Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciezarówka__

Sytuacja w gabinecie

Polecane posty

Gość mkolawer
czyli np. HIV jest tylko zalecany na NFZ, dobrze wiedzieć...

Gość mkolawer
Może już nie przesadzajmy, że od razu będzie złą mamą...ja bym miała mętlik w głowie...np. teraz wyszły mi bakterie i leukocyty w moczu i jak znam życie i różne podejścia lekarzy (nie znaczy że któreś jest złe), to jeden pewnie by dał mi lekkie leki, a inny od razu antybiotyk. i co wybrać?

Gość ciezarówka__
jo jo jo jo Nie za bardzo rozumiem tok Twojego rozumowania. Jeżeli musze zrobić np. morfologie krwi to robi się to w labolatorium: myślisz że wyniki będą inne jeżeli za nie zapłacę dodatkowo i nie pójdę na badanie ze skierowaniem z nfz? Wyniki przep[isuje się tylko z kartek z labolatorium. Widzisz ja tez uważałam że wszystkjie wyniki powinny być w jednym miejscu stąd ta jedna karta ciązy ale wczoraj sie zdziwiłam

Gość mkolawer
dziewczyny ponawiam pytanie o cytomegalie, różyczkę, miałyście robione?

Gość ciezarówka__
Tak miałam ok. 15 tc

Gość namii
cytomegalii nie miałam robionej. różyczki też nie ale byłam na nią szczepiona.

Gość ciezarówka__
Tak miałam ok 12 tc

Gość ciezarówka__
Tak miałam ok 12 tc

Gość namii
cytomegalii, nie miałam robionej a na różyczkę byłam szczepiona więc nie robiłam.

Gość ciezarówka__
Tak ok. 12 tc

Gość namii
o kafe znów miało czkawkę. :P

Gość namii
"chodzisz do tego z nfz i pozwalasz mu analizować i wpisywać do karty swoje wyniki..." nie bardzo rozumiem w czym tkwi problem? te same wyniki widzi też gin prywatnie? chyba że chodzi ci o stosowanie się do zaleceń od dwoch lekarzy?

Gość mkolawer
aha, no to różnie z tym, tak samo jak u mnie, ale to już chyba jest dyskusyjne...bo w pierwszej straconej ciąży lekarka mi cytomegalie zleciła, a teraz gin nie, choć widziałam że miał na swojej liście, może później zleci...a różyczkę ani ginka, ani ginek nie zlecili, byłam szczepiona, ale podobno nie każda kobieta była gdzieś wyczytałam, że różyczka już prawie nie występuje, nie wiem ile w tym prawdy...

Gość ciezarówka__
tak mam jedną kartę ciązy i panstwowo mam wpisywane tam wyniki np morfoligia, mocz, toxo, rozyczka. Gin prywatnie pokazuje ta sama karte ciazy i on mi ja uzupelnia np. o hiv - wpisuje tez cisnienie, wage, tetno plodu do tej samej karty - gin panstwowo widzi w tym problem

Gość ciezarówka__
a co do zalecen lykam tylko witaminy ktore zalecila mi gin panstwowo - gin prywany o tym wie

Gość mkolawer
Nie dziwię się, że widzi problem, bo to jest niezręczne...a prywatnie to wielu lekarzy takie kwestie przemilcza, bo obawiają się, że pacjentka przestanie być jego pacjentką...

Gość mkolawer
no widzisz, niby tylko witaminy, ale gin powinien wiedzieć, co bierzesz...

Gość ciezarówka__
Oboje wiedza przeciez pisze

Gość mkolawer
dziewczyny a miałyście może problem z leukocytami i bakteriami w moczu?

Gość namii
ja przy pierwszej ciąży nie miałam robionego toxo np. teraz miałam a poza tym to od jakiegoś czasu dopiero robią GBS. Pewne badania są podstawą od dawna a inne jak widać różnie. co do chorób których już nie ma to żebyś sie nie zdziwiła że teraz niektóre choroby wracją. Np. szkarlatyna

Gość mkolawer
a sorry, przeczytałam że nie wie ;). jak cię to nie męczy, dodatkowe chodzenie, i też psychicznie ci z tym ok, to chodź do dwóch, twój wybór.

Gość ciezarówka__
mkolawer miałam nieliczne - dlatego u mnie pomoglo jedzenie suszonej zurawiny

Gość mkolawer
ja miałam badanie toxo i wyszedł mi kosmiczny wynik, 3000 w klasie IgG i wątpliwy wynik w IgM, na szczęście awidność wyszła wysoka, więc to stara infekcja...

Gość mkolawer
ja na razie biorę lekkie leki, bo aż tak źle nie jest z tymi bakteriami, w poniedziałek znow zrobię badanie ogólne moczu i jak nie spadło, to już pewnie antybiotyk...

Gość ciezarówka__
mkolawer mam nadzieje ze sie obedzie jednak bez antybiotyku

Gość mkolawer
najdziwniejsze jest to, że ja nic nie czuję, tzn. żadnego zapalenie pęcherza, wyniki wykazują bakterie i leukocyty i to wcale też nie aż tak mało...

Gość mkolawer
Swoją drogą, to kompletnie tego nie rozumiem dlaczego chodząc prywatnie do gina, za badania trzeba dodatkowo płacić :O. przecież to się robi nawet "przysługę" dla państwa, że nie korzysta się z gina na NFZ, mniejsze koszty dla państwa...ale z tymi badaniami, to już przegięcie...

Gość ciezarówka__
Kilka lat temu mialam zapalenie nerek i wiesz tez nie miałam takich objawów typu pieczenie, swędzenie, trudności przy oddawaniu moczu - jedynie co to ból w dole pleców - taki pulsujący

Gość micky mouse mix
Żebys nie przekombinowała z tymi lekarzami...A co bedzie jak dojdziesz do momentu,że jeden powie kroimy bo czas a drugi powie, jeszcze nie czas...Pójdziesz do 3?

Gość ciezarówka__
mkolawer właśnie gdyby nie te badania refundowane to w ogóle nie chodziłabym do ginekologa panstwowo.