Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama w potrzebie;)

NOWORODEK cały czas chce być na rękach. Co zrobić by chciał spać sam?

Polecane posty

Gość mama maksa
Hej, ja mam tak samo jak ty, mały ma 2 tygodnie i od początku chce tylko być u mamy na rękach, czasami pomaga głaskanie i przytulane kiedy leży w łóżeczku ale nie zawsze, dlatego zastanawiam się nad zakupem leżaczka bujaczka :) zobaczymy czy poskutkuje, na razie trzeba być cierpliwym i zrozumieć potrzebę bliskości :)

Gość ja bym wynajela chocby
tylko jak dziekco bedzie starsze to nie ucz go ze nosisz je ciagle na każde zwołanie. Koleznak nauczy,la tak dziekco i ciągle na zmiane je nosili bo płakało ( a popłakało by troche i by przestało ), nawet na spacery nie chodizli z wózkiem tlyko nosili dziecko na rękach. Jadac samochodem!!!!! dziekco nie było w foteliku tylko u mamy na kolanach!! masakra jakaś

Gość zammmmmmmmmmia
Mam tak samo, moja córka ma 9 m-cy i nie chce być sama jak była mniejsza mi życie uratowała huśtawka, bujała ją a ja mogłam cokolwiek zrobić.

Gość rece opadają :/
nie chce krytykować, ale trochę empatii dla swojego dziecka! wyobraź sobie że 9 miesięcy siedzisz w miejscu gdzie jest cieplutko, mamusia jest cały czas, słyszysz jej słos, bicie jej serca. I nagle znajdujesz się na świecie, który jest Ci obcy, a mama, która była przy Tobie cały czas, teraz wymaga, żebyś przez 9 dni nauczył się samodzielności??? Nie da się, przytulaj, karm, głaszcz. Okres noworodkowy trwa 30 dni, ale to jest najważniejszy okres w życiu dziecka. Uczysz go teraz poczucia bezpieczeństwa, zaufania do najbliższych. Dziecko z czasem samo będzie chciało się odseparowywać, nauczy się. A że jakiś czas nie będziesz perfekcyjną panią domu :D trudno ;) albo męża zagoń do szmaty ;)

Gość gość
Hej dziewczyny mam ten sam problem z moja 16dniowa kruszynka. Jedyne co nam pomoglo to zawiniecie ciasno Niuni w rożek. W rozku ja karmie a potem delikatnie odkladam tak zeby się nie przebudzila. Czasami jak to nie pomaga włączam suszarkę. Próbowałam włączać glos suszarki z aplikacji z telefonu ale nie pomogło. Sama suszarka natomiast potrafi zdziałać cuda