sie nalezy. ale sa i tacy co tylko potrafia cwaniakowac i kombinowac, albo maja wtyki i znajomosci wiec im sie swietnie powodzi- tacy to krzycza na okolo jak to jest cudownie. a ci co wyjechali za granice, poznali kawalek swiata i tylko utwierdzaja sie w przekonaniu, ze mozna zyc lepiej niz w polsce i to jest NORMALNE zycie. a frustracja bierze sie stad, ze ktos zapierdziela po 12 godzin dziennie za 1000 zl i nie ma na rachunki a inny sie opierdziela bo ma znajoomosci, albo jeszcze inny spierdoli swoja robote i dostanie pol miliona premii.

no jakoś pis nie miał swojej sawickiej,mira rysia i zbysia, blidy czy jakubowskiej. byli przy władzy i jakoś nie kradli. - a lipiec to był z PO a mąż młodej kaczyńskiej to interesy prowadzi tylko z nieskazitelnymi wspólnikami tak samo jak lechu twardy szeryf nie ułaskawiał ludzi w podejrzanych okolicznościach. w każdej partii będą złodzieje ja bym nie liczył na cuda no chyba że w sejmie będą zasiadali tylko milionerzy którym nie będzie się opłacało kraść ze względu na utratę wizerunku. " co ma do polityki maz kaczynskiej? a o ulaskawieniach radze wiecej sie dowiedziec niz to, co napisali w wyborczej. " tego że jest bieda nikt nie kwestionuje dyskusja zaczeła się od tego że ty z ofermą napieprzacie non stop że to nieprawda że dochód rośnie i ludzie mają kasę. jedni są biedni inni nie zawsze tak było i zawsze będzie różne są tylko proporcje a te można obiektywnie zbadać co wy negujecie. " chodzi o to(mi przynajmniej), ze ludziom wciskana jest ciemnota jak to nie jest cudownie, jak swietnie sie polska prezentuje bo gdziej jest gorzej a to gowno prawda, ze u nas jest dobrze, czy lepiej, bo nie jest, jest gorzej i bedzie jeszcze gorzej.

" a lipiec to był z PO a mąż młodej kaczyńskiej to interesy prowadzi tylko z nieskazitelnymi wspólnikami" dla takiego przygłupa jak ty to pis jest winny nawet jak "mąż kuzynki szwagra" prowadzi "podejrzane interesy". to o czym ty piszesz nawet nie stoi koło malwersacji jakich odpuszczały się sld i PO.

"a frustracja bierze sie stad, ze ktos zapierdziela po 12 godzin dziennie za 1000 zl i nie ma na rachunki" ale nasz "adwersarz" jest obrońcą tego systemu i jak przypuszczam jego beneficjentem. dlatego w każdych okolicznościach go broni. czy to w sprawie ACTA czy w jakichkolwiek innych. albo jest jednym z tych cwaniaków którzy za opierdalanie się zbierają grubą kasę pod przymusem wydzieraną uczciwie pracującym ludziom albo pisze to na zlecenie takich. innej możliwości nie widzę.

Gość wieczni malkontenci
wszyscy eksperci stwierdzili że to jest niemożliwe. że to jakieś zafałszowanie statystyk.- tak wszyscy kłamią tylko prezes,radio co maryja, tv trwam i niezalezna oraz gazeta polska mowia prawdę :D nie 60 a 65% wypracowują MiSP i są one ujęte w statystykach. gdyby nie były to bylibyśmy na 200 miejscy z ujemnym pkb w postaci dwucyfrowej :D 65% MISP generuje 90% PKB a nie żadne KGHMy. wzrost vatu o 1% przyniósł 6 mld zł powtarzam że to 1% vatu którego mamy 23% i który to dotyczy głownie MISP to wiecej(ten 1%) niż dywidenda KGHMu dla skarbu państwa. nie masz pojęcia jak się liczy PKB ani kto głównie finansuje budżet państwa i powielasz prawicowe głupoty. duże firmy nie płacą podatków prawie wcale i nie eksportują zbyt wiele. duże firmy żerują na krajowym monopolu ich wpływ na PKB jest znikomy. PKB kształtują głónie małe i średnie firmy oraz KONSUMPCJA która znacznie wzrosła. tak konsumpcja czyli ci biedni ludzie którzy wydają coraz więcej. to oni spowodowali że w 2008-2009 roku nie było kryzysu bo tyle wydawali a nie żadne duże konglomeraty w których siedzą piswoskie nieroby i dostają po kilkanaście tysięcy bo oni pracują jako związkowcy i zwolnić ich nie można a związek może utworzyć już 10 osób :D później wypisują pierdoły jaki to wpływ mają te firmy w których oni uwłaszczyli się na panstwoch etatach wpływ na gospodarkę :D nie ma większych pasożytów niż solidaruchy w państwowych firmach. każdego można zwolnić ale ich nie bo będą rzucać kamieniami :D taka bieda w kraju a pisowscy żołnierze w KGHMie domagają się podniesienia pensji a reszta im przyklaskuje zapominając że ich pensje nie biorą się znikąd tylko z podatków i komuś trzeba zabrać. wzrost wartości KGHMu to nie ich zasługa ale cen miedzi na które nie mają wpywu tzn. mają jak będą lepiej pracować i więcej wydobywać to jej cena spadnie :D

"65% MISP generuje 90% PKB a nie żadne KGHMy." ty jesteś człowieku kompletnie pierdolnięty :D na takie idiotyzmy to już nie wiadomo co odpowiedzieć. "Wkład przedsiębiorstw sektora MSP w tworzenie produktu krajowego brutto (PKB) wyniósł w 2008 r. 46,9% (w tym przedsiębiorstwa mikro wytworzyły 29,8%, małe 7,3%, zaś średnie 9,8%)." http://www.parp.gov.pl/files/74/81/380/9282.pdf 80 proc to chyba w jakichś twoich fantazjach, pieprzony kretynie.