Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tylko począteczek

ratunku 3 miesiąc ciąży 10 kg już przytyłam!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość tylko począteczek

pomocy jeszcze tyle czasu a ja juz tyle przytyłam nie moge sie opanowac przed jedzeniam

Gość tylko począteczek
pomocy czy ze mna jest cos nie tak??

Gość Jo-------anna
No nie powinnaś tyle. Max to około 4... Może masz cukrzycę ciażową? Jak badania krwi?

Gość nwertop
dużo...a lekarz ci coś na ten temat powiedział? no ale jak jesz dużo to nie dziwne ;). ja jestem w 12 tc, tydzień temu miałam wizytę i mam -2 kg, ale ja dla odmiany nie mam zbytnio apetytu, bardziej jem, bo wiem że muszę, ale to mnie nie martwi, bo chwila moment i pewnie stanę się żarłokiem w II trymestrze ;)

Gość Jo-------anna
ja jestem w 17 tc, przytyłam 3 kg. Przed ciążą prawie nic nie jadłam, teraz jem zdrowo, ale nie za dwoje. jednak mimo to organizm jest w szoku. ;)

Gość Nietutejsza
ja też tyle przytyłam. Start waga 50 kg początek 4 mies 61 kg. W pierwszej ciąży miałam to samo. Waga końcowa 73 kg, córka zdrowa, ja też, badania idealne, szybko zrzuciłam. Nie powinno się tyle tyć, ale zdarza się.

Gość Jo-------anna
A nie tyje się najbardziej w 3 trymestrze? Przecież w 1 dziecko nie potrzebuje dodatkowego pokarmu - tzn nie je się za dwoje..

Gość b.e.a.t.a
Troche sporo. Ja mialam 10kg wiecej w 22 tygodniu, co i tak bylo duzo. Moze wyznacz sobie stale pory posilkow, tak 4-5 dziennie i tego sie trzymaj. A miedzy posilkami tylko woda i surowe warzywa. Nie wiem, z jakiej wagi startujesz, ale tak czy inaczej powinnas przystopowac, bo bedzie Ci ciezko pozniej.

Gość Pannacotta
A odstawiłaś albo ograniczyłaś słodycze? Wszelkie śmieciowe jedzenie?

Gość tylko począteczek
własnie próbuje jakoś się opanować ale ciężko idzie. Lekarz bardzo mnie wyzwał, zabronił jeść słodyczy. Cukrzycy nie mam bo badania ok. nie wiem może musze po prostu jakąś dietę zastosować? nie chce już więcej przytyć

Gość Jo-------anna
Zadnej diety. odstaw slodycze, odstaw fast foody i slodkie napoje. Nie slodz herbaty. 3 główne posiłki dziennie, dużo warzyw,mniej owoców, bo zawierają naturalny cukier. Jak jesteś głodna to zjedz ew jabłko. Między posiłkami dozwolone warzywa, najlepiej surowe lub na parze. Staraj się nie smażyć, a gotować i piec. Bo jak tak dalej pójdzie to do 30 kilku dociągniesz...

Gość tylko począteczek
dzięki Wam:)

Gość mamama2728
wow ja zaraz przed porodem to osiągnęłam prawie 10 kg na plusie... jak poczujesz głód itd to pomyśl o swoim ciele, rozstępach, celulicie, obwisłym brzuchu, im mniej przytyjesz tym szybciej dojdziesz do siebie i ciało mniej ucierpi..

Gość Jo-------anna
Ale też nie może się głodzić... Jeść, ale rozsądnie.. Dużo warzyw i owoców jak jesteś głodna między posiłkami

Gość Jo-------anna
A podaj mi np. co wczoraj zjadłaś. Albo to, co jadłaś ostatniego dnia przed tym jak postanowiłaś przystopować. Bo ja np. bardzo dużo dziś zjadłam, ale wydaje mi się, że zdrowo. Śniadanie: 2 połówki ciemnej bułki z twarożkiem i szczypiorkiem, kakao - kawałek arbuza - jogurt pitny - herbata owocowa Obiad: zupa buraczkowa, bez żadnych zasmażek, na mięsie, pierś z kurczaka, pieczona, nie smażona, surówka, kompot - gruszka - pół banana - mięta Kolacja: 2 połówki bułki ciemnej z sałatą, rzodkiewką, papryką, ogórkiem i wędliną - sok grejfrutowy, świeżo wyciskany - kawałek arbuza Zobacz ile tego było ilościowo.. A jednak CHYBA zdrowo..