Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość awqwew

dlaczego ksiązki są takie drogie :((

Polecane posty

Gość awqwew
może czytałeś nudne książki i dlatego tak sądzisz :P chociaż i tak myślę, że napisałeś to tylko dlatego żeby mnie sprowokować :)

fakt ostatnią książkę chyba w gimnazjum kupiłem nie lekturę; miała niecałe 100 kartek i ze 30zł

Gość awqwew
nie przeliczaj ceny książki na kartki! :P

jak jesteś w dużym mieście, to może są jakieś tematyczne fora internetowe, gdzie można złapać kontakt do osoby i wymieniać się książkami

Gość awqwew
dobry pomysł :)

Gość LubięCzytaćiDobrzeMizTym
Niestety jest jak jest. Książki potrafią być drogie plus większość Polaków ma słabe zarobki. Warto korzystać z bibliotek i przecen;) Choć trzeba przyznać, że sporo osób wydaje kupe kasy na świeżynki, wiele osób prowadzącym blogi dostaje również książki. Może prócz allegro starać się dorwać książkę na wymianie? Osobiście jestem zalogowana na dwóch portalach książkowych - nakanapie i lubimyczytac. Ludzie tam się właśnie wymieniają ale i pomagają w zdobyciu danego tytułu...

Gość trzeba sie cofnac do
poprzedniego ustroju :classic_cool: Jak miałem 10 lat to z kieszonkowego mogłem sobie miesięcznie z 5 książek kupić. Tanie były jak gazety. A potem przyszedł rok 1989 i tak gwałtownie ceny podniesli i sie skonczyło :(

Ja też wymieniam się książkami na LubimyCzytać, już nawet zdarzyło mi się tam dostać za darmo! książkę której nigdzie nie mogłam kupić :) Jak mam kupić to raczej staram się szukać promocji lub używanych, a jakieś nowości to zaklepuje sobie na prezent żeby nie dostać jakiegoś łapacza kurzu czy coś ;)

Gość gość
co sadzicie o sprzedawaniu zuzytych ksiazek, gazet itd jako makulature? zastanawiam sie nad oddaniem tego im www.pphuorion.pl - bo oni skupuja takie rzeczy.

Gość greszka01
Polecam w takim razie szukać we wszelakich tanich książkach, marketach lub księgarniach, gdzie ceny są znacznie niższe niż te z okładki - w tym wypadku wygrywa u mnie inbook.pl

Gość Flady
Nie są drogie, jeśli potrafi się szukać :-). Ja, zawsze kupuję je tutaj - www.bonito.pl (ceny są naprawdę przyzwoite).

Gość gość
oczywiście że tak, poza tym bardzo często wydawnictwa mają swoje księgarnie i książki tam są w naprawdę dobrych cenach. Wydawnictwo http://unimex.pl/ tak ma, kupiłam u nich sporo pozycji z prawa podatkowego.